Menestyksekäs kansainvälistyminen

RUSFIN-ohjelma

Aiempien RUSFIN-ohjelmaan osallistuneiden kommentteja ohjelmasta.

RUSFIN Partnership-ohjelman paras henkilökohtainen anti oli yleisen Venäjä-ymmärryksen lisääntyminen sekä Pietarin alueen businesspotentiaalin ymmärtäminen.
Suosittelen ohjelmaa kansainvälistymistä Venäjälle suunnitteleville aloitteleville yrityksille, jotka haluavat tutustua businesskulttuuriin paikan päällä ja saada yritys- ja viranomaiskontakteja.
Petri Vallittu, toimitusjohtaja, Jopaco Electronics Ltd
RUSFIN Partnership Program 2014, Pietari

Keski-Venäjällä toteutetussa ohjelmassa sain arvokkaita bisneskontakteja, joiden kautta saan kutsuja isompiin tarjouskierroksiin Venäjällä.
Vesa Santala, toimitusjohtaja Viima Oy
RUSFIN Partnership Program, Keski-Venäjä, Kaluga, Belgorod, 2013

Sain ohjelman kautta hyviä kontakteja, hioin venäjän kielen taitojani ja sain arvokasta tietoa venäläisistä yrityksistä sekä laajensin verkostoani Venäjällä.
Petja Rinne, myyntipäällikkö, Finnsonic Oy
RUSFIN Partnership Program, Keski-Venäjä, Kaluga, Belgorod, 2013

Ohjelma tarjosi kokonaisvaltaisen katsauksen Keski-Venäjän markkinaan ja sain monia lupaavia kontakteja, joita aion viedä eteenpäin.
Jarkko Selin, CEO, ST-Koneistus Oy
RUSFIN Partnership Program, Keski-Venäjä, Kaluga, Belgorod, 2013

RUSFIN Partnership Program antaa mahdollisuuden kasvaa Venäjän kaupan osaajana, sen tuomat hyödyt ovat sekä välittömiä (uudet kontaktit tapaamisista paikan päällä) että pidemmällä aikavälillä tapahtuvia kun systeemiin jääneet yhteystietomme poikivat uusia yhteydenottoja. Todellinen plussa ovat hallintokontaktit (ministeriö), jonne muuten on miltei mahdoton päästä. Lisäksi kahden viikon aikana tulee aimo määrä sekä kieli- että tapa- ja kulttuuritietoutta. Suosittelen lämpimästi.
Päivi Olsson, aluemyyntipäällikkö Ab Rani Plast Oy
RUSFIN Partnership Program, Novosibirsk, Barnaul, 2012

RUSFIN Partnership Program antoi minulle erittäin hyvän tilaisuuden esitellä toimintaamme ja tuotteitamme sekä hankkia uusia asiakas- ja yhteistyökontakteja meille uusilla alueilla.
Lukuisat tutustumiskäynnit paikallisissa yrityksissä ja hallinnon eri organisaatioissa antoivat hyvän yleiskuvan alueen kehityksen tasosta.
Ohjelma sopii mielestäni hyvin sekä venäjän kauppaa aloitteleville, mutta myös jo pitkään mukana olleille yrityksille, jotka hakeutuvat uusille alueille. saimme ohjelman kautta hyvänkontaktin, jonka kanssa olemme käynnistäneet yhteisen hankkeen.
Antti Luoma-Nirva, Export Director, Parastek Oy
RUSFIN Partnership Program, Novosibirsk, Barnaul, 2012

RUSFIN Partnership Program- ohjelman anti Jusatek Systems:lle oli varsin kattava. Saimme uusi mielenkiintoisia kontakteja ja pääsimme aitiopaikalle tapaamaan päättäjiä joiden puoleen varmuudella käännymme asioiden eteenpäin viemisen varmistamiseksi. Paikan päällä käydyt tapaamiset toivat lisäksi uudenlaisen ja päivitetyn näkemyksen teknisen kehityksen tasosta. Osin tämä tuli positiivisena yllätyksenä meille, kehitystä on tapahtunut ja tapahtuu parasta aikaa voimakkaasti. Pyrimme osaltamme vaikuttamaan uudenlaisen tekniikan omaksumiseen ja sen käyttöönottoon.
Varsinkin suomalaisen tekniikan vientiin Venäläisille asiakkaillemme.
Jussi Salminen, CEO, Jusatek Systems OY
Tapio Gullsten, toimitusjohtaja, Destamar Oy
RUSFIN Partnership Program, Kazan ja Jekaterinburg, 2011

RUSFIN Partnership Program soveltuu erinomaisesti myös julkishallinnon organisaatioille, joiden tehtävät liittyvät Suomen ja – Venäjän ulkomaankauppaan, esim. Venäjän kaupan parissa työskenteleville virkamiehille ja julkishallinnon edustajille
Tommi Kivilaakso, Itäisen tullipiirin johtaja
RUSFIN Partnership Program, Kazan ja Jekaterinburg, 2011

