Esimiestyön 7 kuolemansyntiä

EsimiestyöSeitsemän kuolemansyntiä on varhaisessa kristillisessä opetuksessa käytetty paheiden luokitus. Ne eivät sinällään ole kuoleman vakavia tekoja, vaan kuvailevat enemmänkin niitä tyypillisiä syntejä, joihin ihminen helposti elämänsä aikana syyllistyy. Esimiehenä voi tulla nopeasti ristiinnaulituksi, jos lankeaa työelämässä näihin paheisiin: 1) Ylpeyteen  2) Kateuteen  3) Vihaan  4) Laiskuuteen  5) Ahneuteen  6) Ylensyöntiin tai  7) Himoon. Nämä eivät ole välttämättä tyypillisimpiä aiheita, kun pohditaan esimiestaitoja ja niiden parantamista, ja siksi tarkastelemisen arvoisia.

 1. Ylpeys

Ylpeys käy lankeamuksen edellä. Jos esimiehen synti on ylpeys ja hän uskoo vain omaan erinomaisuuteensa, tiimin tehokkuus laskee nopeasti motivaation ja aidon onnistumisen ilon kadotessa. Kukkoilun sijaan esimies voisi harjoitella nöyryyttä. Nöyryyden päätavoitteena on antaa tilaa oman tiiminsä osaamiselle, olematta itse herra tai rouva kaikki-tietäväinen. Pomottamalla ei saa alaisista parasta irti. Arvostamalla jokaisen osaamista ja orkestroimalla erilainen yksilöllinen osaaminen tiimin hyväksi, antaa mahdollisuudet tulostahdin sulosointuihin. Esimiehen pitää silti rohjeta myös ottaa ohjat käsiinsä, ei voi piileskellä vastuitaan.  Sukulaismies sanoi aikanaan että nöyrä pitää olla, muttei saa nöyristellä.

2. Kateus

Kirveltää mieltä kun toinen onnistuu siinä missä itse ei onnistunut – karvasta kalkkia. Me kaikki voimme kokea näin, inhimillisiä tunteita ei kannata kieltää. On kuitenkin eri asia käsitellä omat tunteensa ja toimia rakentavasti, kuin myrkyttää oma tai toisten sielu kateudella. Jos kateus pääsee valloilleen, esimies voi huomaamattaan alistaa osaavaa henkilöä, estää asioita toteutumasta, mustamaalata asiantuntevan alaisen osaamista tai ottaa kunniaa toisen tekemästä työstä. Kukaan ei voita tässä tilanteessa, ei yritys, ei tiimi, eikä esimies itse, koska hänen omaa tulostaankin mitataan aina hänen tiiminsä tuotoksen summana.

3. Viha

Vihtoen viha viilenee, saunoen sappi sammuu. Kärjistyneissä tilanteissa tai suuren paineen alla pomolta voi palaa käämit. Pahinta on huutaa, raivota tai olla väkivaltainen omille alaisilleen. Omien tunteiden hallinta on taito, jota opettelemme hiekkalaatikolta asti. Itsehillintä on oltava kunnossa pärjätäkseen tämän päivän vaativassa liike-elämässä. Jos tilanne on kuitenkin karannut käsistä, äkkiä ulos jäähylle. Kun on rauhoittunut, on hyvä pyytää heti anteeksi.

4. Laiskuus

Yhden laiskuus on kuin mätä omena korissa, asenne tarttuu helposti myös toisiin. Kun esimiehellä on aikaa surffata netissä päivät pitkät, istuskella pitkiä lounaita, käydä kampaajalla tai punttisalilla ja työpaikalla ei jaksa istuskella, nousee mieleen väkisinkin kysymys: onko kyseessä onnistunut delegointi vai liian lepsu ote? Pomon odotetaan jotenkin automaattisesti tekevän enemmän töitä kuin alaisensa. Hänhän saa suurempaa palkkaa, ja on vastuussa kaikista tiimin asioista. Esimiehen ylikuormittaminen ei kuitenkaan ole tarpeellista, mutta tiimin vetäjän laiskuutta tai välinpitämättömyyttä työtehtäviinsä tai alaisiinsa ei tarvitse sietää. Jokaiselle organisaation jäsenelle on asetettava sopivan kokoiset tavoitteet, jotka motivoivat suoriutumaan tehtävästä. Niin myös esimiehille. Ja tätä pitää seurata.

