search login
Menestyvä kansainvälinen toiminta

Venäjän viennin ja tuonnin käytännöt

Aloitus: 12.2.2019 klo 9.00-16.00 / Paikka: Helsinki

Venäjälle suuntautuvan kaupan prosessien hallinta ja dokumentointi, sertifiointi ja viranomaismääräykset. Painopisteenä Venäjän maahantuontitullaus, sitä koskevat määräykset ja asiakirjavaatimukset.

Venäjän viennin ja tuonnin käytännöt koulutuspäivä keskittyy olennaisimpiin asioihin, joihin pitäisi varautua, jotta toimitukset Venäjälle sujuisivat hyvin, aiotussa aikataulussa ja ilman lisäkustannuksia.

Aloitus: 12.2.2019 klo 9.00-16.00
Paikka: Helsinki

Toimitusten hoitaminen Venäjälle on haastavaa. Muuttuvat tullikäytännöt ja yllättävät viranomaisvaatimukset mm. sertifioinneissa muuttavat tilanteita nopeasti ja lisäävät kaupan vaativuutta. Kesken toimituksen asioiden muuttaminen on vaikeaa, joten on tärkeää tehdä asiat alusta lähtien mahdollisimman oikein. Tämä koulutus keskittyy siihen, miten parhaiten varmistat toimitusaikataulujen pitämisen, toiminnan sujuvuuden ja kauppasuhteen säilymisen.

Kenelle Venäjän kaupan käytäntöjen koulutus on suunnattu

Koulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka hoitavat yrityksen viennin prosesseja ja toimituksia Venäjälle. Koulutus sopii erityisesti vientisihteereille ja vientiassistenteille ja niihin tehtäviin siirtyville.

Sisältö Venäjän viennin ja tuonnin käytännöt -koulutuksessa 12.2.2019

Sertifiointivaatimukset Venäjällä

 • Venäjällä vaadittavat tyypillisimmät asiakirjat, mm. pakolliset sertifikaatit
 • Muut vaadittavat todistukset ja luvat
 • Asiakirjojen käyttötarkoitukset niitä koskevat määräykset
 • Miten ja miksi vientituotetta varten on hankittava sertifikaatteja, todistuksia ja muita viranomaisasiakirjoja
 • Olennaisimmat muutokset serfioinnissa, mihin on erityisesti kiinnitettävä huomiota?

Tullaus Venäjän ja Suomen välillä

 • Vientiprosessi
 • Tuonti Suomesta Venäjälle – miten vältän tullausongelmat rajalla?
 • Mitä rajatullissa ja määrätullissa todella tapahtuu?
 • Kriittisimmät tulliasiat, mihin suomalaisen viejän kiinnitettävä huomiota
 • Käydään läpi vienti-/tuontitapahtuma prosessikuvausten avulla

Sertifiointiosuudessa tarkastellaan sekä Venäjän että Tulliliiton näkökulmasta vaadittavia tuotekohtaisia pakollisia vastaavuusasiakirjoja, todistuksia ja lupia sekä niitä koskevia määräyksiä ja käyttötarkoituksia. Lisäksi sertifiointiosuudessa selviää, miten ja miksi vientituotteita varten on hankittava sertifikaatteja tai muita Tulliliiton/Venäjän viranomaisten vaatimia tuotekohtaisia vastaavuusasiakirjoja.

Tullausosuudessa käsitellään vientiä ja tuontia Suomen ja Venäjän välillä. Sisällön pääpaino on tuonnissa Venäjälle, koska käytännön tullausongelmat kohdataan yleensä Venäjän puolella.

Päivän aikana keskustellaan mm. prosessikuvausten avulla siitä, mitä rajatullissa ja määrätullissa todellisuudessa tapahtuu ja mitkä ovat koko prosessin kannalta kriittisimmät asiat eli mihin suomalaisen viejän on erityisesti kiinnitettävä huomiota ja miten mahdollisia ongelmatilanteita voidaan välttää. Lisäksi tarkastellaan WTO-jäsenyyden vaikutuksia Venäjän tullimuodollisuuksiin.

Hinta 790 € (+ alv. 24 %)

Osallistumismaksu 790 € (+ alv. 24 %) sisältää molemmat koulutusosuudet ja niiden lisäksi materiaalit sekä lounas ja kahvit koulutuspäivänä.

Voit myös halutessasi ostaa puolikkaan päivän:

Sertifiointivaatimukset Venäjällä klo 9-13

 • Hinta 410 € (+alv. 24 %). Hintaan sisältyy osion materiaalit, aamukahvi ja lounas

Tullaus Venäjän ja Suomen välillä klo 12-16.00

 • Hinta 410 € (+alv. 24 %). Hintaan sisältyy osion materiaalit, lounas ja iltapäiväkahvi

 

Haluatko kysyä lisää tai tilata vastaavan koulutuksen organisaatiollesi?

Ota meihin yhteyttä!

Pysy ajantasalla
Tilaa maksuton uutiskirje

Tilaamalla Management Institute of Finland MIF Oy:n uutiskirjeen kuulet mm. ajankohtaisista koulutuksista ensimmäisten joukossa, saat tietoa maksuttomista seminaareista ja mielenkiintoisia blogikirjoituksia. Uutiskirjeemme ilmestyy sähköpostiisi 1–2 kertaa kuussa – sen tilaus on maksutonta, ja voit perua sen koska tahansa kirjeen lopussa olevasta linkistä.

Tilaa uutiskirje