Pätevyyskurssit
Pätevyyskurssit – Usein kysytyt kysymykset
- Etusivu
- Blogi
- Pätevyyskurssit
- Pätevyyskurssit – Usein kysytyt kysymykset
Verkkokurssin ostaminen
Miten saan tilattua verkkokurssin itselleni?
Voit tilata itsellesi verkkokurssin verkkokaupastamme. Kurssisivulla on painike ”Tilaa”, minkä kautta pääset täyttämään tilausta varten tarvittavat tiedot. Lähetämme tilausvahvistuksen sekä kurssin suorittamiseen oikeuttavat tiedot ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.
Miten saan tilattua verkkokurssin alaisilleni?
Mikäli verkkokursseja suorittavia henkilöitä on useampia, suosittelemme lähettämään sähköpostia osoitteeseen info@mif.fi. Valmennusvastaavamme Esko Vilenius auttaa myös mielellään verkkokurssien ilmoittautumisissa. Hänet tavoitat sähköpostitse esko.vilenius@mif.fi tai puh. +358 41 466 6009.
Miten toimia, kun organisaatiolla on useita eri pätevyystarpeita?
Valmennusvastaavamme Esko Vilenius auttaa mielellään myös tässä asiassa. Hänet tavoitat sähköpostitse esko.vilenius@mif.fi tai puh. +358 41 466 6009.
Opiskelu
Miten aloitan verkkokurssin?
Saat ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi tunnin sisällä koodin, joka oikeuttaa aloittamaan tilaamasi kurssin. Ennen kurssin aloittamista sinulta kysytään yksilöivät tiedot pätevyysrekisteriä varten. Koodin avulla pääset myös jatkamaan ja kertamaan oppimateriaalia.
Kuinka kauan verkkokurssin suorittaminen kestää?
Verkkokurssin suorittaminen riippuu yksilöllisestä suoritustahdista. Verkkokurssien keskimääräinen kesto vaihtelee 1 – 5 tuntia.
Onko verkkokurssien suorittamiselle asetettu jokin aikaraja?
Kurssien suoritusaikaa ei ole rajattu. Kurssin voi suorittaa kerralla tai pienemmissä osioissa itselle sopivana aikana.
Voiko loppukokeen uusia?
Kurssin loppukokeen voi uusia kaksi kertaa. Kurssimateriaali on käytössä rajattomasti ennen koetta.
Saako verkkokurssin suorittamisesta todistuksen?
Verkkokurssin hyväksytysti suorittanut saa suurimmasta osasta verkkokurssejamme pätevyyskortin, joka postitetaan ilmoittamaasi postiosoitteeseen noin 3 viikon kuluessa suorituspäivämäärästä. Voit myös ladata itsellesi kurssitodistuksen oppimisympäristöstä kurssin päätteeksi.
Työmatkaturvallisuus, Putoamisvaaralliset työt sekä Nostotyön suunnittelija ja valvoja verkkokurssit eivät sisällä pätevyyskorttia.
Mikä on pätevyyksien voimassaoloaika?
Suorittamasi pätevyydet ovat voimassa viisi vuotta.
Mitä kielivaihtoehtoja on olemassa?
Tällä hetkellä seuraavat verkkokurssit ovat saatavilla englanniksi:
- Sähkötyöturvallisuus
- Telinetyöturvallisuus
Kielivalinnan voit tehdä aloittaessasi verkkokurssia.
Mihin voin ottaa yhteyttä ongelmatilanteissa?
Ongelmatilanteissa voit lähettää sähköpostia osoitteeseen info@mif.fi. Asiakaspalvelumme palvelee arkisin klo 9.00 – 16.00 myös numerossa 010 4321 000.
Muita kysymyksiä
Kuljetusalan direktiivipäivä
Verkkokurssimme eivät ole kuljettajien direktiivipäiviksi soveltua koulutuksia Traficomin ohjeiden mukaisesti.
Antaako Nostoapuvälineiden tarkastaja ja Putoamissuojainten tarkastaja verkkokurssit riittävän pätevyyden tarkastajaksi?
Kurssi antaa hyvät pohjatiedot tarkastuksen tekemiseen, mutta tämän lisäksi tarkastavan henkilön tulee olla perehtynyt tarkastuksen kohteena olevan nostoapuvälineen käyttöön, valintaan, ominaisuuksiin, rakenteeseen ja käyttövirheisiin.
Tarvittaessa tarkastuksen suorittajan on lisäksi hyödynnettävä asiantuntija-apua tarkastusmenetelmien käytössä sekä vaarojen arvioinnissa. Viime kädessä vastuu siitä, kenelle lupa tarkistaa apuvälineitä annetaan, on työnantajan.
Riittääkö pelkkä verkkokurssi trukinkuljettajan koulutukseksi?
Trukkikortti verkkokurssi ei valmenna osallistujaa käsittelemään mitään tiettyä trukkimallia vaan kurssilla käydään läpi yleisimpien trukkityyppien ominaisuuksia. Työnantajan tulee perehdyttää työntekijä trukkityyppiin, jota on tarkoitus käyttää työtehtävissä. Lisäksi osallistujan tulee esittää työnantajalle trukin käsittelytaidot, joilla osoitetaan pätevyys trukinkuljettajan tehtävissä.
Trukinkuljettajan tulee yleensä olla 18 vuotta täyttänyt. Hitaita matalakeräilytrukkeja saa kuljettaa myös 16 vuotta täyttänyt. Kuljettajalla tulisi olla vähintään A tai T ajokortti. Alueella, jossa on myös yleistä liikennettä, ajokortti on välttämätön.
Ovatko verkkokursseilla suoritettavat pätevyydet hyväksyttyjä yleisesti?
Ennen verkkokursseille ilmoittautumista ja osallistumista, suosittelemme tarkistamaan yrityksien hyväksynnän verkkototeutuksien suorittamiselle. Verkkokurssimme ovat geneerisiä eivätkä ne sisällä erityisiä laite- ja tuotekohtaista koulutuksia.
Saako Nostotyön suunnittelija ja valvoja verkkokurssilta Nostotyönvalvojan pätevyyden (ISO 23813)?
Verkkokurssista ei saa ISO 23813 standardin mukaista pätevyyttä, vaan se edellyttää kaksipäiväisen lähikoulutuksen suorittamista.
Oikeuttaako Nostorikortti verkkokurssi käyttämään myös yli 25 tm:n nostureita?
Nosturikortti verkkokurssi ei anna oikeutta tällaisten nostureiden käyttämiseen. Yli 25 tm:n nosturit vaativat ammattitutkinnon.