Elonmerkki

Iso kuva, 20.9.2017, Hotel Crowne Plaza


 Ohjelma

 Puhujat

Hinnat ja ilmoittautuminen

 Blogi

 Lisätiedot

Ohjelma 2017

Tänä vuonna Elonmerkki otti haltuun viestinnän alan muutosten ison kuvan. Tapasimme ja kuulimme edelläkävijöitä, –tekijöitä ja innostajia. Alla päivän ohjelma.

Ensi vuoden 2018 teemana on rohkeus. Lisätietoja tulossa, seuraa twitterissä #elonmerkki!

8.30 Ilmoittautuminen ja aamukahvi
9.00 Tervetuloa Elonmerkkiin!    
Päivän juontaja, superviestijä Unna Lehtipuu
9.10

 

 

KEY NOTE: Tulevaisuuden organisaatio tehdään tänään. Johdon visiosta todellisuuden isoon kuvaan.
Dosentti, museonjohtaja Susanna Pettersson, Ateneumin taidemuseo/Kansallisgalleria
Työntekijöistä tuli lähettiläitä, joita saa lainata mukaansa. Yleisösuhde neuvoteltiin uusiksi erilaisilla osallistavilla keinoilla ilmaispäivistä henkilökunnan vahvaan läsnäoloon ja työpajoihin. Millä keinoilla perinteinen organisaatio uudisti kulttuurinsa ja johtamiskäytäntönsä?
9.55

 

 

 

Loskan keskellä & jännän äärellä – Miten OP Ryhmä vastaa perinteisen toimialansa mullistuessa?
Digitaalisesta liiketoiminnasta vastaava johtaja, johtokunnan jäsen, Harri Nummela, OP
Ensin pääjohtaja twiittailee kesken uutislähetyksen. Asiakasjulkaisu vaihtuu talousmediaksi, lähdetään mukaan sähköautoilun edistämiseen, tuetaan hackathonin fintech-haasteen voittanutta rahankäyttösovellusta, ollaan mukana perustamassa Suomen ensimmäistä start-up lukiota ja rakennetaan kansainvälistä yhteistyöohjelmaa start-upeille. Mitä ihmettä OP Ryhmässä oikein tapahtuu? Mullistuvatko käsityksemme yritysmaailman isoista kuvista ja kuvioista?
10.35 Tauko
10.50 Milloin kysyit viimeksi MIKSI?
Yritysstrategi ja journalisti Kaarle Hurtig
Ajatuksemme kihelmöivät visuaalisuuden monien vaihtoehtojen edessä. Mutta, jos unohdamme kytkeä visuaalisen ilmeen organisaation aitoon tarinaan, se jää ontoksi. Mitä siitä seuraa? Yritysstrategi ja journalisti Kaarle Hurtig esittää kysymyksiä, joita mahdollisesti mietimme liian harvoin. Mikä kaikki vaikuttaa siihen millaista isoa kuvaa rakennamme?
11.25

 

 

Uusi sote tuottaa uutta liiketoimintaa, vai tuottaako? Yhdessä kohti yhteiskunnan isoa kuvaa.
Viestintäjohtaja Susanna Kinnari, Terveystalo ja viestintäjohtaja Laura Niemi, Helsingin Diakonissalaitos
Terveystalon ja Diacorin fuusion sekä yhteiskunnallisen sote–uudistuksen tarkoituksena on tuottaa yhä paremmin palveluja. Vuoropuhelussa kaikki voi vaikuttaa kaikkeen ja kuinkas sitten kävikään? Muutosmyllerryksen arvoja ja arvaamattomuuksia pohtivat tahoillaan fuusiopäiväkirjaa pitäneet viestintäjohtajat.
12.05 Kevyesti keskellä päivää! Energiatankkaus lounasdiscosta & demoelämyksiä
13.15 Kirjanjulkistus: Communicare – Viestinnän tekijän käsikirja. Täysin uudistettu viestinnän peruskirja on täällä taas, ajankohtaisempana kuin koskaan.
Professori Elisa Juholin
13.30

 

 

KEY NOTE: Botit ja lohkoketjut, viestimmekö isoa kuvaa tuhosta vai tulevaisuudesta?   
Innovaatiojohtamisen professori Liisa Välikangas, Aalto-yliopisto ja Hanken Kauppakorkeakoulu
Inhimillinen ja digitaalinen äly lähentyvät toisiaan. Botit saattavat olla jo ystävällisempiä kuin kiireiset ihmiset. Johtajia ei enää tarvita jalkauttamaan ajatuksia, jos strategia kirjataan koodiin. Mikä on työelämän ja yhteiskunnan tulevaisuuden iso kuva? Muuttuuko työyhteisön toiminta innovoinniksi ja vuorovaikutukseksi tekoälyn kanssa?
14.15 Kahvi
14.45