5. Ahneus

Ahneella on paskainen loppu. Joskus esimies voi sokaistua ahmimaan liikaa vastuita itselle tai tiimilleen suurien voittojen toivossa. Ahneella kiiluu dollarit silmissä kaikessa mitä hän suunnittelee. Ohimenevinä purskeina se voi olla motivoiva tekijä – me selvisimme hengissä tästäkin urakasta ja saimme suuren palkkion – mutta jatkuvana toimintona ahneus syö kaikkien energian. Jos palkintona on vain raha, se ei motivoi yltiöpäisiin suorituksiin jatkuvalla syötöllä. Väsynyt, turhautunut ihminen ei saa sitä aikaiseksi mitä toivotaan. Pikavoittojen hakeminen on hallittuna riskinottona palkitsevaa, mutta jokapäiväisenä tyylinä yhtä tuhoisa kuin pelihimo. Liiallinen jännityksen hakeminen suurilla riskeillä syö uskottavuutta ja luo epävakaat olosuhteet tiimin toiminnassa. Pettymysten sattuessa on vaikea löytää tietä eteenpäin. Esimiehellä on vastuun pitää balanssi tuloksien ja mahdollisuuksien välillä. Kohtuus kaikessa.

6. Ylensyönti

Ei ahneus sammu, rahasta eikä jano suolavedestä. Ylensyöntiä vertaan ylilyönteihin, tiettyjen sietokyvyn rajojen ylittämiseen. Tämä tarkoittaa muutakin kuin mässäilyä ruokapöydässä.  Se voi koskea vaikkapa tietoteknisten apuvälineiden hankintaa, firman omaisuuden luvatonta käyttöä, tai vaikka suureellisia asiakastilaisuuksia, missä viini virtaa ja kaviaaria läimitään leivän päälle. Se voi tarkoittaa myös ihmisten, tiimiläisten ajan ja huomion liikakulutusta. Vastakohdaksi esimiehen on käytettävä hyödykkeitä kohtuullisesti, ja välttää ylilyöntejä. Ajatus – jos maksaisin tämän omalla rahalla – on hyvä vertailukohta.

7. Himo

Älä himoitse lähimmäisesi puolisoa, työntekijöitä, karjaa, äläkä mitään, mikä hänelle kuuluu. Esimiehen suhde alaiseen tai kollegaan työpaikalla ei ole mitenkään ennen kuulumatonta. Pikkujouluissa usein sattuu ja tapahtuu. Jos vastapuoli on jo parisuhteessa, odotettavissa on haasteita niin työpaikalla kuin sen ulkopuolella. Sinkkujenkin välinen intiimi suhde ei ole täysin ongelmatonta työpaikan muun yhteisön kannalta. Emme elä sellaisessa kuplassa, että oma elämä olisi täysin irrallinen tai irrotettavissa työasioista. Henkilökohtaisimmatkin asiat leviävät kulovalkean lailla kahvipöydässä, ja kaikki työpaikalla tietävät kuitenkin jonain päivänä, jos esimies himoitsee toista työntekijää ja on suhteessa tämän kanssa. Vaikkakin vietämme suurimman osan hereillä oloajasta työpaikalla, on diskreettiä pitää parisuhde erillään työasioista – ja ainakaan se ei saa vaikuttaa esimiehen tekemiin päätöksiin.

Summa summarum

Eihän esimiestyö helppoa aina ole. Ammatinvalintakysymys, sanoi eräs viisas tuttavani. Esimiehille koulutetaan paljon esimiestaitoja, joista saa neuvoja ja käytännön harjoitusta tiimin johtamiseen. Kuolemansynneistä tai paheista ei kuitenkaan puhuta. Oletammeko siis, että jokainen esimies tietää, ettei paheellisesti toimita. Osaako pomo olla aina odotusarvojen mukainen? Tuskin kukaan siihen pystyy joka päivä. Pieni lipsahdus vihastumisen tai kateuden puolelle on inhimillistä, mutta hyvänä esimiehenä olemiseen ja esimerkilliseen toimintaan kannattaa pyrkiä.

Esimiestyötä voi aina harjoitella ja parantaa. Voit suorittaa Lähiesimiestyön ammattitutkinnon omassa työssäsi, ja kehittää organisaatiosi toimintaa ja ammattitaitoasi esimerkiksi MIFin tarjoamassa tutkintoon valmistavassa koulutuksessa. Lue lisää koulutuksestä täältä.

Katso kaikki ajankohtaiset esimiestyön koulutukset >>

Salla Lamberg

Sallalla on yli 10 vuoden kokemus projektijohtamisesta suurissa kansainvälisissä yrityksissä. Lisäksi hän on ollut perustamassa strategista Project Management Officea, kerännyt kokemusta kouluttamisesta, portfolion hallinnasta, esimiestyöstä, prosessijohtamisesta, sekä pohtinut organisaatioiden muutosta ja uudistumista monelta eri näkökulmalta. Syyskuun alussa hän muutti perheensä kanssa Redmontoniin, Seattleen.

Like and share with your friends:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone