Blogi

Vanha sokeritehtaan pääkonttori sai uuden elämän

Tulevaisuuden koulutuskampus avattiin Töölönlahdelle

Suomen ensimmäinen yksityinen koulutuskampus avataan tänään 1.8.2018 Töölönlahden puistossa vanhaan sokeritehtaan pääkonttoriin. Nelikerroksisen kiinteistön täydellinen remontti on kestänyt lähes 8 kuukautta. Töölönlahden koulutuskampuksen odotetaan palvelevan jo ensi vuonna noin 7000 ammatillista aikuisopiskelijaa.

 

Pörssiyhtiö Soprano keskittää kuuden businesskoulunsa pääkaupunkiseudun toiminnot Töölönlahden koulutuskampukselle. Töölönlahden koulutuskampuksen sijainti Helsingin keskustassa meren rannalla, Oopperatalon ja Finlandia-talon välissä on ainutlaatuinen.

– Tätä kelpaa esitellä myös kansainvälisille vierailijaryhmille. Kampuksen pääaulan katossa vieraat vastaanottaa ledivaloin toteutettu arkkitehtooninen taideteos. Aulan lattiassa sijaitseva mosaiikkinen kompassi säilytettiin remontissa. Opiskelijat pääsevät luokkiin, joiden nimet ja lasiseinien kuvitukset johdattavat kansainväliseen maailmaan. Soprano-konsernin eri maanosissa sijaitsevien hankkeiden mukaan löytyy esimerkiksi Johannesburgia, Pietaria, Pekingiä ja Tukholmaa. Vuonna 1951 valmistuneen kiinteistön remontin arkkitehtisuunnittelusta on vastannut arkkitehtitoimisto Laation Mats Klockars ja sisustussuunnittelusta Santaniemi Designin Eija Santaniemi, Soprano Oyj:n toimitusjohtaja Arto Tenhunen kertoo.

1.8.2018 Sopranon uudella kampuksella aloittivat Management Institute of Finland MIF, MIF tutkinnot, Viestintäkouluttaja Infor, Kansainvälisen kaupan kouluttaja Fintra ja Johtamistaidon Opisto JTO sekä Tietoteknologiakouluttaja Tieturi. Lokakuun alussa Töölönlahden koulutuskampukselle muuttaa lisää koulutusteknologiayhtiöitä sekä korkeakoulujen koulutusvientiyksiköitä.

 

Ei yhtään vanhaa valkotaulua eikä projektoria

Huippunykyaikaisissa koulutustiloissa ei näy yhtään piirtotaulua. Projektorit ja valkokankaat on korvattu suurilla interaktiivisilla hipaisunäytöillä. Monilla paikkakunnilla ja eri puolilla maailmaa olevat opiskelijat voivat osallistua soveltavaan koulutukseen aktiivisesti koulutuskeskuksissa tai suoraan omilta päätteiltään.

– Etäyhteydet ovatkin jatkossa entistä tärkeämmät. Jo viime vuonna Sopranon kuudella businesskoululla oli 19000 koulutettavaa 2000 yrityksestä yli 50 maassa. Nykykoulutuksessa yhä useammin teoreettinen osaaminen hankitaan verkossa ja opettajan tuella hankitut tiedot sovelletaan käytäntöön. Myös täysin digitaalisen verkossa hankitun koulutuksen kysyntä lisääntyy. Nyt valmistuneet uudet toimitilat mahdollistavat erinomaisesti uusien digitaalisten aineistojen tuotannon, Tenhunen toteaa.

 

Mannerheimintien liikenne näkyy – mutta ei kuulu

Töölönlahden koulutuskampus on vanhaa kunnioittaen rakennettu kokonaan uudelleen huomioiden sekä ympäristö että ihminen. Koulutus- ja toimistotilat ovat akustisesti lähes kaiuttomia, kaikkialla vähintään kaksi pehmeää pintaa huolehtii miellyttävästi äänimaisemasta. Kaikki lamput on korvattu hyvin vähän virtaa kuluttavilla epäsuorilla ledivaloilla. Vanhat ikkunat on kunnostettu pieteetillä ja niiden äänieristys on nyt erinomainen, Mannerheimintien liikenne näkyy mutta ei kuulu. Valitut lattiamateriaalit estävät allergeeneja leviämistä ja pienhiukkaset suodattava ilmanvaihto raikastaa hengitysilman. Neljässä kerroksessa 21 upouutta unisex toilettia pitävät huolen ettei wc-tiloihin tarvitse jonottaa. Paikallavalettu vanha ja valoisa kiinteistö on liitetty sekä kaukolämpöön että kaukokylmään, ja raikkaan ilmanlaadun huomaa ensikäynnillä.

Lisätietoja:
Soprano Oyj, toimitusjohtaja Arto Tenhunen, +358400413314, arto.tenhunen@soprano.fi

 

Soprano Oyj – Lifelong Learning for Working Professionals

Soprano on kehitysyhtiö, jonka emoyhtiö Soprano Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämälle pörssilistalle. Koulutustoimialalla Sopranosta on kasvanut yritysostojen avulla Pohjoismaiden johtava yksityinen koulutusyhtiö. Vuonna 2017 koulutimme 19 000 henkilöä 2 000 organisaatiosta yli 50 maassa. 
Sopranon kasvustrategia tiivistyy yhteen sanaan: Collaboration. Rakennamme koulutusalan yhteistyöverkostoa ja pyrimme yhdessä laajentamaan kansainvälistä toimintaamme. Hyödynnämme teknologian luomia mahdollisuuksia erityisesti kehittyvissä maissa korkeatasoisten sisältöjen ja tekoälyavusteisen oppimisympäristön avulla. Sen ansiosta teoreettiset opinnot, käytännön projektit, testit ja keskustelut kollegoiden ja kouluttajien välillä voidaan tehdä yhä useammin kokonaan verkossa.

Soprano Groupin businesskoulujen 1500 koulutusohjelmaa ovat erikoistuneet johtamiseen, viestintään, kansainväliseen kauppaan ja informaatioteknologiaan. Yhdessä kumppaneidemme kanssa tarjoamme diplomeja, sertifikaatteja, ammattitutkintoja ja korkeakoulututkintoja. Tutkinnot ovat hyväksyttyjä kaikissa Euroopan maissa.

Sopranon omat asiantuntijat palvelevat kolmessa maassa ja seitsemässä kaupungissa, Helsingissä, Tampereella, Jyväskylässä, Oulussa, Tukholmassa, Göteborgissa ja Pietarissa, verkoston kautta kymmenissä maissa sekä virtuaalisesti ympäri maailman. 

Pysy ajantasalla
Tilaa maksuton uutiskirje

Tilaamalla Management Institute of Finland MIF Oy:n uutiskirjeen kuulet mm. ajankohtaisista koulutuksista ensimmäisten joukossa, saat tietoa maksuttomista seminaareista ja mielenkiintoisia blogikirjoituksia. Uutiskirjeemme ilmestyy sähköpostiisi 1–2 kertaa kuussa – sen tilaus on maksutonta, ja voit perua sen koska tahansa kirjeen lopussa olevasta linkistä.

Tilaa uutiskirje