 

 

Palvelumuotoilua, kiitos! Muotoillaan palvelukokemus uusiksi – entä viestintä?
Palveluliiketoiminnan yliopettaja, KTT Teemu Moilanen, Haaga-Helia Ammattikorkeakoulu
Palvelumuotoilu on nyt kaikkien huulilla. Johtokin sitä vaatii. Sille on hyvä syy: aito asiakaskeskeisyys. Mitä apua viestinnän ammattilainen voi saada palvelumuotoilusta omaan työhönsä? Entä mitä annettavaa viestijöillä siihen itse olisi? Kyyditseekö palvelumuotoilu viestijän viimein kulmahuoneeseen?
15.30

 

 

 

KEY NOTE: … and ACTION! Miten viestijä voi vaikuttaa organisaation isoon kuvaan? 
Elokuvaohjaaja Klaus Härö
Tunteet, rohkeus ja usko omaan visioon. Dialogi, kuunteleminen ja innostaminen. Faktat, aikataulut ja paineenhallinta. Niistä on tehty sekä elokuvan ohjaus että viestintäammattilaisen työkenttä. Isoimman jäljen meihin jättävät elokuvat, jotka herättävät meissä tunteita. Myös organisaatioissa kyky puhutella ihmisiä nousee tulevaisuudessa yhä tärkeämmäksi. Mitä viestinnän ammattilaiset voivat oppia tarinoiden kerronnasta ja tiimien johtamisesta?
16.15–
18.00
Elonmerkki+
Vaikuttava viestintä on elämys
Herkuttelun ja kuulumisten vaihdon lomassa sinulla on ainutlaatuinen tilaisuus tutustua vaikuttamisen vahvoihin työkaluihin. Tämän digiherkun sinulle tarjoaa Netprofile kumppaneineen.

Puhujat 2017

viestinta-tapahtuma-infor-elonmerkki-juontaja-unna-lehtipuu Päivän juontaja superviestijä Unna Lehtipuu

Unna johtaa viestintää, jahtaa kulttuuriälyä ja sparraa merkitystaloutta. Toimitusjohtaja Vaikuttamistoimisto Framillassa,  nelinkertainen tietokirjailija, Timanttipesula-bloggari ja puhuja. Missiona rohkaista ja valmentaa ihmisiä ja yrityksiä astumaan rohkeammin esiin sanomansa kanssa.

Yritysstrategi ja journalisti Kaarle Hurtig

Kaarle Hurtig on yrittäjä, toimittaja ja yritysten missioiden ja strategioiden haastaja. Hurtig on vetänyt omaa keskusteluohjelmaansa YLEllä, rakentanut sosiaalisen median strategioita ja auttanut yrityksiä määrittämään tekemisensä peruspalikoita.

 elokuvaohjaaja-Klaus-Härö-Inforin-Elonmerkki-tapahtuman-puhuja Elokuvaohjaaja Klaus Härö

Klaus Härö kuuluu suomalaisten elokuvaohjaajien kärkijoukkoon. Hän käsittelee rohkeasti suuria ja vakaviakin aiheita elokuvissaan, joiden kantava voima on ihmislähtöisyys. Härö on voittanut yli 60 palkintoa elokuvillaan ympäri maailman, mikä nostaa hänet yhdeksi menestyneimmäksi elokuvaohjaajaksi Suomessa. Härön ohjaama Miekkailija (2015) oli ehdolla Suomen viralliseksi Oscar-ehdokkaaksi parhaan vieraskielisen elokuvan sarjassa, ja ainoana suomalaisena elokuvana sitten 1950-luvun elokuva oli ehdolla Kultaisen maapallon (Golden globen) saajaksi sarjassa Paras ulkomainen elokuva. Miekkailija-elokuva myös voitti parhaan elokuvan pääpalkinnon Long Islandin Stony Brook -elokuvajuhlilla. Härön muita elokuvia ovat Näkymätön Elina (2003), Äideistä parhain (2005), Uusi ihminen (2007) ja Postia Pappi Jaakobille (2009).

Elisa-Juholin-Inforin-Elonmerkki-tapahtuman-puhuja-2017 Professori, valtiotieteiden tohtori Elisa Juholin

Elisa Juholin on toiminut 1990-luvulta lähtien yhteisöviestinnän akateemisissa tehtävissä, luennoinut erilaisille yleisöille ja valmentanut erilaisia organisaatioita. Hänen erikoisalueitaan ovat strateginen viestintä, työyhteisöviestintä,organisaatioiden ja median väliset suhteet, organisaatioiden sidosryhmäsuhteet, yhteiskuntavastuu ja etiikka sekä viestinnän kuuntelu ja luotaus, seuranta, mittaus ja arviointi.

