Erilaisten johtajasopimusten käyttö on yleistynyt viimeisen kymmenen vuoden aikana. Jos johtajasopimusta ei ole laadittu huolellisesti, epäselvät ehdot voivat johtaa erilaisiin erimielisyyksiin ja tulkintahaasteisiin työsuhteen aikana ja sitä päätettäessä. Myös lainsäädännön muutokset ovat muovanneet olemassa olleiden johtajasopimusten sisältöä esimerkiksi kilpailukieltoehtojen korvattavuuden osalta. Johtajasopimusten markkinakäytäntö on myös jatkuvan muutoksen alla.
Kohderyhmä
Koulutus sopii johtajille, päälliköille ja asiantuntijoille, joiden organisaatioissa työskentelee henkilöstöä johtotehtävissä. Voit toimia esim. HR-johtajana tai -asiantuntijana, esihenkilönä, johtajana, asianajajana tai työoikeusjuristina. Koulutus sopii myös työnantaja- ja työntekijäjärjestön asiantuntijoille, asiamiehille ja juristeille.
Johtajasopimukset-koulutuksen sisällönkuvaus
Koulutus käsittelee käytännönläheisesti yhtiön ja johtajan näkökulmasta mm. seuraavia kysymyksiä: Mikä on johtajasopimus ja miten se eroaa työsopimuksesta ja toimitusjohtajasopimuksesta? Mitä ehtoja johtajasopimus tyypillisesti sisältää ja mikä on markkinakäytäntö? Mihin suuntaan johtajasopimukset ovat kehittymässä? Mitä johtajasopimusten päättämisessä tulee ottaa huomioon?
Hyödyt
1. Käytännönläheinen läpileikkaus erilaisista johtajasopimuksista.
osakas, asianajaja, Asianajotoimisto Castrén & Snellman Oy
Tomi Kemppainen toimii Työoikeus-palvelun vetäjänä. Hän on neuvonut kotimaisia ja ulkomaisia asiakkaita monipuolisesti erilaisissa työoikeusasioissa jo yli viidentoista vuoden ajan. Hänellä on vankka kokemus erityisesti riitojen ratkaisemisesta, yritys- ja ulkoistusjärjestelyiden suunnitteluun ja toteuttamiseen liittyvästä työoikeudesta, henkilöstön käytön vähentämistilanteista ja johdon sopimuksista.
asianajaja, AURORALAW Asianajotoimisto Oy perustajaosakas
Mikko Kontturi on erikoistunut ylimmän johdon, johto- ja asiantuntijatehtävissä työskentelevien työntekijöiden sekä osakkaiden auttamiseen muutos- ja riitatilanteissa. Tyypillisesti toimeksiannot liittyvät johtajasopimuksen solmimiseen ja päättämiseen, osakassopimuksiin, päättämissopimuksiin, kilpailu- ja houkuttelukieltoihin, erilaisiin palkitsemisjärjestelmiin sekä johtajien avustamiseen näihin kohdistuvissa sisäisissä tutkinnoissa.
Johtaminen voi helposti täyttyä kiireestä, jatkuvasta viestinnästä ja hallinnasta, mutta onko se aina tarpeen? Mitä jos johtaminen voisi olla vähemmän...
Esihenkilöiden vuosikalenterissa alkuvuosi tuo usein mukanaan kehitys- ja tavoitekeskustelut. Oletko koskaan miettinyt, miten näistä tärkeistä tapaamisista voisi tehdä aidosti innostavia...
Miten varmistaa avainhenkilöiden kyky esiintyä varmasti eri medioissa? Media- ja kriisiviestintäosaamiseen voi hyvin ottaa riskinäkökulman. Jos osaamista puuttuu, voi sillä...