search login
Vaikuttava viestintä

Tässä on tuleva työnantajasi

Meillä on töissä yksi mittari ylitse muiden. Jos joku avaa meidän viestimme Viidennellä avenuella New Yorkissa, hänen pitää sanoa wow.

Se on hankala mittari.

Kielen pitäisi olla paitsi virheetöntä myös oivaltavaa. Tyylin pitäisi olla paitsi yhtenäistä myös originellia. Kuvien pitäisi olla paitsi korkealaatuisia myös pysäyttäviä. Mutta ei auta. Jos kohdeyleisö parveilee 5th Avenuella, kuten Amchamin tapauksessa toivottavasti on asianlaita, wow:n vaihtoehto ei lämmitä. Siellä ne landepaukut lähettelevät jotain. Missä se unsubscribe-nappula onkaan?

Mittarin hyvä puoli on se, että tuotoksia ei tarvitse rustata moneen kertaan. Kun ne tehdään kerralla kunnolla, ne ovat kurantteja missä vain. If I can make it there, I’ll make it anywhere. It’s up to you New York, New York.

Sinunkin viestiesi tuleva vastaanottaja on mitä suurimmalla todennäköisyydellä Suomen rajojen ulkopuolella. Pieni kielialue ei pystyisi tarjoamaan työmarkkinoille virtaaville sadoille viestinnän ammattilaisille kotimaista leipäpuuta edes normaalioloissa, puhumattakaan nyt, kun talous vain taantuu. Sitä paitsi uusi mediamaisema on joka tapauksessa globaali ja rajaton. Viestit eivät rajoittuisi Suomeen, vaikka yrittäisitkin.

Eniten kuitenkin vaikuttavat tulevan palkanmaksajasi suunnitelmat. Suomessa on EK:n selvityksen mukaan 8650 kansainvälisesti kasvuhakuista yritystä. Niistä 550 on maailmantähtiä. 1600:lla muullakin menee jo todella lujaa. Seuraavilla 6500 yrityksellä on suuri potentiaali tehdä lähivuosina läpimurto.

Seuraava ammatillinen mahdollistajasi on suurella todennäköisyydellä näiden yritysten joukossa. Ja vaikka sinä et vielä olisikaan suunnitellut kansainvälistyväsi, ne ovat. Niiden menestyksen imuun sinun siis pitäisi päästä.

Nyt on hyvä hetki miettiä, missä sinun viestiesi vastaanottajat ovat ensi vuonna ja mitä se sinulta edellyttää. Mistä tulee sinun 5th Avenue -mittarisi? Missä sinun ja tulevan työnantajasi tiet kohtaavat? Elonmerkki on hyvä paikka sulatella ja kehitellä.

Siellä nähdään!

Kristiina Helenius

Kristiina Helenius

Pysy ajantasalla
Tilaa maksuton uutiskirje

Tilaamalla Management Institute of Finland MIF Oy:n uutiskirjeen kuulet mm. ajankohtaisista koulutuksista ensimmäisten joukossa, saat tietoa maksuttomista seminaareista ja mielenkiintoisia blogikirjoituksia. Uutiskirjeemme ilmestyy sähköpostiisi 1–2 kertaa kuussa – sen tilaus on maksutonta, ja voit perua sen koska tahansa kirjeen lopussa olevasta linkistä.

Tilaa uutiskirje