Vaikuttava viestintä

Elonmerkki

Paikka: Helsinki

Elonmerkki 19.9.2018 – Rohkeus

Toimi pian ja ilmoittaudu Elonmerkkiin! Osallistumismaksu 700 € (+ alv. 24 %).

Paikka: Helsinki

Lämmin kiitos kaikille vuoden 2018 Elonmerkin osallistujille!

Rohkeus

Rakastamme inspiroivia sankaritarinoita, mutta mitä rohkeus on arkipäivässä? Miten itse saamme otteen rohkeammasta tavasta toimia?

Milloin organisaatiossasi on viimeksi pysähdytty miettimään oikein kunnolla miten haluatte toimia? Entä sinä itse? Ihan aidosti ja oikeasti. Ei vain etsimällä uusia työkaluja, vaan ajattelemalla koko juttu kunnolla läpi.

”Ihan hyvä idea, mutta…” Kuulostaako tutulta? Kaikista yleisintä on pelätä tuntematonta. Arkipäiväisissä asioissa se näyttäytyy totuttujen tapojen toistamisena. Rohkeus on tällöin heittäytymistä uuteen, vaikka varmaa tietoa lopputuloksesta ei olisikaan.

Elonmerkin ohjelma

9.00 Tervetuloa Elonmerkkiin!

Päivän juontaja Ronja Salmi

9.05 Pelon hinta – Miksi rohkeus kannattaa?

Pelko tekee meidät tyhmiksi. Pelon tunne määrittää yllättävällä tavalla käyttäytymistämme ja on läsnä lähes jokaisessa elämämme tärkeässä päätöksessä. Pelko romahduttaa ryhmän älykkyyden, estää tutkivan käyttäytymisen ja kutistaa meidän yksityis- ja työelämämme minimiin. Toimia voi silti, vaikka pelottaa. Silloin meidän on mahdollista päästä vuorovaikutuksessamme ja johtamisessamme uudelle tasolle ja päästää valloilleen yritteliäisyytemme ja luovuutemme.

Henkka Hyppönen

10.00 LET’S TALK -SHOW: Ideoiden hilloamisesta pilotointiin

Ohjelmaosuuden aloittaa 15 min shortnote:
Asiat ja ilmiöt luodaan tekemällä, ei powerpointtaamalla.

Joskus on hyvä ottaa etäisyyttä, jotta pystyy näkemään asiat paremmin. Kuinka moni oikeasti tekee niin? Finanssitalo Taaleri rohkaistui vuoden mittaiseen kokeiluun ja lähetti Riikan pois toimistolta luomaan ja kokeilemaan uusia ideoita. Työarki ilman pomoja, työyhteisöä ja pöydänkulma pakotti muuttumaan. Paluu vaatii rohkeutta ja asennetta, sillä on lyötävä perustellusti pöytään uudet näkökulmat ja puolustettava sitä mitä oppi. Uskallusta sanoa ääneen miksi huomenna pitää olla erilainen kuin tänään.

Riikka Rajaviita luova johtaja, Taaleri varainhoito, mukana keskustelemassa Henkka Hyppönen

10.30. Tauko

10.45 KEY NOTE: Anna digitalisaatiolle siivet!

Toimintojen digitoiminen on vain hyvä alku aidolle koko liiketoiminnan läpäisevälle digitaalisoimiselle. Organisaatioiden on haastettava nykyiset tavat toimia, jotta kehityksessä päästään eteenpäin eikä jäädä polkemaan paikoilleen. Organisaatiot olemme me ihmiset. Maailman tilanne vaatii enemmän johtajuutta ja innovointia kuin seurailua. Tämä muuttaa myös viestinnän roolia. Viestijöiden kannattaa viimeistään nyt hypätä digitalisaation siivelle myötävaikuttamaan osaamisellaan uudenlaisten toimintamallien syntymiseen.

Pekka Sivonen, Executive Director, Digital Transformation of Finnish Industries, Business Finland

11.30 Lounastauko

12.30 KEYNOTE: Strategiaa ei tarvitse jalkauttaa, jos se on yhdessä tehty!

Tämä on tositarina siitä, kuinka maailman onnellisimmat virkamiehet tekivät organisaationsa muutosstrategian. Työ alkoi sillä, että henkilöstön vapaaehtoisista koostettiin ydinryhmä, johon johtoryhmäläisillä ei ollut asiaa. Prosessin aikana yhtään kysymystä tai vastausta ei huudeltu tyhjyyteen, vaan viestintäyksikkö loi sellaiset tekemisen muodot, joissa sidosryhmien ja henkilöstön osallistaminen oli tarkoituksenmukaista ja aitoa. Yhdessä tekeminen uudella tavalla jäi hyvän kokemuksen ansiosta Stukissa päälle, ja strategian toteutusvaiheen ratkaisujaon mietitty mm. strategiasta tehdyn lautapelin siivittämänä ja kipakoiden kriitikoiden ajatukset hyötykäyttöön saavalla Ideagrillillä.

