Insinööri joka löysi itsestään markkinoijan

Digitaalinen liiketoiminta etenee vääjäämättä. Muutos näkyy yrityksissä niin asiakasrajapinnassa kuin ostoissa, yhteistyössä partnereiden kanssa ja tietysti taloushallinnon palveluissa. Samalla prosessit ja työtehtävät muuttuvat. Tarvitsemme myös uutta osaamista.

Digitaalisuus muuttaa tapaamme tehdä töitä

Asiakkaat ovat jo tottuneet asioimaan ja ostamaan verkossa. Nyt suurimman muutoksen kourissa on perinteinen markkinointi, niin myös meillä Soprano-yhtiöissä. Keräämme dataa asiakkaidemme käyttätymisestä verkossa, analysoimme sitä ja hyödynnämme sitä kohdennettuun digitaaliseen markkinointiin. Markkinoinnin tulokset paranevat jatkuvasti, ja mikä parasta paljon pienemmillä markkinointikustannuksilla kuin aiemmin. Keskeisissä rooleissa markkinointimme digiloikan toteuttajina olivat insinööri, joka löysi itsestään markkinoijan, ja liiketoiminnan teknologiaa kauppakorkeakoulussa pääaineenaan opiskellut vastavalmistunut ekonomi.

Digitaaliset teknologiat tarjoavat rajattomat mahdollisuudet

Digitaalisuus muuttaa myös oppimista. Perinteinen luokkahuonekoulutus ei lopu, mutta tilalle tulee monimuotokoulutus eli osa koulutuksesta tapahtuu luokkahuoneissa ja osa sähköisesti. Sähköinen koulutus on ajasta ja paikasta riippumatonta ja sopii kiireisille nykyihmisille, jotka eivät juuri voi olla poissa työpaikaltaan. Näitä ovat webinaarit sekä sähköiset itseopiskeluohjelmat ja testit. Samalla kouluttajamme muuttuvat opiskelijoiden henkilökohtaisiksi osaamisvalmentajiksi, jotka opiskelija tavoittaa oppimisprosessin aikana aina tarvitessaan esimerkiksi chatin kautta.

Taloushallintomme on ollut sähköinen jo useita vuosia. Laskujen käsittely ja kirjanpito pyörivät sähköisissä järjestelmissä. Aikaa vapautuu taloustiedon analysointiin ja johtopäätösten tekoon.

Uusia digitaalisia kehityshankkeita odottaa toteutusta kesälomien jälkeen syksyllä. Haastamme sinut lomalla miettimään, miten digitaalisuus voisi auttaa sinun liiketoimintaasi palvelemaan entistä paremmin asiakkaistasi

MIF_Oy_Managing_Director_Kaisa_Vikkula

 

Kaisa Vikkula

Toimitusjohtaja
Soprano Oyj

 

Jatka lukemista: MIF kumppanina – osaamisen evoluutio >> ja osaamisen kehittäminen >>

Like and share with your friends:Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email