MIF Academy Café keskustelu: Keskustelun voima

Salla Lamberg

Keskustellessamme aiheista kokouksissa, esimiesten kanssa, tiedotustilaisuuksissa tai muuten virallisemmaksi kokemissamme tilanteissa, osa asioista jää sanomatta, asiasisältö muuttuu vieraammaksi, tai emme uskalla puhua siitä miltä minusta tuntuu – sydämessäni. Ainakin minulle on joskus käynyt näin!

Tämä MIF Academy Café keskustelu aloittaa blogisarjan, jossa kuvailen omia käyttäjäkokemuksiani MIF Academy e-valmennuksesta ja sen tarjoamasta sisällöstä, sekä erityisesti siitä, mitä ajatuksia valmennuksen teemat minussa herättävät.

MIF Academyn kuukauden teema: Mystinen motivointi

Tämän viikon aihe – Keskustelun voima!

Keskustelulla on suuri vaikutus elämässämme. Vuorovaikutusta tapahtuu avioparien, naapureiden, perheenjäsenten ja työkollegojen kesken, sekä johtajien ja alaisten välillä. Motivoinnin yksi tärkeitä tekijöitä on kyky kuunnella ja tulla kuulluksi, kyky keskustella avoimesti suunnitelmista ja tavoitteista, ja löytää keinoja rohkaista ihmisiä sovittuun suuntaan. Keskustelussa ilmaistaan monenlaisia mielipiteitä, ja niissä panokset voivat olla yllättävänkin korkeita, vaikuttaen tulevaisuuteemme suuntaan.

Osaammeko olla aidosti avoimia keskustelukumppaneita, vai pyrimmekö pakottamaan toisia jakamaan näkemyksiämme? Miten dialogin voima näkyy työpaikallasi?

Itselleni avoimuus keskustelukumppanin kanssa lähtee aina luottamuksesta. Minua kiinnostaa tutustua ihmiseen, kenen kanssa keskustelen, tuntea hänen lähtökohtansa, saada sopivasti taustatietoa ymmärtääkseni keskustelukumppanin tapaa kommunikoida ja reagoida asioihin. Tämä on joskus hankalaa, koska luottamus ei synny käden käänteessä.

Mietin tänään – tässä kahvikuppi kädessäni – miten voin synnyttää sellaista luottamusta, että avoimuus keskustelussa pääsee muodostumaan. Vastaukseni tässä vaiheessa on seuraavanlainen: kerron itsestäni; kuka minä olen, mikä minua innostaa ja ajaa eteenpäin, mitä tavoittelen, millaista apua tai vastakaikua tarvitsen eteenpäin päästäkseni. Tai jos kaipaan vain kuuntelevaa korvaa, yritän ilmaista myös sen, että tekoihin ei tarvitse ryhtyä – riittää että ollaan läsnä!

Tältä minusta tuntuu – mitä sinä ajattelet?

 

Ystävällisin terveisin

Salla Lamberg
Päällikkö, Digitaaliset palvelut
Management Institute of Finland

Salla Lambergilla on yli 10 vuoden kokemus projektijohtamisesta suurissa kansainvälisissä yrityksissä. Lisäksi hän on ollut perustamassa strategista Project Management Officea, kerännyt kokemusta kouluttamisesta, portfolion hallinnasta, ja prosessijohtamisesta, sekä pohtinut organisaatioiden muutosta ja uudistumista monelta eri näkökulmalta.

Like and share with your friends:Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email