Vaikuttava viestintä

Oppimatkani digimaailman pyörteissä

Ilmoittauduin digitaalisen viestinnän kurssille esimieheni toiveesta, joka toivoi kurssin antavan eväitä tulevaan verkkosivujen uudistusprojektiin. Lähdin kurssille hieman epävarmana, olenhan koulutukseltani uskontotieteilijä, jolla sivuaineopintojen lisäksi ei ole alan koulutusta, vaan kaikki on opittu käytännössä. Tunsin aluksi epävarmuutta kokeneiden viestintäammattilaisten joukossa, olihan kurssitovereina useampi viestintäpäällikkö joilla on kokemusta alalta jo useammalta vuosikymmeneltä!

Pelkoni osoittautuivat kuitenkin turhiksi. Oli erittäin mukavaa ja hyödyllistä vaihtaa ajatuksia ja kokemuksia muiden kurssilaisten kanssa. Oli myös helpottavaa kuulla, että kokeneetkin ammattilaiset kamppailevat ihan samojen asioiden kanssa: miten saada uutiskirjeestä kiinnostava, asiantuntija kirjoittamaan blogia ja päivittämään Facebookia, missä kaikissa sosiaalisen median kanavissa pitäisi olla ja kenen äänellä siellä tulisi puhua.

Mukavien kurssitoverien lisäksi olin erittäin tyytyväinen kouluttajiin. Kukin heistä oli oman alansa asiantuntija ja kertoi digitaalisen viestinnän haasteista ymmärrettävällä tavalla. Ohjaajan ja kollegoiden kommentit ja ennen kaikkea kannustus olivat ensiarvoisen tärkeitä kokemattomalle tekijälle. Uskon, että tulen vielä monessa asiassa palaamaan kouluttajien materiaaleihin ja omiin muistiinpanoihini – monta kehittämiskohdetta on jo mielessä, vaikka kaikkea en varmaan millään ehdi toteuttaa!

Monet, itseni mukaan lukien, tuntuvat kamppailevan resurssien ja samalla myös omien riittämättömyyden tunteidensa kanssa. Välineitä, kanavia, mahdollisuuksia, haasteita tuntuu riittävän loputtomiin. Kun jonkin asian oppii, on siitä tullut jo seuraava päivitys tai parannus tai sitten jo jotain kokonaan ihan uutta. Digimaailmassa onkin tärkeintä se, että ei jää laakereilleen makaamaan, olettaa että asiat pysyvät samanlaisina, koska sitä ne eivät todellakaan tee!

Nykypäivänä jokaisen on helppo olla viestijä. Sillä viestijöitähän olemme me kaikki organisaation jäsenet. Facebook on monelle jo niin tuttu, ettei enää ole välttämättä vaikeaa saada koko työyhteisöä mukaan viestimään, jos heitä vain saa rohkaistua oikealla tavalla. Tärkeää on kuitenkin huolellinen suunnittelu ja perinpohjainen mietintä siitä missä kaikessa haluaa olla ja on edes järkeä olla mukana. Kuitenkaan kokeilevuutta ja seikkailunhalua unohtamatta!

Laura Sahamies

Pysy ajantasalla
Tilaa maksuton uutiskirje

Tilaamalla Management Institute of Finland MIF Oy:n uutiskirjeen kuulet mm. ajankohtaisista koulutuksista ensimmäisten joukossa, saat tietoa maksuttomista seminaareista ja oppaista sekä mielenkiintoisista blogikirjoituksista. Uutiskirjeemme ilmestyy sähköpostiisi 1–2 kertaa kuussa – sen tilaus on maksutonta, ja voit perua sen koska tahansa kirjeen lopussa olevasta linkistä.

Tilaa uutiskirje