Vahvistava henkilöstötyö

Puhu johdolle työhyvinvoinnista

Puhu johdolle työhyvinvoinnista

Kirkkonummen paikallisen sanomalehden (7.4.2016) torstaiaamun pääkirjoitus ”Miljardisäästöt työhyvinvoinnilla” räväytti aivoni hereille kerta laakilla. Pääkirjoituksessa kerrottiin Sosiaali- ja terveysministeriön laatimasta arviosta menetetyn työpanoksen aiheuttamista vähimmäiskustannuksista työpaikoille ja yhteiskunnalle.

Kustannukset ovat arviolta 2 miljardia euroa kuukaudessa eli 24 miljardia euroa vuodessa. Työterveyslaitos arvioi, että yksi työhyvinvointiin sijoitettu euro tuottaa takaisin jopa kuusi euroa. STTK haastaa suomalaiset työpaikat panostamaan kevään aikana työhyvinvointiin sekä jakamaan parhaat ideansa myös muiden käyttöön.

Hyvinvointi edistyy, kun työpaikan johto ja esimiehet sitoutuvat yhteistyössä henkilöstön kanssa eri keinoin työhyvinvoinnin edistämiseen. ”Mielestämme työnantajalla tulee olla säännöllinen velvoite varmistaa esimiesten riittävä osaaminen ja taidot esimiehenä toimimiseen sekä työhyvinvoinnin edistämiseen. Velvoite on toteutettava tarvittaessa lainsäädäntömuutoksin”, kertoo STTK:n edunvalvontajohtaja Katarina Murto.

Johto – onko työhyvinvointi osa organisaation strategiaa?

No joo – siinä on asiaa tuumasin. Mikä kumma siinä on, että selvät numeraaliset faktatkaan eivät pure? Miten on mahdollista, että euroihin tuijottava yritysjohto aina vaan ohittaa nämä tunnusluvut? Onko työhyvinvointi tärkeä osa yrityksen strategiaa? Henkilöstö on arvokas menestystekijä ja työhyvinvointiin panostamalla parannetaan kilpailukykyä.

Esimies olet ratkaisevassa asemassa

Hyvinvointia

Jo pitkään on tiedetty hyvän esimiestyön merkitys työntekijän hyvinvointiin. Valitettavan usein luemme tarinoita huonon esimiestyön seuraamuksista ja jopa siitä seuranneesta työkyvyttömyyseläkkeestä. Ennenaikaiset eläköitymiset maksavat työnantajalle, joten todellinen syy esimiesvalmennuksiin pitäisi olla.

Toki täytyy todeta, että hyviäkin esimiehiä löytyy. He ovat ymmärtäneet oman käyttäytymisensä merkityksen ilmapiiriin ja työssä jaksamiseen sekä innostumiseen. Esimiesten koulutuksissa jaetaan pieniä arjen vinkkejä hyvinvoinnin lisäämiseksi. Siellä harjoitellaan myös vaikeisiin asioihin puuttumista. Puhumattomuudella kun asiat vain pahenevat.

Paljon on jo tehty

Entistä motivoituneempana lähdin töihin. Onhan hienoa, että JTO on jo 70 vuoden ajan tarjonnut tässä maassa esimiesvalmennuksia. Paljon on esimiehiä koulutettu, mutta työsarkaa riittää aina vaan. Huominen on toivoa täynnä!

JTO-asiantuntija-Pirjo-Jääskeläinen-apunasi

Pirjo Jääskeläinen

INS., Johdon ja esimiesten työnohjaaja ja coach, työyhteisö- ja esimiesvalmentaja
Lähetä sähköpostia
Pysy ajantasalla
Tilaa maksuton uutiskirje

Tilaamalla Management Institute of Finland MIF Oy:n uutiskirjeen kuulet mm. ajankohtaisista koulutuksista ensimmäisten joukossa, saat tietoa maksuttomista seminaareista ja mielenkiintoisia blogikirjoituksia. Uutiskirjeemme ilmestyy sähköpostiisi 1–2 kertaa kuussa – sen tilaus on maksutonta, ja voit perua sen koska tahansa kirjeen lopussa olevasta linkistä.

Tilaa uutiskirje