Menestyksekäs kansainvälistyminen

Kulttuurien välinen viestintä ei ole niin monimutkaista!

Istuin muutama vuosi sitten Tino Singhin toimistolla ja luimme yhdessä artikkelia kansainvälisen viestinnän haasteista. Tinolla on markkinointitoimisto ja itse olin tuolloin Trainers’ Housen palveluksessa projektipäällikkönä. Huomasimme, että artikkelissa korostettiin erilaisuutta ja varoitettiin asioista, joita ei kannata tehdä. Tästä inspiroituneena sekä lyhyen ideointisession jälkeen päätimme perustaa Kulttuuriälyyn perustuvan toimiston, jossa voisimme auttaa kotimaisia yrityksiä kohtamaan kansainväliset markkinat paremmin.

Ideamme oli simppeli. Sen sijaan, että keskittyisimme KV-viestinnässä kulttuurien erilaisuuksiin, paneuduimmekin ihmisiä yhdistäviin tekijöihin. Listamme oli ja on vieläkin lyhyt, sillä kaikkia ihmisiä yhdistävät muun muassa tunnetilat, haaveet ja unelmat sekä erilaiset pelkotilat.

Tämän pohjalta kontaktoimme ensimmäisiä asiakkaita ja aloitimme yhteistyön erään vuokra-asunto yrityksen kanssa. Heidän haasteena oli yhteisen kerrostaloasumisen kulttuurin luominen eri taustaa omaaville asukkaille. He pystyivät säästämään suuriakin summia esimerkiksi sillä, että asukkaat lajittelisivat jätteitään, pitäisivät huoneistosta parempaa huolta ja tulisivat keskenään paremmin toimeen.

Asiakkaamme oli sen verran iso toimija, ettemme voineet soittaa jokaiselle asukkaalle ja kertoa miten haluamme heidän toimivan. Ratkaisumme oli korostaa hyvän kerrostalokulttuurin hyötyjä, sillä jokainen haluaa elinympäristönsä olevan turvallinen sekä siisti, lisäksi mukavista naapureista ei ole haittaa. Kävimme isännöitsijöiden kanssa ajatustamme läpi ja teimme tiettyjä toimenpiteitä. Tulokset näkyvät pitkällä aikavälillä, mutta testitaloissa yhteisöllisyys on lisääntynyt ja säästöt ovat pitkällä tähtäimellä merkittävät.

Kansainvälinen viestintä ei ole haastava, se ei ole monimutkainen. Se on simppeli. Keskittymmällä ihmisiä yhdistäviin tekijöihin voit saavuttaa parempaa tulosta kuin varomalla kulttuurien välisiä kuiluja.

 

ali jahangiri

Ali Jahangiri

Pysy ajantasalla
Tilaa maksuton uutiskirje

Tilaamalla Management Institute of Finland MIF Oy:n uutiskirjeen kuulet mm. ajankohtaisista koulutuksista ensimmäisten joukossa, saat tietoa maksuttomista seminaareista ja mielenkiintoisia blogikirjoituksia. Uutiskirjeemme ilmestyy sähköpostiisi 1–2 kertaa kuussa – sen tilaus on maksutonta, ja voit perua sen koska tahansa kirjeen lopussa olevasta linkistä.

Tilaa uutiskirje