Tehtävämme on luoda yhteyksiä ja verkostoja yrityksiä varten. Tässä mielessä ohjelma oli erinomainen. Sain kontakteja viranomaisiin ja tiedepuistoihin. Yritysvierailut kertoivat venäläisestä yritysmaailmasta. Tärkeää oli kokemus venäläisen yhteiskunnan toiminnasta, mikä on yritysten kannalta tärkeä asia.
Tapio Särkkä, tuottavuusasiantuntija, Joensuun Tiedepuisto Oy
RUSFIN Partnership Program, Kazan ja Jekaterinburg, 2011

RUSFIN Partnership-ohjelman paras henkilökohtainen anti oli yleisen Venäjä-ymmärryksen lisääntyminen sekä Sverdlovin alueen businesspotentiaalin ymmärtäminen.
Sain matkan aikana useita potentiaalisia yrityskontakteja, joiden kehittämistä jatkamme ohjelman jälkeen. Suosittelen ohjelmaa kansaivälistymistä Venäjälle suunnitteleville yrityksille, jotka haluavat tutustua Venäjän eri aluehin ja saada yritys- ja viranomaiskontakteja.
Aleksi Halmesmäki, Business Development Director, Elisa Oyj
RUSFIN Partnership Program 2010, Jekaterinburg

Comforta on toiminut Venäjällä vuodesta 2008 ja 6/2009 avattu uusi palvelukeskus Pietarin hotellimarkkinoiden palvelujen tuottamista varten. Comforta on Lindström Groupin tytäryhtiö. FINRUS –ohjelma avasi yrityksellemme ovet myös virallisiin ja hallinnollisiin kanaviin sekä pariin isoon projektiin, joihin aikaisemmin ei ollut suoraa johtajatason kontaktia. Myyntiorganisaation kontaktiverkosto kasvoi samoin kuin markkinoiden tuntemus ja ymmärrys. Ohjelma sopii erinomaisesti pienille ja keskisuurille yrityksille, riippumatta siitä onko heillä jo omaa toimintaa Venäjällä tai ei. FinRus –ohjelma osoittaa, että myös hallinnollisiin, joskus jopa byrokraattisiin, elimiin on tätä kautta nopea pääsy.
Eerik Korpunen, Comforta Oy
Doing Business in Russia 2008, RUSFIN Partnership Program 2009, Pietari

RUSFIN-ohjelma tarjosi hyvää lisäkoulutusta venäläisestä businesskulttuurista
ja vahvisti kuvaa siitä, että Venäjän talous tulee varmasti
toipumaan nykyisestä talouskriisistä. Suomalaisilla yrityksillä ja
tuotteillamme on erittäin hyvä maine Venäjällä ja saimme vahvistuksia
useilta venäläisyrityksiltä siitä, että jo tarjoamme palvelut tulevat kumuloitumaan liiketoiminnaksi vuoden 2010 aikana ohjelman ansiosta.
Ismo Viitanen, Marioff Oy
RUSFIN Partnership Program 2009, Pietari

Ohjelma lisäsi tuntemustamme Venäjästä liiketoimintaympäristönä ja Venäjän kulttuurin ja businesskulttuurin tuntemusta. Saatu osaaminen antaa kykyjä Venäjän liiketoiminnan edellytysten ja tarvittavien resurssien arviointiin. RUSFIN Partnership Program ja aiemmin suorittamani Doing Business in Russia ohjelmat antavat hyvät perustiedot ja taidot toiminnasta Venäjällä. Ohjelmat soveltuvat erinomaisesti sellaisille keskijohdon ja johdon edustajille, joilla ei ole perusteellista tuntemusta Venäjän liiketoiminnasta, mutta ovat yrityksen sisällä ottamassa vastuuta Venäjän liiketoiminnan kehittämisestä. Ohjelma sopii erinomaisesti myös johdon edustajille yrityksissä, jotka harkitsevat laajentumista Venäjälle. Me emme ole vielä tehneet konkreettisia toimenpiteitä, mutta opittuja tietoja hyödynnetään liiketoiminnan suunnittelussa.
Erkki Lepistö, Lännen Tehtaat Oy
Doing Business in Russia 2008
RUSFIN Partnership Program 2009, Pietari

Henkilökohtaisesti parasta oli verkoston luominen. Olen astumassa perheyrityksessämme omistajan saappaisiin ja verkosto sekä Venäjän kaupan suhteen että muutoinkin on vielä melko ohut, joten tästä ohjelmasta oli todella suuri apu tässä asiassa. Itseluottamusta kasvattava asia on myös huomata että tulen jollain tasolla toimeen venäjän kielellä ja samalla kynnys toimia Venäjällä madaltuu.
Karoliina Siukola, Myyntijohtaja, Jokamuovi Oy,
RUSFIN Partnership Program 2009, Pietari

Pysy ajantasalla
Tilaa maksuton uutiskirje

Tilaamalla Management Institute of Finland MIF Oy:n uutiskirjeen kuulet mm. ajankohtaisista koulutuksista ensimmäisten joukossa, saat tietoa maksuttomista seminaareista ja mielenkiintoisia blogikirjoituksia. Uutiskirjeemme ilmestyy sähköpostiisi 1–2 kertaa kuussa – sen tilaus on maksutonta, ja voit perua sen koska tahansa kirjeen lopussa olevasta linkistä.

Tilaa uutiskirje