Pätevyyskurssit

Trukkikortti verkkokurssi

Säästä aikaa ja rahaa uusimalla trukkikortti verkossa. Voit aloittaa kurssin heti, sähköisen todistuksen saat välittömästi hyväksytyn loppukokeen jälkeen, fyysisen kortin saat postitse kotiisi toimitettuna yleensä 2-3 viikon sisällä.

Trukkikortti on tarkoitettu kaikille työssään trukkia käyttäville. Kurssilla käydään läpi trukin oikeaoppista käyttöä nojautuen työturvalakiin sekä vakuutusyhtiöiden suosituksiin. Trukkikortti verkkokurssin tavoitteena on parantaa trukilla ajamisen taitoja sekä antaa valmiuksia trukin turvallisempaan ja oikeaoppiseen käyttöön

Trukkikortti verkkokurssi soveltuu hyvin niin työuraa aloittelevalle kuin myös kokeneelle trukkikuljettajalle turvallisuuskäytäntöjen kertauksena. Se on hyvä tapa varmistua siitä, että trukinkuljettaja hallitsee lakien ja asetusten vaatimukset tieto-osaamisesta.

Pätevyyden suorittaminen

Saat Trukkikortti verkkokurssin suorittamisesta pätevyyskortin, joka on todistus verkkokurssin ja teoriaosuuden päätteeksi olevan tentin suorittamisesta (=teoriapätevyys). Saavuttaaksesi täyden pätevyyden tulee sinun suorittaa teoriaosuuden lisäksi käytännön VR-harjoitteet Virtual Training Centerissämme. Suosittelemme varamaan ajan VR-harjoitteiden suorittamiseen ilmoittauduttuasi verkkokurssille. Ajan Virtual Training Centeriimme saat varattua osoitteesta info@mif.fi. Lue lisää »

Trukinkuljettajan tulee yleensä olla 18 vuotta täyttänyt. Hitaita matalakeräilytrukkeja saa kuljettaa myös 16 vuotta täyttänyt. Kuljettajalla tulisi olla vähintään A tai T ajokortti. Alueella, jossa on myös yleistä liikennettä, ajokortti on välttämätön.

Sisältö

Trukkikortti verkkokurssi soveltuu lain vaatimaksi trukinkuljettajan perehdytykseksi. Trukkikortti verkkokurssilla perehdytään trukin, sen laitteiston ja kuormankäsittelyn oikeisiin toimintamalleihin, erilaisiin trukkityyppeihin ja pureudutaan turvalliseen ajokäyttäytymiseen. Lisäksi kurssilla käydään läpi trukinkuljettajaa koskevat vastuut ja velvollisuudet.

Esimerkkitapaukset ja havainnollistava kuvitus pitävät kurssin mielenkiintoisena ja ohjaavat kurssilaisen ajattelemaan turvallista tekemistä ja vertaamaan tilanteita omiin kokemuksiinsa. Verkkokurssiin sisältyy koe, jonka hyväksytysti suorittaneille annetaan trukkikortti, joka on voimassa viisi vuotta.

Läpikäytävät asiat:

 • Johdanto
 • Trukkiliikenteen vastuut ja velvollisuudet
 • Turvallinen työskentely trukilla
 • Taakkojen käsittely
 • Kaatumisvaara
 • Trukin kunnossapito
 • Varusteet ja suojarakenteet
 • Työympäristö
 • Trukkityypit ja niiden eroavuudet
 • Vakuuttaminen ja rekisteröinti
 • Henkilönostot trukilla
 • Loppukoe

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Mitä teen, jos en pääse loppukokeesta läpi ensimmäisellä yrityksellä?

Koulutuksen kokeen voi uusia 2 kertaa. Materiaalia voi kerrata rajattomasti ennen koetta.

Onko verkkokoulutuksella suorituksen aikarajaa?

Suoritusaikaa ei ole rajattu. Voit aloittaa kurssin sopivana ajankohtana ja käydä kurssia pienissä pätkissä.

Mitä trukkityyppejä koulutus käsittelee?

Trukkeja on hyvin monen tapaisia, joten Trukkikortti ei valmenna henkilöä käsittelemään tiettyä trukkimallia. Trukkikorttikoulutuksessa käydään läpi yleisimpien trukkityyppien ominaisuuksia.

Riittääkö pelkkä verkkokoulutus trukinkuljettajan koulutukseksi?

Työnantajan tulee perehdyttää sinut trukkityyppiin, jota sinun on tarkoitus ajaa. Lisäksi sinun tulee esittää työnantajalle trukin käsittelytaitosi, jotta sinulla on edellytykset pärjätä trukinkuljettajan tehtävissä.

Aikataulu

Voit suorittaa Trukkikortti verkkokurssin helposti, ajasta ja paikasta riippumatta oman aikataulusi mukaan, joko kerralla tai osissa. Verkkokoulutuksen suorittamista varten ei tarvitse asentaa tietokoneelle tai mobiililaitteelle mitään, etkä tarvitse edes mikrofonia tai videoyhteyttä.

Hinta 89 € (+ alv 24%)


Haluatko kysyä lisää tai tilata vastaavan koulutuksen organisaatiollesi?

Ota meihin yhteyttä!