Vaikuttava viestintä

Haastattelussa Youtube- ja Google-kouluttajamme Pekka Luostarinen

Löydät nyt koulutuskalenteristamme uusia Youtube-kursseja. Kouluttajamme Pekka Luostarisen suunnittelemat koulutukset avaavat paitsi Youtubea myös videoita yleensä. Pekka vastasi muutamaan kysymykseen Youtubesta, Googlesta ja videoista.

Kertoisitko aluksi hieman itsestäsi?

Pekka Luostarinen: Olen Espoossa asuva diplomi-insinööri Pekka Luostarinen ja minulla on kymmenen vuoden kokemus Youtube-videoiden tekemisestä. Vuodesta 2013 lähtien olen tuottanut Youtube-videoita päätoimisesti.

Olen tehnyt kouluttajan ja opettajan työtehtäviä myös yritysmaailmassa ja Espoon työväenopiston opettajana vuosina 1997-2013. Pidän Youtube-videoista, koska videot ovat hyödyllisiä, helppoja käyttää, ilmaisia, turvallisia käyttäjille. Youtube-toiminnan takana on Google, joka kehittää Youtube-ympäristöä jatkuvasti eteenpäin. Muita osaamisalueitani Youtuben ja Googlen lisäksi ovat internetin palvelut yleisesti ja Facebook. Vapaa-aikanani harrastan juoksua ja perheen kanssa yhdessä tekemistä.

Miksi juuri Youtube ja miten se valikoitui sinun kanavaksesi?

PL: Youtube perustettiin vuonna 2005 ja olin heti ensimmäisten joukossa katsomassa urheiluvideoita Youtubesta. Myöhemmin aloin seurata myös laajemmin Youtuben yleishyödyllisiä videoita: esim. yritysten esittelyt, uutiset, matkailuvideot, elokuvat ja teknisten laitteiden esittelyvideot. Samoin aloin itse tehdä erilaisia videoita Youtubeen vuonna 2006. Youtubessa viehättää sen käytön helppous, toimintavarmuus ja palvelun ilmaisuus.

Miten näet Googlen ja Youtuben merkityksen yhteiskunnassamme nyt ja tulevaisuudessa?

PL: Google omistaa Youtuben ja tämän yhteistyön vaikutus näkyy ennen kaikkea Google-hakujen tuloksissa. Youtube-videoiden näkyminen Googlen hakutuloksissa on hyödyllistä. Samoin Googlen vaikutus yhteiskuntaamme lisääntyy, koska Google-hakujen perusteella saamme itse haettua monipuolisesti erilaisia tietoja ja asioita internetistä. Tulevaisuudessa näen Googlen sovelluksia myös lisää kodinkoneissa ja autoissa. Google testaa nyt robotteja ja robottiautoja USA:ssa päivittäin.

Ajatuksiasi vastakkainasettelusta online-videot vs perinteinen TV-lähetys

PL: Online-videoiden käyttö lisääntyy varmasti tulevaisuudessa ja TV-lähetyksistä tuleekin online-uutisia tukevia palveluita. Voi jopa syntyä uusi online TV-kanava, joka lähettää koko ajan online-videouutisia.

Mitkä ovat uutuuskurssien kolme avainoppia?

PL: Ensimmäinen avainoppi on saada kurssin osallistuja itsenäisesti tekemään oma Youtube-video alusta loppuun levitykseen internetissä asti. Toisena avainoppina on oppia käyttämään monipuolisesti Youtube-kanavan kaikkia ominaisuuksia ja palveluita, jotta uusien katsojien määrä saadaan maksimoitua internetissä. Kolmantena on oppia kuvaamaan paremmin videokameralla ja editoimaan valmiita videoita editointiohjelman avulla laadukkaiksi.

Muita ajatuksia Youtubesta tai uutuuskursseista?

PL: Youtube on tällä hetkellä parhaita paikkoja markkinoida ilmaiseksi yritystä, yrityksen tuotteita ja palveluita. Ja samoin myös yksilön omia ominaisuuksia, vahvuuksia ja muita hyödyllisiä tietoja. Kurssilla kerrotaan myös, kuinka Youtube-videoilla voi itse tehdä rahaa ja mihin perustuu tulojen hankkiminen Youtubesta. Monipuoliset esimerkit auttavat kurssilaisen perille Youtuben monipuoliseen maailmaan. Tervetuloa mukaan kurssille oppimaan Youtuben oikeaoppista käyttöä.

Pysy ajantasalla
Tilaa maksuton uutiskirje

Tilaamalla Management Institute of Finland MIF Oy:n uutiskirjeen kuulet mm. ajankohtaisista koulutuksista ensimmäisten joukossa, saat tietoa maksuttomista seminaareista ja mielenkiintoisia blogikirjoituksia. Uutiskirjeemme ilmestyy sähköpostiisi 1–2 kertaa kuussa – sen tilaus on maksutonta, ja voit perua sen koska tahansa kirjeen lopussa olevasta linkistä.

Tilaa uutiskirje