360-arviointimme on tieteellisesti validoitu, reaaliaikainen, joustava ja laadukas kehittämistyökalu, jolla kerätään ja analysoidaan palautetta henkilökohtaisen kehittymisen tueksi. 360-arviointia voidaan käyttää kehittämistyökaluna monissa eri tilanteissa (mm. johtaminen, yhteistyö, kehittyminen sekä osaaminen). Arviointimenettelyssä esitetään noin 70 väittämää, esimerkiksi: Hän on oikeudenmukainen. Arvioitsijat ottavat kantaa asteikolla 1–6, miten hyvin he kokevat väittämän kuvaavan arvioitavaa.
Itsearvioinnin lisäksi arvioinnissa pyydetään palautetta esimiehiltä, kollegoilta, alaisilta, asiakkailta tai muilta mahdollisilta yhteistyökumppaneilta - perustuen palautteenantajien omaan kokemukseen. Vastaajilta pyydetään myös avointa palautetta.
Arvioitava saa tuloksista kattavan ja selkeän palauteraportin, sisältäen mm. SWOT -analyysin. Palauteraportti käsitellään järjestelmällisen ja syvällisen purkumenettelyn kautta, jossa arvioinnin tuloksia tarkastellaan yksilön, hänen ryhmänsä, organisaation ja tarvittaessa asiakkaankin näkökulmista.
Teemme vuosittain yli 1 000 palautearviointia ja annamme niistä palautteen, 360-arviointi on toteutettu jo yli 55 000 osallistujalle.
Palautetilaisuuden sisältöesimerkki:
- ryhmä- ja henkilötulosten läpikäynti ja arviointiin perehtyminen
- kehittymissuunnitelman alustava laatiminen ja sparraus
- antaa työkaluja kehittää omaa käyttäytymistään
- saada yhteinen näkemys ja lähtötaso organisaation esimies/yhteistyön tilasta ja kehittymisalueet
- mahdollisuus yhdessä keskustella tuloksista
- tuki palautteen avaamiseen – omien vahvuuksien ja kehittymistarpeiden sekä kehittymissuunnitelman avaaminen palautteenantajille/työyhteisölle
- palautetilaisuuteen voidaan myös lisätä muita aiheita esim. palautteista esiin nousseita kehityskohteita tai muita organisaation toivomia teemoja
360-uusinta-arviointi
360-arviointi on itsessään erittäin vahva vaikuttavuusmittari, jonka vaikuttavuutta voidaan lisätä entisestään uusinta-arvioinnilla noin vuoden kuluttua ensimmäisen arvioinnin tekemisestä. Uusinta-arvioinnin palautetilaisuudessa tarkastellaan vuoden aikana tapahtuneita muutoksia ja ohjataan osallistujien ja ryhmän kehittymistä haluttuun suuntaan.