Vaikuttava viestintä

15 vinkkiä, joilla organisaatiosi saa mediajulkisuutta – osa 4

Jatkoa edellisiin blogikirjoituksiin (osa 1, osa 2 ja osa 3), joissa esiteltiin 7 vinkkiä medianäkyvyyden hankkimiseen. Vinkit 8 ja 9 tulevat tässä:

8. Liittoudu

Joskus asialle voi saada enemmän merkittävyyttä ja näkyvyyttä, kun se tehdään monen toimijan yhteisenä ulostulona ja yhteistyönä. Esimerkiksi lobbauksessa liittoutumista käytetään usein viestin painoarvon vahvistamisessa. Esimerkki viimevuodelta.

Myös mediaan vetoavan tapahtuman tai taustatilaisuuden järjestämisessä liittoutuminen voi hyvä ratkaisu – jos lopputuloksena on kiinnostavampi sisältö.

Kumppaneiksi kannattaa valita tahoja, joihin luotetaan. Ja joista media on valmiiksi kiinnostunut. Seuraava vinkki liittyy myös tähän.

9. Vie viestiä julkkisten avulla

Jos organisaatiossasi ei työskentele mediaan vetoavia henkilöitä, pyydä viestinviejäksi arvostettu julkisuuden henkilö. Sellainen, jota media ja ihmiset mielellään kuuntelevat ja katsovat. Ja jolla on fiksua sanottavaa asiastasi.

Useat hyväntekeväisyysjärjestöt ovat nimenneet julkisuuden henkilöitä asiansa viralliksi lähettiläiksi, esimerkiksi Unicef.

Viihdeohjelmiin pyydetään kiinnostavia julkkikiksia. Julkkisten avulla viestinvieminen viihdeohjelmiin voi helpottua. Viihteellisillä ajankohtaisohjelmilla voi tavoittaa usein suurta yleisöä helpommin kuin ns. vakavilla asiaohjelmilla.

Lisää vinkkejä mediaviestinnästä luvassa “tällä kanavalla”.

Ilari Hylkilä

Asiakkuuspäällikkö
Lähetä sähköpostia
Pysy ajantasalla
Tilaa maksuton uutiskirje

Tilaamalla Management Institute of Finland MIF Oy:n uutiskirjeen kuulet mm. ajankohtaisista koulutuksista ensimmäisten joukossa, saat tietoa maksuttomista seminaareista ja mielenkiintoisia blogikirjoituksia. Uutiskirjeemme ilmestyy sähköpostiisi 1–2 kertaa kuussa – sen tilaus on maksutonta, ja voit perua sen koska tahansa kirjeen lopussa olevasta linkistä.

Tilaa uutiskirje