Leena Hietanen viestinnän asiantuntija ja Jussi Heinonen johtaja, Säteilyturvakeskus STUK

13.00 LET’S TALK –SHOW: Amebasta hallittuun hermoverkkoon

Ohjelmaosuuden aloittaa 15 min shortnote: Verkostomaisen yhteistyön sisäinen viestintä.

Suomen 5 yliopistollista sairaalapiiriä löivät hynttyyt yhteen ja mukana on mittava joukko muita alan toimijoita. Tavoitteena on digitalisoida osa hoitopoluista. Miten perinteinen ala saatiin taipumaan uuden teknologian hyödyntämiseen, miten viestintä toimii ja ennen kaikkea: miten kokonaisuudesta saatiin toimiva verkosto, jossa lopputulos on hoitaville tahoille ja sen asiakkaille win-win?

Sirpa Arvonen hankkeen johtaja ja Virpi Rauta asiantuntijalääkäri, HUS

13.30 Kahvitauko

14.00 KEYNOTE: Sosiaalinen media päättää mitä sanotaan!

Tietotulvan velloessa on hyvä ymmärtää ripaus erottautumisen sosiaalipsykologiasta. Erottautumistekijöiden pohtimisen lisäksi voit kontrolloida ainoastaan sitä, minkälainen viesti organisaatioistasi lähtee, mutta et sitä, miten siihen reagoidaan. Ihminen on eläin, jonka reaktiomallit kytevät selkäytimessä. Jos kaikki on aitoa, voit nukkua yösi hyvin. Somen voiman myötä viestinnän ja korporaation ainut vaihtoehto on olla aito ja läpinäkyvä. Silloin on mahdollista viestiä oikeita asioita tulipalojen sammuttelun sijaan.

Suvi Uski, sosiaalipsykologi, start-up-yrittäjä

14.30 Tauko

14.45 LET’S TALK –SHOW: Mitä tehdä, kun kaikki ei mennytkään niin kuin Strömsössä?

Ohjelmaosuuden aloittaa 15 min shortnote: Maineenhallintaa housut nilkoissa.

Sweco oli yksi Länsimetron toimittajista. Kuuluisan viivästymisen kuluessa katseiden kohteeksi joutuminen yllätti. Julkisuuskuva alkoi kallistua miinukselle. Vaikka asioita ei edes saanut kommentoida, miten insinöörit saatiin viestimään ja mitä siitä seurasi?

Maija Jokela, toimitusjohtaja, Projektinjohto ja rakennuttaminen –liiketoiminta, Sweco, mukana keskustelemassa Suvi Uski

15.30 KEYNOTE: Believe in yourself – Evon Söderlunds story

Evon Söderlund Group CEO, HUONE International Oy

16.00 – 18.00 Jatkot!

 

Olemme haastaneet myös itsemme. Luvassa on Elonmerkki, jota et ole ennen nähnyt! Tule mukaan inspiroitumaan ja saamaan ideoita omaan nousukiitoosi!

Elonmerkki 2018 järjestetään Helsingin ytimessä Töölönlahden kampuksella, Mannerheimintie 15:sta!

Hinta 700 € (+ alv. 24 %)

Toimi pian ja ilmoittaudu Elonmerkkiin! Osallistumismaksu on 700 € (+ alv. 24 %).

Kysy erikoishinnoittelua ryhmille ja Infor Pro -klubilaisille Lauralta: laura.sarparanta@infor.fi.

 

Haluatko kysyä lisää tai tilata vastaavan koulutuksen organisaatiollesi?

Ota meihin yhteyttä!

Pysy ajantasalla
Tilaa maksuton uutiskirje

Tilaamalla Management Institute of Finland MIF Oy:n uutiskirjeen kuulet mm. ajankohtaisista koulutuksista ensimmäisten joukossa, saat tietoa maksuttomista seminaareista ja mielenkiintoisia blogikirjoituksia. Uutiskirjeemme ilmestyy sähköpostiisi 1–2 kertaa kuussa – sen tilaus on maksutonta, ja voit perua sen koska tahansa kirjeen lopussa olevasta linkistä.

Tilaa uutiskirje