infor-elonmerkki-puhuja-susanna-kinnari Viestintä- ja brändijohtaja Susanna Kinnari, Terveystalo

Susanna toimii Terveystalossa viestintä- ja brändijohtajana. Viestinnän ja markkinoinnin ohella vastuualueeseen kuuluu yhteiskunnallinen vaikuttaminen, asiakaskokemus sekä yksityisasiakkaille tarjottavat palvelut. Siis koko kuluttajabrändi ”isossa kuvassa”. Iso kuva on ajankohtainen juuri nyt myös terveydenhuollossa. Kokonaisvaltainen hyvinvointi koskettaa meitä jokaista yksilöinä, ja yhteiskunnalle terveydenhuolto näyttelee merkittävää roolia sekä kansanterveyden että kansantalouden näkökulmasta.

Teemu-Moilanen-Inforin-Elonmerkki-tapahtuman-puhuja Palveluliiketoiminnan yliopettaja, KTT Teemu Moilanen, Haaga-Helia Ammattikorkeakoulu

Kauppatieteiden tohtori Teemu Moilanen on palvelumuotoilija ja palvelubrändin rakentamisen asiantuntija. Hän on eri rooleissa osallistunut noin 70 palvelumuotoiluprojektiin lentoyhtiöistä hotelliketjuihin, kauppakeskuksista kirjastoihin ja terveydenhuollosta tekniseen B2B liiketoimintaan. Hän on toiminut brändiasiantuntijana mm. Jorma Ollilan johtaman Suomen maabrändivaltuuskunnan, Euroopan Parlamentin, Suomen ulkoisesta maakuvasta vastaavan Finland Promotion Boardin, ulkoasianministeriön, Matkailun edistämiskeskuksen, FinPron, Helsingin ja kymmenen muun kaupungin brändihankkeissa, sekä kouluttanut Thaimaan, Filippiinien, Brunein, Islannin, Indonesian ja Malesian hallitusten virkamiehiä paikan brändin rakentamisessa.

infor-elonmerkki-puhuja-laura-niemi Viestintäjohtaja Laura Niemi, Helsingin Diakonissalaitos

Laura on tehnyt työuran erityisesti yhteiskunnallisen viestinnän ja markkinoinnin parissa ja työskennellyt sellaisissa organisaatioissa, joilla on vahva yhteiskunnallinen missio. Ennen Diakonissalaitosta mm. Sairaanhoitajaliitossa, Sitrassa ja eduskunnassa. ”Viime vuodet olen työssäni seurannut erityisesti sosiaali- ja terveysalan murrosta. Muutostilanteissa uskon avoimen, osallistavan ja innostavan viestinnän voimaan. Sen avulla voidaan muuttaa maailmaa ja saada ihmeitä aikaan. Koska työ on usein hektistä, niin vapaa-ajalla nautin kaikesta rauhoittavasta, kuten kävelystä, joogasta, puutarhanhoidosta ja lukemisesta.”

 infor-elonmerkki-puhuja-harri-nummela Digitaalisesta liiketoiminnasta vastaava johtaja, johtokunnan jäsen Harri Nummela, OP

Harri on toiminut OP Ryhmän digitaalisesta liiketoiminnasta ja uusista liiketoiminnoista vastaavana johtajana vuodesta 2015. Hän on toiminut eri tehtävissä OP Ryhmässä vuodesta 1992 lähtien, viimeksi ennen nykyistä tehtäväänsä varallisuudenhoidosta vastaavana johtajana sekä OP Ryhmän sisäisen tuotekehitys- ja palveluyhtiön toimitusjohtajana.

 Susanna-Pettersson-Ateneum-Elonmerkki-puhuja-Infor Dosentti, museonjohtaja Susanna Pettersson, Ateneumin taidemuseo/Kansallisgalleria
Susanna on toiminut museoalalla 30 vuotta kehittäjänä ja uudistajana. Hän on erikoistunut museohistoriaan ja -tulevaisuuteen, kokoelmatutkimukseen ja taidehistorian historiaan. Susanna on vieraileva professori Reinwardt Academyssa Amsterdamissa ja dosentti Jyväskylän yliopistossa.  Luottamustehtävistä häntä inspiroivat mm. Aalto-yliopiston hallituksen jäsenyys ja Suomen Japanin instituutin hallituksen puheenjohtajuus. Susanna pohtii johtajuutta, henkilöstön innostamista, yhteiskuntavastuuta ja vaikuttavuutta oman toimialansa näkökulmasta.
 infor-elonmerkki-puhuja-liisa-valikangas Innovaatiojohtamisen professori Liisa Välikangas, Aalto-yliopisto ja Hanken Kauppakorkeakoulu

Liisa on innovaatiojohtamisen professori, jolla on laajaa kansainvälistä kokemusta mm. Stanfordin yliopistosta Kalifornian Piilaaksossa, Keion yliopistosta Japanissa ja IMD:stä Sveitsissä. Hän on tehnyt paljon yhteistyötä yritysten kanssa innovaatio-ja strategiakyvykkyyden kehittämiseksi. Hänen kirjansa ”Strategic Innovation” (Pearson/Financial Times Press, 2015) ja ”The Resilient Organization” (McGraw-Hill, 2010) ovat aiheista, jotka nyt haastavat: miten oppia asioista, jotka eivät vielä ole tapahtuneet, ja miten kehittää strategista muuntumiskykyä ennen kuin on pakko. Liisa Välikangas toivoo, että tekoälystä tulee ihmisen paras ystävä.

