Positiivisen psykologian saralla on tutkittu laajasti, miten myönteiset tunteet, luonteenvahvuudet ja merkityksellisyyden kokemus vaikuttavat yksilön ja yhteisön hyvinvointiin (Seligman, 2011; Peterson & Seligman, 2004). Näiden periaatteiden soveltaminen johtajuuteen tuo konkreettisia hyötyjä, kuten parempaa resilienssiä ja työyhteisön psykologisen turvallisuuden kasvua
Positiivisen johtajuuden koulutuksessa perehdytään siihen, miten johtaja voi hyödyntää esimerkiksi vahvuusperustaista lähestymistapaa tiimien ja organisaation kehittämisessä. Koulutuksen aikana osallistujat oppivat:
Positiivisen psykologian perusteet johtajuudessa: Tutkimustietoa siitä, miten myönteiset tunteet, vahvuuksien käyttö ja merkityksellisyys vaikuttavat työntekijöiden hyvinvointiin ja suorituskykyyn (Fredrickson, 2001; Seligman, 2011).
Vahvuusperustainen johtaminen: Miten tunnistaa omat ja tiimin jäsenien vahvuudet ja hyödyntää niitä strategisesti työssä. Vahvuuksien hyödyntäminen lisää työn imua ja vähentää stressiä (van Woerkom et al., 2016)
Palautekulttuurin ja positiivisen vuorovaikutuksen vahvistaminen: Miten rakentaa työyhteisöä, jossa palaute tukee kasvua ja kehitystä
Kohti kestävää hyvinvointia ja suorituskykyä: Kuinka hyödyntää PERMA-teoriaa (Positive Emotion, Engagement, Relationships, Meaning, Accomplishment) organisaation kehittämisessä (Seligman, 2011)
Parantunut työhyvinvointi ja jaksaminen – Johtaja oppii tukemaan sekä omaa että työyhteisön hyvinvointia vähentämällä stressitekijöitä ja lisäämällä työmotivaatiota.
Sitoutuneempi ja motivoituneempi henkilöstö – Kun työntekijät saavat hyödyntää vahvuuksiaan, heidän sitoutumisensa ja työnimunsa kasvaa.
Positiivinen ja kehittävä työilmapiiri – Kannustava ja vahvuuksia huomioiva kulttuuri lisää yhteistyötä ja vähentää konflikteja.
Parempi johtajuus ja vaikuttavuus – Johtajat oppivat johtamaan esimerkillä ja tukemaan työntekijöitään yksilöllisesti, mikä lisää organisaation tehokkuutta ja tuloksellisuutta.
Konkreettiset työkalut vahvuuslähtöiseen johtamiseen – Osallistujat saavat käyttöönsä käytännöllisiä työkaluja, jotka voidaan ottaa käyttöön heti koulutuksen jälkeen.
21.8.2025 | Espoo | Skills for experts | Leadership training | Process developmentKanban-ohjaustaulu on tuottava ja tehokas työkalu asiantuntijatyön työkuorman hallintaan ja työn suunnittelun edistämiseen – tee asiantuntijatyön työvirrat näkyväksi.
19.8.2025 | Helsinki | People and Processes | Leadership trainingPositiivisen psykologian saralla on tutkittu laajasti, miten myönteiset tunteet, luonteenvahvuudet ja merkityksellisyyden kokemus vaikuttavat yksilön ja yhteisön hyvinvointiin (Seligman, 2011;...
9.9.2025 | Helsinki | Skills for experts | People and Processes Tunteet ovat mukana jokaisessa asiakaskohtaamisessa – halusimme tai emme. Ne vaikuttavat asiakkaan ostopäätöksiin, asiakaskokemukseen ja lopulta myös liiketoiminnan tulokseen. Mutta...