Tuloksellinen johtaminen

360-arvion täysremontti: selkeämpi, informatiivisempi ja nopeammin sisäistettävä

Uudistettu 360-arviointi on aiempaa selkeämpi, informatiivisempi ja nopeammin sisäistettävissä. Arvioitsijoita kannustetaan myös antamaan entistä enemmän sanallista tarkentavaa palautetta.

Ensimmäiset asiakaskokemukset ovat ylistäviä. Uudistettu 360-arviointi on aiempaa selkeämpi, informatiivisempi ja nopeammin sisäistettävissä. Arvioitsijoita kannustetaan myös antamaan entistä enemmän sanallista tarkentavaa palautetta. Sanallisia lisäperusteluita hyödynnetään tehokkaassa purkuprosessissamme aiempaa konkreettisemman ja omakohtaisemman kehittymissuunnitelman rakentamisessa.

Numeerinen pisteytys on säilytetty kuusiportaisena. Matalimmista (1-2) arvioista avautuu vapaaehtoinen mahdollisuus perustella sanallisesti matalaa numeerista pisteytystä.

Faktorirakenne on säilytetty pääsääntöisesti samankaltaisena timanttikuviona kuin aikaisemmin. Uusi timantti on kuitenkin pyöristynyt kahdeksaan faktoriin. Uuteen faktoriin latautuvat yhteistyön ja johtamisen kannalta elintärkeän viestinnän väittämät. Huomattavan suuren tilastollisen vertailuaineiston (n. 75 000 arviointia) hyödyntäminen on purkumenettelyissä edelleen mahdollista.

Vaikka yksittäisten väittämien määrä on lisääntynyt muutamalla, sujuu verkossa toteutettava arvioiminen aiempaa sujuvammin. Vastauksissa on mm. tarvittaessa helppo ja nopea palata taaksepäin. Visuaalisen ja numeerisen informaation tehokas yhdistäminen lisää käyttäjäystävällisyyttä ja nopeuttaa tulosten tulkintaa.

Tulosteisiin rakentuu myös alustava yksilöllinen SWOT-analyysi. Purkumenettelyssä SWOT on helppo täydentää väittämien paremmuusjärjestyksen perusteella.

Uutta on myös yksilön kehittymisen arvioiminen omassa tehtävässään ja työroolissaan viimeisen vuoden aikana vaikka aiempaa arviointia ei olisi tehty. Tässäkin osiossa on arvioitava saa arvokasta sanallista lisäpalautetta. Lisäksi arvioitavan oman esimiehen arviot voidaan erottaa tulosteessa väittämätasolla muiden arvioinneista.

Kerromme mielellämme lisää MIFin 360-arvioinnista ja sen käytännön toteuttamisesta. Järjestämme myös sertifiointikoulutusta uuteen arviointimenettelyymme.

Lue lisää MIFin johtamis- tai yhteistyökäyttäytymisen 360-asteen kartoituksesta – klikkaa tästä

Tutustu myös muihin johtamiskoulutuksiimme.

Juha Arikoski, PsL

Asiakkuuspäällikkö, Johtoryhmien kehittämisen ja työnohjauksen asiantuntija
Pysy ajantasalla
Tilaa maksuton uutiskirje

Tilaamalla Management Institute of Finland MIF Oy:n uutiskirjeen kuulet mm. ajankohtaisista koulutuksista ensimmäisten joukossa, saat tietoa maksuttomista seminaareista ja mielenkiintoisia blogikirjoituksia. Uutiskirjeemme ilmestyy sähköpostiisi 1–2 kertaa kuussa – sen tilaus on maksutonta, ja voit perua sen koska tahansa kirjeen lopussa olevasta linkistä.

Tilaa uutiskirje