Organisaatiot kilpailevat osaajista, ja työnantajakuvan kehittäjiltä vaaditaan entistä strategisempaa, tuloksellisempaa ja vaikuttavampaa otetta sekä enemmän tuloksia vähemmillä resursseilla. Monipuolista kokonaisuutta täytyy johtaa harkiten ja panostuksille löytää oikeutus organisaation strategiasta.
Organisaation veto- ja pitotekijöitä rakennetaan johtoa ja kohderyhmiä kuuntelemalla, työntekijäkokemusta kehittämällä ja työnantajalupauksesta kertomalla. Mukaan talkoisiin pitää saada eri osastot ja sopivat työntekijälähettiläät. Työnantajakuvatyötä johtavan on myös kyettävä arvioimaan ja uudistamaan tekemistä toimintaympäristön, työelämän ja työntekijöiden odotusten muuttuessa.
Kohderyhmä
Koulutukseen osallistuminen ei vaadi johtotason strategista vastuuta – koulutus sopii erityisesti työnantajakuvatyön kehittämisestä ja suunnittelusta vastaaville. Tittelisi voi olla HR-asiantuntija, HR-päällikkö, HR Business Partner, HRD-asiantuntija, Talent Acquisition Specialist, johtaja, viestinnän tai markkinoinnin asiantuntija.
Koulutuksessa saat aikaa ajatteluun ja uusien suunnitelmien ideointiin. Tässä sinua auttavat selkeät viitekehykset, yhteiset keskustelut, inspiroivat esimerkit ja vertaistuki. Pohdimme yhdessä kuumia puheenaiheita mm. työpaikan monimuotoisuudesta ja generatiivisen tekoälyn hyödyntämisestä viestinnässä ja tekemisessä. Saat mukaasi oivallusten lisäksi konkreettisia työkaluja työnantajamielikuvan kehittämiseen.
Hyödyt
Työstät työnantajalupauksen (EVP) kuntoon. Opit määrittelemään ja tarinallistamaan perinteistä toimivamman työnantajalupauksen.
Hahmotat työntekijälähettilyyden viisi tasoa.
Opit kolme vaihtoehtoa työnantajakuvan (markkinointi)viestinnässä onnistumiseen.
Hyödynnät generatiivista tekoälyä osana työnantajalupausta ja viestintää.
Käytät päätöksentekoon dataa ja tutkittua tietoa – ROI esiin ja mutusta eroon.
TEE
toimivampi työnantajalupaus.
ONNISTU
työnantajakuvan viestinnässä.
KÄYTÄ
ja hyödynnä tekoälyä.
TEE
päätöksiä tutkittuun tietoon ja dataan perustuen.
Koulutuksen ohjelma
Vetovoimaketju – viitekehys, joka kuvaa kokonaisuuden Miten strategiasta, työntekijäymmärryksestä, työntekijäkokemuksesta ja brändistä syntyy toisiaan vahvistava kokonaisuus?
Missä useimmat organisaatiot mokaavat – ja miten sen voi välttää? Tyypilliset sudenkuopat: siilot, irralliset toimenpiteet, epäselvä vastuunjako ja tutkitun tiedon sivuuttaminen.
Vetovoimatyön johtamismalli – miten ohjataan vaikuttavaa kokonaisuutta eikä yksittäisiä intohimoja? Miten määritellään roolit, vastuut ja priorisoinnit niin, että yhteistyö tuottaa lisäarvoa?
Harjoitus: Ketä tarvitaan mukaan? Pienryhmissä kartoitetaan omassa organisaatiossa tarvittavat toimijat ja toimet vetovoimatyön onnistumiseksi. Mitä pitää aloittaa, lopettaa ja kokeilla?
Mistä hyvä työnantajalupaus syntyy? Toimintamalli EVP-projektin tekemiseen Tutkiminen, valintatyö ja luovuus työnantajalupauksen tekemisessä tai päivittämisessä
Tylsistä teemoista mielenpainuvaan tarinaan – viitekehys lupauksen muodostamiseen Tehdäänkö lupausta, kuvausta vai tarinaa? Miten todistusaineistosta ja visuaalisuudesta saa vetoapua viestin perille saamiseen?
Harjoitus: Tarinatyöpaja ydinviestien kirkastamiseen Harjoittelemme, kuinka omassa organisaatiossa voi työnantajalupauksen valita, päivittää tai tarinallistaa. Saat yhteisen keskustelun oppien lisäksi käsikirjoituksen tarinatyöpajan fasilitointiin.
Kollegat tiedonlähteinä, kehittäjinä ja viestijöinä
Miten osallistumismahdollisuudet ja representaatio otetaan huomioon tekemisiä, kuvia ja viestejä suunnitellessa?
Lähettiläät eivät synny sattumalta Työntekijälähettilyyden viisi tasoa ja esimerkkejä onnistujilta
Miten madalletaan osallistumisen kynnystä? Viitekehys lähettiläsohjelman rakentamiseen Kolme keinoa kokeiltavaksi, jotta lähettiläät eivät tarvitsisi keppiä tai porkkanaa
Harjoitus: Uusi lähettilästyön aluevaltaus Hahmotellaan omalle organisaatiolle uusi työntekijälähettilyyden toteutustapa
1+2 tapaa ohittaa kilpailijat Kolme erilaista lähestymistapaa työnantajakuvan rakentamiseen. Esimerkkejä luovista, rohkeista ja nokkelista työnantajakuvan kehittäjistä.
Viitekehys kanavien ja keinojen priorisointiin Vaikuttavuus×resurssit -matriisin käyttö: miten tunnistaa keinot ja kanavat, joihin kannattaa panostaa ja mitä jättää pois vuosikellosta?
Generatiivinen tekoäly työnantajakuvan apuna Tekoäly viestinnässä ja viestinnän tekemisen tukena – tutkittua tietoa ja oppien jakamista
Ohjattu työskentely: Oman vetovoimasuunnitelman laatiminen Osallistujat kokoavat päivän oppeihin perustuvan työnantajakuvatyön kehittämissuunnitelman valmiin pohjan avulla.
Suunnitelmien esittely ja vertaispalaute Ideoita, palautetta ja rohkaisua muilta osallistujilta.
Kouluttaja
Miikka Huhta
työnantajakuvan ja työntekijäkokemuksen kehittämiseen erikoistunut tutkija, konsultti ja tietokirjailija
Miikka on auttanut satoja organisaatioita rakentamaan paremman työpaikan ja vetovoimaisemman työnantajabrändin. Miikka on kirjoittanut yhdessä Visa Myllyntauksen kanssa kaksi työnantajabrändäyksen ja monimuotoisuuden teemoihin pureutuvaa tietokirjaa. Uudempi teos, Monimuotoisuus työelämässä, voitti Suomen Ekonomien Bisneskirja -kilpailun vuonna 2025.
5.11.2025 | People and ProcessesRakenna organisaation veto- ja pitotekijöitä – kuuntele johtoa ja kohderyhmiä, kehitä työntekijäkokemusta ja kerro ainutlaatuista työnantajalupausta.
25.11.2025 | Skills for experts | People and Processes | Leadership trainingMenestyvän apteekin johtamisen koulutusohjelma Lääkealan syvällisen osaamisen lisäksi kannattava apteekkitoiminta vaatii vahvaa johtajuutta ja liiketoimintaosaamista. Koulutusohjelmamme on suunniteltu vastaamaan juuri näihin...