Tehostuva työskentely

Prosessit kuntoon ITIL-elinkaarimallilla

Veikkaus

Veikkauksessa on vuosia ollut käytössä palvelunhallintaprosesseja, mutta prosessien dokumentointi, esitystapa, rajapinnat ja terminologia ovat olleet epäyhtenäisiä.

Tieturi toteutti Veikkaukselle vuoden 2013 alkupuoliskolla projektin, jossa prosessit selkeytettiin ja muokattiin ITIL-malliin sopiviksi.

Veikkauksen tuotantopäällikkö Timo Paajanen ja käytönsuunnittelija Tuula Bäckström olivat vaikuttuneita erityisesti Tieturin ITIL-osaamisesta ja käytännönläheisestä työtavasta.

– Lopputuloksesta tuli hyvin laadukas. Projektin myötä olemassa olevat prosessimme selkiytyivät huomattavasti ja ITIL-mallin mukainen toimintamme tehostui, Timo Paajanen sanoo.

Iteratiivinen toimintamalli – tiivis yhteistyö

Veikkaukselle projekti toi monenlaisia hyötyjä, joista keskeisin oli prosessien täsmällinen ja laadukas dokumentointi ja niiden kouluttaminen käyttäjäryhmille. Myös roolit ja vastuut selkeytettiin ja prosessikuvauksiin otettiin mukaan monitoimittajaympäristö, jolloin uusien toimittajien osallistuminen tulevaisuuden prosesseihin helpottuu. Kokonaisuudessa käytettiin koko ajan yhteistä ITIL-terminologiaa ja kuvauksissa prosessien rajapinnat tuotiin kunnolla näkyviin.

Projekti toteutettiin tehokkaalla iteratiivisella mallilla eli yhteistyö oli hyvin tiivistä koko ajan. Iteraatiokierroksia jatkettiin niin kauan, kunnes asiakas oli tyytyväinen prosessin kuvaukseen. Myös aikatauluissa pysyttiin mallin vuoksi erinomaisesti.

Tehokkaat koulutukset varmistivat lopputuloksen

Projektin puitteissa järjestettiin kahden päivän mittainen ITIL-perehdytyskoulutus sekä viisi kolmen tunnin mittaista prosessien jalkautuskoulutusta. Tieturilta projektin päävastuulliset olivat Ben Kalland ja Virpi Repo.

– Ben Kallandin vetämät koulutukset olivat erinomaisesti järjestettyjä ja saimme niistä paljon irti, Tuula Bäckström sanoo.

– Kokonaisuutena tämä oli erittäin antoisa projekti, jossa opin itsekin paljon uusia asioita. Tieturin henkilöiden kanssa oli myös erinomainen yhteys, ja tulimme erinomaisesti toimeen myös henkilökohtaisella tasolla, Tuula Bäckström kiittelee.

Veikkaus (www.veikkaus.fi) tuottaa suomalaiselle yhteiskunnalle monipuolista arvoa järjestämällä rahapelejä luotettavasti ja vastuullisesti. Veikkaus lupaa Iloa elämään, mikä tarkoittaa sekä peleihin ja pelaamiseen liittyvää iloa, jännitystä ja haaveilua että veikkausvoittovarojen edunsaajille tuomaa iloa ja pelaamisen vastuullisuutta.

Teksti: Juhani Lassila 

Juhani Lassila

Pysy ajantasalla
Tilaa maksuton uutiskirje

Tilaamalla Management Institute of Finland MIF Oy:n uutiskirjeen kuulet mm. ajankohtaisista koulutuksista ensimmäisten joukossa, saat tietoa maksuttomista seminaareista ja mielenkiintoisia blogikirjoituksia. Uutiskirjeemme ilmestyy sähköpostiisi 1–2 kertaa kuussa – sen tilaus on maksutonta, ja voit perua sen koska tahansa kirjeen lopussa olevasta linkistä.

Tilaa uutiskirje