Tehostuva työskentely

Miksi ihminen voittaa koneen? [Videotervehdys]

Miksi ihminen voittaa koneen?

”Kaikki automatisoituu, paitsi sydän.”, totesi Tuloksen asiakkuusjohtaja Jussi Rautjärvi hiljattain lounaalla, kun keskustelimme digitalisoitumisesta. Vahva näkemys. Inhimillisyys, aitous ja läpinäkyvyys korostuvat kaikessa viestinnässä, oli kanava mikä hyvänsä.

Mutta samalla toimintaa pitäisi digitalisoida, automatisoida, tehdä mitattavaksi – koneistaa. Miten onnistua tässä? Reseptini on melko yksinkertainen, mutta ehkä juuri siksi tehokas. Toivon, että oheiset neuvot helpottavat sinua päätöstesi tekemisessä.

 

Katso Ilkan videotervehdys (Youtube): Onnistu reseptillä Fokus, Ihmiset, Ajattelu

 

1. Aseta selvä fokus

Mitä olet tekemässä ja miksi? Haluatko tavoittaa uusia asiakkaita käyttämällä sosiaalista mediaa? Rakennatko dialogia, käsitteletkö reklamaatioita, esitteletkö uutuustuotteita tai -palveluita live-striimillä?
Tee tiukka päätös siitä mitä teet, mihin fokusoit. Kaikkeen ei ole aikaa, joten päätä myös rajaus: mitä ET tee (vielä). Valitse rohkeasti ja ryhdy heti toimeen.

2. Ympäröi itsesi oikeilla ihmisillä

Kun olet valinnut fokuksesi, varmista oikeat ihmiset ympärillesi. Kuten Rainmakerin Petteri Kilpinen totesi Digitalist –tapahtumassa 12.5., jokainen voi olla paras missä vain – jos osaa johtaa verkostoja.

Suosittelen lämpimästi tehokasta ns. Party Mapping –tekniikkaa: listaa omasta verkostostasi kaikki henkilöt, jotka tavalla tai toisella liittyvät tavoitteeseesi. Keskity alussa erityisesti niihin, joiden tiedät suhtautuvan positiivisesti ja kannustavasti tavoitteeseesi. Ota myöhemmin mukaan myös kriitikkoja. Suunnittele miten ja milloin osallistat kenetkin mukaan. Mitä useamman kanssa näkemystäsi peilaat, sitä paremmin onnistut. Jalosta ideoitasi toisten ihmisten avulla.

3. Usko ajatteluusi ja tunteisiisi

Tarvitaanko ihmistä, kun automatisaatio kiihtyy? Mitä meistä jää jäljelle? Kone päihittää meidät jo matemaattisesti. Onneksi olemme kuitenkin ylivertaisia mielikuvituksemme, luovuutemme, sekä herkkyytemme ansiosta. Keskity vaalimaan omaa ajatteluasi, luovuuttasi, ja tunteitasi. (mm. World Economic Forum 2016).

Toivon sydämestäni, että nämä ajatukset auttavat sinua tavoitteidesi saavuttamisessa.
Voisitko tehdä jotain juuri nyt kirkastaaksesi fokustasi? Ketkä voivat auttaa sinua? Kiinnitätkö riittävästi huomiota ajatteluusi ja ennen kaikkea – kuunteletko sydäntäsi?

Ilkka Kurkela

Liiketalouden lehtori | Senior Lecturer M.A., eMBA, FRSA
Pysy ajantasalla
Tilaa maksuton uutiskirje

Tilaamalla Management Institute of Finland MIF Oy:n uutiskirjeen kuulet mm. ajankohtaisista koulutuksista ensimmäisten joukossa, saat tietoa maksuttomista seminaareista ja mielenkiintoisia blogikirjoituksia. Uutiskirjeemme ilmestyy sähköpostiisi 1–2 kertaa kuussa – sen tilaus on maksutonta, ja voit perua sen koska tahansa kirjeen lopussa olevasta linkistä.

Tilaa uutiskirje