search login
Tehostuva työskentely

Koulutusta omalta työpisteeltä

Tietotekniikan edelläkävijä Elisa toteuttaa tätä periaatetta ja tarjoaa yhdessä Tieturin kanssa henkilökunnalleen mahdollisuuden osallistua koulutuksiin etänä virtuaaliviestintäratkaisun kautta, täysin riippumatta siitä, missä toimipisteessä he työskentelevät.

”Koulutusta tulee olla saatavilla siellä, missä ihmisiäkin on”, totesi Tieturin johtaja Päivi Hietanen taannoin omassa blogikirjoituksessaan. Tietotekniikan edelläkävijä Elisa toteuttaa tätä periaatetta ja tarjoaa yhdessä Tieturin kanssa henkilökunnalleen mahdollisuuden osallistua koulutuksiin etänä virtuaaliviestintäratkaisun kautta, täysin riippumatta siitä, missä toimipisteessä he työskentelevät. Harva meistä nauttii suuresti matkustamisesta, ja pidemmältä tullessa säästöt matka-ajassa ovat jo merkittäviä.

Pidin jokin aika sitten kymmenelle elisalaiselle eri puolelta Suomea koko päivän kestäneen Excel-koulutuksen virtuaalisesti. Minä istuin Tieturin toimipisteellä Helsingissä, elisalaiset puolestaan Keski-Suomessa, Itä-Suomessa, Länsi-Suomessa ja Etelä-Suomessa.

Kokemus oli loistava! Koulutus sujui hyvin myös virtuaalikoulutuksena. Mikä tärkeintä osallistujilta tulleet koulutuspalautteet olivat erittäin hyviä. Lisäksi koulutuksen loppupuolella virtuaaliviestintäratkaisun kysely-toiminnolla nappaamassani kyselyssä kaikki koulutettavat olivat sitä mieltä, että virtuaalinen kurssittelu toimii hyvin. (Vaihtoehdot olivat ”toimii hyvin”, ”toimii riittävän hyvin” ja ”vaatii totuttelua”.)

Itselleni kokonainen koulutuspäivä etäkoulutuksena, ilman yhtään paikalla olevaa osallistujaa, oli ensimmäinen laatuaan. Olen ennenkin pitänyt koko päivän etäkoulutuksia, mutta niissä on ollut etänä osallistuvien lisäksi myös samassa tilassa olevia koulutettavia. Etäkoulutus vaatii pikkaisen enemmän taukoja kuin samassa tilassa ollessa, mutta eipä tauko per tunti haittaisi myös luokassakaan koulutettavia.

Jatkamme koulutusten pitämistä tällä mallilla Elisan kanssa. Matkakustannus- ja aikasäästöt sekä itse koulutuksen hyvä onnistuminen motivoivat hyödyntämään jo hyväksi havaittua koulutustapaa. Olisiko tässä ratkaisu myös teidän koulutustarpeisiinne?

Anna Sahinoja

Anna Sahinoja

Pysy ajantasalla
Tilaa maksuton uutiskirje

Tilaamalla Management Institute of Finland MIF Oy:n uutiskirjeen kuulet mm. ajankohtaisista koulutuksista ensimmäisten joukossa, saat tietoa maksuttomista seminaareista ja mielenkiintoisia blogikirjoituksia. Uutiskirjeemme ilmestyy sähköpostiisi 1–2 kertaa kuussa – sen tilaus on maksutonta, ja voit perua sen koska tahansa kirjeen lopussa olevasta linkistä.

Tilaa uutiskirje