Blogi

MIF Academy Café keskustelu: Keskustelun voima

Keskustellessamme aiheista kokouksissa, esimiesten kanssa, tiedotustilaisuuksissa tai muuten virallisemmaksi kokemissamme tilanteissa, osa asioista jää sanomatta, asiasisältö muuttuu vieraammaksi, tai emme uskalla puhua siitä miltä minusta tuntuu – sydämessäni. Ainakin minulle on joskus käynyt näin!

Tämä MIF Academy Café keskustelu aloittaa blogisarjan, jossa kuvailen omia käyttäjäkokemuksiani MIF Academy e-valmennuksesta ja sen tarjoamasta sisällöstä, sekä erityisesti siitä, mitä ajatuksia valmennuksen teemat minussa herättävät.

MIF Academyn kuukauden teema: Mystinen motivointi

Tämän viikon aihe – Keskustelun voima!

Keskustelulla on suuri vaikutus elämässämme. Vuorovaikutusta tapahtuu avioparien, naapureiden, perheenjäsenten ja työkollegojen kesken, sekä johtajien ja alaisten välillä. Motivoinnin yksi tärkeitä tekijöitä on kyky kuunnella ja tulla kuulluksi, kyky keskustella avoimesti suunnitelmista ja tavoitteista, ja löytää keinoja rohkaista ihmisiä sovittuun suuntaan. Keskustelussa ilmaistaan monenlaisia mielipiteitä, ja niissä panokset voivat olla yllättävänkin korkeita, vaikuttaen tulevaisuuteemme suuntaan.

Osaammeko olla aidosti avoimia keskustelukumppaneita, vai pyrimmekö pakottamaan toisia jakamaan näkemyksiämme? Miten dialogin voima näkyy työpaikallasi?

Itselleni avoimuus keskustelukumppanin kanssa lähtee aina luottamuksesta. Minua kiinnostaa tutustua ihmiseen, kenen kanssa keskustelen, tuntea hänen lähtökohtansa, saada sopivasti taustatietoa ymmärtääkseni keskustelukumppanin tapaa kommunikoida ja reagoida asioihin. Tämä on joskus hankalaa, koska luottamus ei synny käden käänteessä.

Mietin tänään – tässä kahvikuppi kädessäni – miten voin synnyttää sellaista luottamusta, että avoimuus keskustelussa pääsee muodostumaan. Vastaukseni tässä vaiheessa on seuraavanlainen: kerron itsestäni; kuka minä olen, mikä minua innostaa ja ajaa eteenpäin, mitä tavoittelen, millaista apua tai vastakaikua tarvitsen eteenpäin päästäkseni. Tai jos kaipaan vain kuuntelevaa korvaa, yritän ilmaista myös sen, että tekoihin ei tarvitse ryhtyä – riittää että ollaan läsnä!

Tältä minusta tuntuu – mitä sinä ajattelet?

 

Ystävällisin terveisin

Salla Lamberg

Salla Lamberg

Salla Lamberg

Päällikkö, Digitaaliset palvelut
Pysy ajantasalla
Tilaa maksuton uutiskirje

Tilaamalla Management Institute of Finland MIF Oy:n uutiskirjeen kuulet mm. ajankohtaisista koulutuksista ensimmäisten joukossa, saat tietoa maksuttomista seminaareista ja mielenkiintoisia blogikirjoituksia. Uutiskirjeemme ilmestyy sähköpostiisi 1–2 kertaa kuussa – sen tilaus on maksutonta, ja voit perua sen koska tahansa kirjeen lopussa olevasta linkistä.

Tilaa uutiskirje