search login
Blogi

MINNAN TIE HUIPPUESIMIEHEKSI

Minnan tie huippuesimieheksi – Minna työskentelee suurehkon teollisuusyrityksen tuotannossa esimiehenä. Hän oli aikanaan tullut johtamansa tiimin tuotannon suunnitteluinsinööriksi.

Hän on omassa työssään tehokas, tarkka ja asiaan keskittyvä. Organisaatiomuutosten myötä Minna siirtyi tiiminsä esimieheksi.

 

Oltuaan vuoden esimiehenä Minna pääsi mukaan yrityksessä järjestettävään esimiesvalmennukseen. Siellä hän sai 360-palautteen omasta esimieskäyttäytymisestään. Palautteessa Minnan vahvuudet olivat hyvä toimeenpanokyky, suunnitelmallisuus ja energisyys. Tahtoa riitti ja asioissa edettiin.

Kehittymistavoitteekseen Minna asetti ihmisten paremman huomioimisen. Minna oli kiireinen ja häntä oli usein vaikea tavoittaa. Johdettavat antoivat palautetta, että Minna ei ole läsnä. Hän ei pysähdy kuuntelemaan ihmisten huolen aiheita. Minna oli myöskin taipuvainen tekemään nopeita päätöksiä ja antamaan valmiita ratkaisuja ja neuvoja.

minna_lahtolaiturip

Minna tuli mukaan MIFin Syvennä esimiestaitojasi Lähtölaituripäivään. Päivän aikana käsiteltiin kunkin esimiehen kehittymisreittiä ja saatiin ymmärrystä erilaisten ihmisten johtamisesta. Minna rakensi coachin avulla itselleen sopivan kehittymisreitin.

 

Syvennä esimiestaitojasi - matkalla huippuesimieheksi, työhyvinvoinnin linja, Johtamistaidon opistoAivan aluksi hän halusi saada eväitä itsensä johtamiseen ja kiireen hallintaan. Kiireenkesytyspäivästä hän sai suunnitelman omaan ajankäyttöön. Samalla hän sai tiimille vietäväksi kehittämistoimenpiteen, palaverikulttuurin kehittämisen.

Syvennä esimiestaitojasi - matkalla huippuesimieheksi, työhyvinvoinnin linja, Johtamistaidon opistoValmentajan taitoja Minna pääsi kehittämään Valmentavan johtamisen ja Esimies fasilitoijana päivissä. Minna halusi myös päivittää työsuhdeasioihin liittyviä asioita.

Syvennä esimiestaitojasi - matkalla huippuesimieheksi, liiketoimintaosaamisen linja, Johtamistaidon opistoHän valitsi Esimiehen työsuhdeasiat erityistilanteissa. Oli hyvä saada näkemystä lakien tulkinnoista ja kuulla myös muiden esimiesten tilanteista työsuhdeasioissa. Yrityksessä oli menossa tuottavuus nousuun -projekti. Sen vuoksi Minna valitsi vielä päivän Esimies tuottavuuden ja suorituksen johtajana.

Muutaman kuukauden aikana Minna oli saanut esimiestyöstä melkoisen tehopaketin ja erityisesti hän oli innostunut ihmisten valmentamisesta. Nyt johdettavat eivät enää kääntyneet joka asiassa hänen puoleensa vaan he ratkoivat asioita yhdessä. Selkeästi tiimi oli piristynyt myös uusien ideoiden tuottamisessa ja yhteen hiileen puhaltamisessa.

Esimiestyö - Minnan valinnat matkalla huippuesimieheksi, syventämään esimiestaitojasi. Johtamistaidon opiston koulutus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Huippuesimiehen reittikartan Minnalle suunnitteli Pirjo Jääskeläinen

Pysy ajantasalla

Tilaa maksuton uutiskirje

Tilaamalla Management Institute of Finland MIF Oy:n uutiskirjeen kuulet mm. ajankohtaisista koulutuksista ensimmäisten joukossa, saat tietoa maksuttomista seminaareista ja mielenkiintoisia blogikirjoituksia. Uutiskirjeemme ilmestyy sähköpostiisi 1–2 kertaa kuussa – sen tilaus on maksutonta, ja voit perua sen koska tahansa kirjeen lopussa olevasta linkistä.

Tilaa uutiskirje