Pätevyyskurssit

ATEX Räjähdysvaaralliset tilat verkkokurssi

ATEX-tila tarkoittaa tilaa, jossa voi esiintyä räjähdysvaarallisia ilmaseoksia. Räjähdysvaarallinen ilmaseos voi muodostua myös muissa, kuin merkityissä ATEX-tiloissa esimerkiksi kemikaali- tai kaasuvuodon seurauksena? Myös hienojakoinen pöly, jopa epäorgaaninen metallipöly, voi sopivissa olosuhteissa muodostaa räjähdysvaaran. Näitä vaaroja ei yleensä kovin hyvin tunnisteta eikä räjähdyksen syttymislähteitä osata riittävän hyvin ennaltaehkäistä.

ATEX Räjähdysvaaralliset tilat verkkokurssilla käsitellään selkokielisesti ATEX-tilojen aiheuttamia vaaroja ja ATEX-räjähdyksen syttymislähteitä.

Kurssi sisältää havainnollistavia esimerkkejä ja harjoituksia, jotka auttavat oppijaa ymmärtämään vaikeahkon aiheen paremmin. Verkkokurssi toimii hyvänä kertauksena ja mieleenpalautuksena räjähdysvaarallisten tilojen aiheuttamien vaarojen ja syttymislähteiden tunnistamiseen sekä hyvänä tietoiskuna kaikille kaasu- tai pölyräjähdysvaarasta kiinnostuneille.

Kurssilla on testikysymykset ja koe, jolla testataan oppiminen. Hyväksytystä suorituksesta koulutuksen todistuksena toimii ATEX-kortti, jonka voimassaolo on viisi (5) vuotta.

Miksi kannattaa suorittaa ATEX verkkokurssi?

ATEX-työolosuhdesäädökset velvoittavat työnantajan huolehtimaan työntekijöidensä turvallisuudesta räjähdysvaarallisissa tiloissa. Laki velvoittaa työnantajaa luomaan ATEX-tilasta turvallisen, jotta siellä voidaan tehdä työtä. Räjähdysvaarallisia ATEX-tiloja sisältävillä työpaikoilla työnantajan on ohjeistettava ja opastettava kirjallisesti räjähdyssuojaukseen liittyvissä asioissa. Tämän velvoitteen hoidat suorittamalla ATEX-verkkokurssin.

Kohderyhmä

ATEX verkkokurssi on suunnattu kaikille ATEX-tiloissa käyville henkilöille.

Kurssi sopii yleisperehdyttäväksi turvallisuuskurssiksi räjähdysvaarallisissa tiloissa tai niiden parissa työskenteleville ja vieraileville henkilöille sekä yleisesti räjähdysvaaran tietoisuuden lisäämiseksi myös niille, jotka työskentelevät merkittyjen ATEX-tilojen ulkopuolella.

Sisälö

ATEX Räjähdysvaaralliset tilat verkkokurssilla käsitellään selkokielisesti ATEX-tilojen aiheuttamat vaarat ja räjähdysten eri syttymislähteitä. Kurssilla käydään läpi tila- ja laiteluokitus sekä ATEX-tiloissa toimimisen turvallisuusnäkökohdat niissä työkseen vierailevien henkilöiden näkökulmasta. Koulutus on hyvin visuaalinen ja siten miellyttävä seurata. Koulutus sisältää havainnollistavia esimerkkejä ja harjoituksia, joiden avulla vaikeatkin ATEX-tilojen turvallisuusaiheet aukeavat maallikoillekin.

ATEX verkkokurssilla opittavat asiat:

 • Johdanto
 • Mitä on palaminen ja räjähtäminen?
 • Esimerkkitapauksia ATEX-räjähdyksistä
 • ATEX-tilat ja tilan määritelmä
 • Räjähdysvaaran muodostuminen
 • Räjähdysrajat
 • Esimerkkejä räjähdysvaarasta eri toimialoilta
 • Tilaluokitus
 • Räjähdyssuojausasiakirja
 • Räjähdyksen syttymislähteet ATEX-tiloissa
 • Turvallinen toiminta ATEX-tiloissa
 • Syttymislähteisiin vaikuttaminen
 • Laiteluokitus

Aikataulu

ATEX verkkokurssin kesto on noin 2 tuntia. Suorituksen voi tehdä milloin ja missä vain, myös osissa, silloin kun oma työ sen mahdollistaa.

Hinta 129 € (+ alv 24%)


Haluatko kysyä lisää tai tilata vastaavan koulutuksen organisaatiollesi?

Ota meihin yhteyttä!