Soprano Group

Soprano – elinikäistä oppimista ammattilaisille!

Kouluttautuminen rakentaa parempaa tulevaisuutta. Tämä on totta yksilöiden, yritysten, yhteisöjen sekä yhteiskuntien näkökulmasta. Suomessa koulutukseen on uskottu ja satsattu pitkään. Digitalisoituvassa työelämässä oppimisen merkitys korostuu entisestään. Tarve oman osaamisen ja ajattelun kehittämiselle on jatkuva. Siksi Sopranon elämäntehtävä on työelämässä olevien ammattilaisten elinikäisen oppimisen vahvistaminen.

Soprano toteuttaa tätä tehtäväänsä

  • tarjoamalla asiakkaidensa hyödyksi parhaat koulutussisällöt, -menetelmät ja -teknologiat – tavoitteenamme on paras asiakaskokemus
  • vahvistamalla innostuneiden ihmisten yhteisöä, joka kehittää palveluja ja ratkaisuja ketterästi
  • kehittämällä kansainvälisesti skaalautuvia koulutuksen ja oppimisen digitaalisia ratkaisuja.

Soprano syntyi vuonna 1984 yrittäjä Arto Tenhusen halusta kehittää suomalaisten yritysten markkinointi- ja viestintäosaamista. Nykymuotoisen Sopranon juuret ovat kuitenkin paljon syvemmällä pohjoismaisessa koulutuskentässä. Sopranon muutos kehitysyhtiöstä koulutuskonserniksi alkoi vuonna 2013, kun se osti koulutusalalla jo merkittävän aseman saavuttaneet Tieturin ja Informatorin. Vuonna 2014 Soprano osti Management Institute of Finland MIF Oy:n, joka oli muodostettu vuonna 2012 yhdistämällä kolme pitkän linjan koulutusyhtiötä – JTO, Infor ja Fintra.

Sopranon tarina onkin erottamaton osa pohjoismaista osaamisen ja työelämän kehittämisen tarinaa, johon jokainen Sopranon koulutusbrändi on luonut oman lukunsa.

Johtamistaidon opisto JTO

Sodan jälkeen Suomessa tarvittiin nopeasti uusia työnjohtajia. Heidän kouluttamisekseen perustettiin 1946 johtamistaidon opisto JTO. Nykyään Johtamistaidon opisto auttaa johtajien ja esihenkilöiden lisäksi HR-ammattilaisia ja asiantuntijoita kehittymään työssään.

Fintra

1960-luvulla kansainvälistyvässä Suomessa alkoi olla pula vientiosaajista. Vientiosaamisen lisäämiseksi Suomeen perustettiin 1962 Vientikoulutussäätiö, joka tunnettiin myöhemmin nimellä Kansainvälisen kaupan koulutuskeskus Fintra. Nykyään Fintra auttaa kansainvälisiä ja kansainvälistyviä organisaatioita kasvamaan ja menestymään maailmalla.

Tieturi ja Informator

1980-luvulla työelämässä koettiin hurjia muutoksia, kun tietotekniikka alkoi yleistyä työpaikoilla. Tarvittiin uutta osaamista. Vuonna 1983 Suomen atk-koulutustarpeeseen vastaamaan perustettiin Tieturi. Ruotsi seurasi pian perässä, ja vuonna 1990 perustettiin Informator, joka siirtyi yrityskaupan myötä Tieturin omistukseen. Nykyään Tieturi ja Informator auttavat ammattilaisia kehittämään digitalisoituvassa työelämässä tarvittavia taitojaan.

Infor

1990-luvulle tultaessa Suomessa tarvittiin kasvavassa määrin viestinnän ammattilaisten täydennyskoulutusta sekä johtajien viestintävalmennusta. Tähän tarpeeseen perustettiin Infor, joka on yksi alan pioneereista. Nykyään Infor valmentaa johtajia, esihenkilöitä ja asiantuntijoita viestimään vaikuttavammin sekä auttaa viestinnän ammattilaisia kehittymään työssään.

MIF

MIF syntyi 2012 Elinkeinoelämän keskusliiton yhdistäessä koulutusorganisaatioitaan yhdeksi kokonaisuudeksi. MIFiin yhdistettiin Johtamistaidon opiston, Inforin ja Fintran koulutusliiketoiminta. Nämä brändit eriytettiin takaisin itsenäisiksi toimijoiksi 2016. Koulutuskonsernissa toteutetaan tällä hetkellä MIFin nimellä ammatillisia tutkintoja ja Sopranon kansainvälisiä koulutusprojekteja.

Soprano – kiinnostavin elinikäisen oppimisen kumppani

Ota yhteyttä!

 

Soprano logorimpsu uusi

Pysy ajantasalla
Tilaa maksuton uutiskirje

Tilaamalla Management Institute of Finland MIF Oy:n uutiskirjeen kuulet mm. ajankohtaisista koulutuksista ensimmäisten joukossa, saat tietoa maksuttomista seminaareista ja oppaista sekä mielenkiintoisista blogikirjoituksista. Uutiskirjeemme ilmestyy sähköpostiisi 1–2 kertaa kuussa – sen tilaus on maksutonta, ja voit perua sen koska tahansa kirjeen lopussa olevasta linkistä.

Tilaa uutiskirje