 

Hinnat 2017

 

GROUP TICKET ATTENDEE TICKET CLUB TICKET
€500 / hlö
€690 €450
Hinta ryhmille, joissa osallistujia 3 tai useampi Hinta voimassa 24.6. alkaen Infor Pro* -klubilaiset
*Infor Pro -klubi on Infor alumnien yhteinen verkosto.
» Lue lisää ja liity mukaan!

Ticket hinta sisältää:

  • aamukahvin
  • ohjelman
  • lounaan ja jatkojen tarjoilun
  • iltapäiväkahvin ja
  • sähköiset materiaalit.

Hintoihin lisätään alv. 24 %. Osallistumismaksu laskutetaan kokonaisuudessaan etukäteen. Peruutuksista, jotka tehdään 8.9.2017 jälkeen, veloitamme 50 % hinnasta. Kaksi arkipäivää ennen tapahtumaa ja sen jälkeen tehdyistä peruutuksista perimme osallistumismaksun kokonaisuudessaan. Infor pidättää oikeudet muutoksiin.

Elonmerkki järjestettiin 20.9.2017 Hotel Crowne Plaza, Helsingissä


Sisäänkäynti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elonmerkin blogi

Seuraa Elonmerkki-tapahtuman blogia ja herkuttele inspiroivilla sisällöillä. Nautinnollisia luku- ja katseluhetkiä. 🙂

Elonmerkki-tapahtuman ohjelman kuraattori Hanna Salminen: Sinä & minä & treffit jännän äärellä?!
Elonmerkin intohimoinen tuottaja Paula Pauniaho: Intohimona #elonmerkki.
Innovaatiojohtamisen professori Liisa Välikangas: Kirje Joulupukille: Työn tekemisen tulevaisuudesta

Tiesitkö, että sinäkin olet avaruusmatkailija?

Tätä mieltä on Netprofilen Christina Forsgård, joka kannustaa viestijöitä olemaan rohkeampia viestinnässään ja uusien teknologioiden hyödyntämisessä. Uskaltamalla saa enemmän. ”Minä uskon, että meillä suomalaisilla on mielettömät mahdollisuudet muuttaa maailmaa paremmaksi, ja me luovat ihmiset viestintäalalla olemme siellä ihan etunenässä”. Katso Christinan tervehdys:

 

Kurkkaa Elonmerkin juontajan superviestijän Unna Lehtipuun tervehdys:

 

Tai fiilistele vuoden 2016 Elonmerkin digiloikkaa Messukeskuksessa

2016 Elonmerkki tarjosi ideoita ja vinkkejä digiajan viestijöille ja johtajille. Tiedossa oli sekä faktaa että fiktiota, inspiroivaa seuraa ja uudet puitteet verkostoitumiseen! Katso video ja fiilistele, mistä päivän aikana kohistiin.

 

Lisätiedot

Inforin-asiantuntija-Laura-Sarparanta Laura Sarparanta
laura.sarparanta@infor.fi
tanja-sundstrom-infor Tanja Sundström
tanja.sundstrom@infor.fi

Historia

Elonmerkki-tapahtuma perustettiin keskelle lamavuosia 1993 tuomaan valoa – elonmerkkejä – viestinnän ammattilaisille. Vuosien saatossa siitä on kehittynyt viestintäjohtajien ja -päälliköiden tiedottajien ja muidein viestinnän avainhenkilöiden tärkein vuotuinen tapahtuma, jonka ohjelmassa on mielenkiintoisia puheenvuoroja ajassa liikkuvista ilmiöistä sekä viestinnästä.

Elonmerkkiin tullaan viestintäyksiköistä usein porukalla, siellä tavataan tutut kollegat ja luodaan uusia verkostoja.

Seuraa #elonmerkki twitterissä ja facebookissa.

Elonmerkin järjestää Infor. Yhteistyössä mukana Sound Engine ja Netprofile.

sound-engine-logo Elonmerki-kumppanina-Netprofile

 

 

Infor pidättää oikeuden muutoksiin.
MENU

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä mm. tilastointiin ja käyttökokemuksen parantamiseen. Käyttämällä verkkopalveluamme hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close