Blogi

MIF Academy Café keskustelu: Mystinen motivointi

MIF Academy Café keskustelu blogisarja jatkuu käsitellen niitä ajatuksia ja tuntemuksia, joita minulle herää tutustuessani palvelun tarjoamaan sisältöön ja teemoihin, mitä viikoittain nostetaan esiin e-valmennuksen kautta.

MIF Academyn kuukauden teema: Mystinen motivointi

Tämän viikon aihe – Kuinka onnistumme pitämään huippulahjakkuudet organisaatiossamme?

Nopeasti muuttuvassa maailmassamme on vaikea määritellä mitkä ovat ne taidot, joita tarvitaan tulevaisuudessa – tai edes viiden tai kymmenen vuoden päästä.

Tämä on haaste myös koulumaailmassa. ”Koulutamme opiskelijoita työtehtäviin, joita ei vielä ole olemassa, sekä valmiuksia käyttää teknologiaan, jota ei ole vielä keksitty, että he voisivat ratkaista ongelmia, joista emme tiedä vielä mitään”.

Kuinka voisimme löytää tulevaisuuden huippulahjakkuuksia omaan organisaatioomme? Valinnassa painottuu tänä päivänä muutakin kuin pelkästään hyvä suorituskyky – kuten kyky oppia uutta ketterästi, sopeutumiskyky haastaviin tilanteisiin, ja kunnianhimon löytyminen vaativimpiin tehtäviin. Jos olemme niin onnekkaita, että olemme löytäneet huippulahjakkuuksia omaan organisaatioomme, seuraava haaste on se, kuinka onnistumme pitämään heidät?

Minulle tulevaisuuden huippulahjakkuus piirtyy mieleen kombinaationa luontaista teknologista osaamista, itseohjautuvuutta, sekä monelle eri taajuudelle viritettyä tunneälyä. Näen asenteeltaan rennon ja kuitenkin reippaan nuoren tai mieleltään nuorekkaan työntekijän, jolle muuttuva maailma ei ole uhkaava, vaan maailman menoa katsellaan uteliaana, avoimin mielin, siitä keskustellen. Informaation valtameressä kaikki tieto ei tarvitse olla ulkoa opittua, on tärkeämpää tietää mistä tietoa löytää, silloin kun sitä tarvitsee. Tällaista tietovarastoa voi pitää käden ulottuvilla, minulle se toimii esimerkiksi MIF Academy jäsenyyden kautta.

Pohtiessani, miten organisaatiot osaavat pitää huippulahjakkuuksista kiinni, tulee väistämättä mieleen etuudet ja palkitsemisjärjestelmät. Mitäs jos rahan sijaan palkintona olisikin se, että huippusuorittaja saa valita oman mielenkiintonsa mukaisen hyväntekeväisyyskohteen, jolle yritys antaa sponsoritukea. Tai työajastaan voisi käyttää osan rakkaan harrastuksen parissa, jolloin estetään henkilön ”ylikuumeneminen”, ja annetaan kokemus siitä, että sinua arvostetaan kokonaisuutena, myös työajan ulkopuolella.

 

Tällaista tänään – mitä sinä ajattelet?

Ystävällisin terveisin

Salla Lamberg

Salla Lamberg

Salla Lamberg

Päällikkö, Digitaaliset palvelut
Pysy ajantasalla
Tilaa maksuton uutiskirje

Tilaamalla Management Institute of Finland MIF Oy:n uutiskirjeen kuulet mm. ajankohtaisista koulutuksista ensimmäisten joukossa, saat tietoa maksuttomista seminaareista ja oppaista sekä mielenkiintoisista blogikirjoituksista. Uutiskirjeemme ilmestyy sähköpostiisi 1–2 kertaa kuussa – sen tilaus on maksutonta, ja voit perua sen koska tahansa kirjeen lopussa olevasta linkistä.

Tilaa uutiskirje