Vakuuttavat työelämän tutkinnot

Yritysneuvojan erikoisammattitutkinto

Paikka: Useita paikkakuntia

Tule meille suorittamaan arvostettu yritysneuvojan erikoisammattitutkinto. Osoita osaamisesi omassa työssäsi. Tule kehittämään ammattitaitoasi ja pätevöitymään ammatissasi.

Paikka: Useita paikkakuntia

Käytännön työtehtävissä

Yritysneuvojan erikoisammattitutkinnossa osaaminen osoitetaan yritysneuvonnan asiantuntijana tai esimiehenä toimimiseen liittyvissä työtehtävissä.

Tutkinto järjestetään Opetushallituksen päättämien tutkinnon perusteiden mukaisesti ja se sijoittuu kansallisessa ja eurooppalaisessa tutkintojen viitekehyksessä (NQF / EQF) tasolle 5.

Kenelle

Yritysneuvojan erikoisammattitutkinnon suorittaja voi työskennellä yritysneuvonnan asiantuntijana tai esimiehenä.

Tutkinnon sisällöt

Yritysneuvojan erikoisammattitutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinnossa on yksi pakollinen osa ja neljä valinnaista osaa, joista valitaan kaksi.

Pakolliset tutkinnon osat

Yritysneuvonnan toteuttaminen ja kehittäminen (pakollinen osa, 60 osp)

Opiskelija osoittaa ammattitaitonsa käytännön työtehtävissä erilaisissa yritysneuvontatilanteissa sekä työskennellessään omassa työyhteisössään. Näyttöjä voivat olla esim. neuvontatilanteet sekä yritystoiminnan aloittamisvaiheessa oleville

henkilöille että yrittäjille, uusien asiakkaiden tai asiakkuuksien hankkimiseen liittyvät tilanteet, yrittäjyyttä tukeviin kampanjoihin tai PR-toimintaan osallistuminen sekä  neuvotteluihin ja kokouksiin osallistuminen.

Yritysneuvonnan toimintaympäristön hyödyntäminen (valinnainen osa, 60 osp)

Opiskelija osoittaa ammattitaitonsa näytössä käytännön työtehtävissä erilaisissa yritysneuvontatilanteissa. Näyttöjä voivat olla esim. neuvontatilanteet, asiakastilanteet, joissa hyödynnetään tiedonhakua, asiakashallintajärjestelmän hyödyntämiseen ja asiakaspalautteen käsittelyyn liittyvät tilanteet sekä kumppanuusverkostotyöhön osallistuminen ja niistä saatavan hyödyn välittäminen asiakkaille.

Valinnaiset tutkinnon osat (valitaan yksi)

Verkostotoiminnan kehittäminen (valinnainen osa, 60 osp)

Opiskelija osoittaa ammattitaitonsa näytössä käytännön työtehtävissä arvioidessaan, suunnitellessaan ja toteuttaessaan oman organisaationsa verkostotoimintaa sekä toteuttaessaan organisaationsa verkostotoimintaa kehittävän projektin.

Yritysneuvontapalvelujen kehittäminen (valinnainen osa, 60 osp)

Opiskelija osoittaa ammattitaitonsa näytössä käytännön työtehtävissä arvioidessaan yritysneuvontapalvelujen laatua, suunnitellessaan ja hoitaessaan yritysneuvontapalveluja sekä toteuttaessaan organisaationsa yritysneuvontapalvelua kehittävän projektin.

Yritysneuvontaorganisaation kehittäminen (valinnainen osa, 60 osp)
Opiskelija osoittaa ammattitaitonsa näytössä käytännön työtehtävissä arvioidessaan ja suunnitellessaan yritysneuvontaorganisaation toimintaa sekä toteuttaessaan organisaatiolle laatimaansa toimintasuunnitelmaa. Opiskelijalla tulee olla valtuudet kehittää yritysneuvontaorganisaatiota tietyn toiminnon tai osa-alueen osalta, jolla hän toteuttaa yritysneuvontaorganisaation toimintaa kehittävän projektin.

Tutkintokoulutus

MIF tarjoaa erilaisia mahdollisuuksia ja tapoja kehittää yritysneuvojan erikoisammattitutkinnon suorittajien puuttuvia valmiuksia valituissa tutkinnon osissa.  

Osaamisen kehittäminen on joustavaa. Oma osaamisesi ratkaisee, miten paljon opiskelet ja miten voit opiskella joustavasti omaan tahtiisi. Sinulle laaditaan omia tarpeitasi vastaava opinto- ja tutkintopolku, jotka kirjataan henkilökohtaiseen osaamisen kehittämissuunnitelmaasi (HOKS). Aikaisempi osaamisesi voidaan edellytysten täyttyessä tunnustaa osaksi tutkintoa.

Opiskelijoiden ammatillista kehittymistä tuetaan suunnitelmallisesta eri menetelmin. Osaamista voidaan kehittää mm. lähijaksoilla ja erilaisissa digitaalisissa ympäristöissä. Kehittyminen tapahtuu yhdistämällä MIFin eri oppimisympäristöissä tapahtuvaa osaamisen kehittämistä opiskelijan omassa työssä tapahtuvaan oppimiseen.

Hinta ja haku

Ammatillista koulutusta voidaan järjestää oppisopimuskoulutuksena, koulutussopimuksella, omaehtoisena koulutuksena sekä työnantajan osittain tukemana henkilöstökoulutuksena.

Haku koulutukseen ja opiskelijalta mahdollisesti perittävä maksu on ilmoitettu kunkin toteutuksen koulutuksen esittelysivulla. Tutkinnon suorittajaksi voi hakea myös jatkuvan haun periaatteella.

Haluatko kysyä lisää, ota meihin yhteyttä!

Haluatko kysyä lisää tai tilata vastaavan koulutuksen organisaatiollesi?

Ota meihin yhteyttä!

Pysy ajantasalla
Tilaa maksuton uutiskirje

Tilaamalla Management Institute of Finland MIF Oy:n uutiskirjeen kuulet mm. ajankohtaisista koulutuksista ensimmäisten joukossa, saat tietoa maksuttomista seminaareista ja mielenkiintoisia blogikirjoituksia. Uutiskirjeemme ilmestyy sähköpostiisi 1–2 kertaa kuussa – sen tilaus on maksutonta, ja voit perua sen koska tahansa kirjeen lopussa olevasta linkistä.

Tilaa uutiskirje