Siirry sisältöön

Koulutukset ja valmennukset

Kansainvälinen liiketoiminta

Lähdetkö kauemmaksi kalaan? Koulutus on nopein tie viennin, kansainvälisen kaupan ja liiketoiminnan kehittämiseen.

Kansainvälisen liiketoiminnan menestystekijä on vientikoulutus

Suomi on pieni markkinatalous ja kaikille kasvaville kotimaisille yrityksille tulee väistämättä vastaan kasvun esteet. Vastauksena on yleensä aina kansainvälinen liiketoiminta ja vienti – halu kasvaa Suomen rajojen ulkopuolelle. Ilman osaamista se ei kuitenkaan onnistu. Vientikoulutus on rakennettu kansainvälistyvien ja kasvavien yritysten kansainvälisen liiketoiminnan kehittämistarpeisiin. Vientikoulutuksen kautta voidaan nostaa organisaation henkilöstön osaamista kansainvälisessä liiketoiminnassa.

Kun liiketoimintaa viedään valtion rajojen yli, nousee tyypillisesti esiin iso joukko osaamisen ongelmia. Millaisten sääntöjen mukaan kansainvälistä liiketoimintaa tehdään, millaisia sopimuksia tarvitaan, millaisia riskejä osaamme tunnistaa, miten varaudumme näihin riskeihin, miten hallitsemme jälleenmyyntikanavia? Kaikki nämä ovat olennaisia vientikoulutukseen liittyviä osaamisalueita. Usein yrityksillä on se harha, että Suomessa opittu ammattimainen toiminta ei poikkea merkittävästi kansainvälisestä liiketoiminnasta. Tämä harhaluulo saattaa kuitenkin maksaa yrityksille isoja summia ja tuo pahimmillaan isoja riskejä ja tappioita. Investointi vientikoulutukseen auttaa merkittävästi näiden riskien minimoinnissa.

Kansainvälisen liiketoiminnan kohderyhmät ja koulutussisällöt

Vientikoulutus on erityisen hyödyllinen kansainvälisten yritysten johtajille, jotka tekevät kriittiset päätökset kansainvälisen liiketoiminnan kehittämisestä. Tälle kohderyhmälle toteutettava vientikoulutus kannattaa pitää strategisella tasolla. Teemoina johdon vientikoulutuksessa voivat olla mm. kansainvälistymisstrategia, investoinnit ja riskit.

Vientipäälliköt ja -assistentit tarvitsevat paljon yksityiskohtaisempaa vientikoulutusta. Heille sopivia teemoja ovat erityisesti kansainvälisen kaupan käytännöt, jolloin sisältöinä ovat esimerkiksi:

  • Millaisia kansainvälisen kaupan ehtoja noudatamme sopiessamme toimitusehdoista ja vastuista kansainvälisen liikekumppanin kanssa?
  • Millaisia rahoitustyökaluja ja sopimusmalleja meidän olisi hyvä soveltaa? ja
  • Miten toimimme viennin asiakirjojen kanssa?

Kansainvälisen liiketoiminnan vientikoulutuksissa käsitellään valtavasti erittäin yksityiskohtaisia ja tärkeitä sisältöjä. Usein haasteena onkin, että kaikki vientikoulutusta tarvitsevat eivät sitä yrityksissä saa. Tämän takia suosittelemme yrityskohtaisesti räätälöityjä toteutuksia erilaisista kansainvälisen liiketoiminnan koulutuksista.

Koulutukset

Kansainvälisen liiketoiminnan ja vientikoulutuksen tekijät

Kansainvälisen liiketoiminnan koulutuksissa kouluttavat MIFin kokeneimmat kouluttajat. Kaikki kansainvälisen liiketoiminnan kouluttajamme ovat pitkän linjan asiantuntijoita ja tehneet kansainvälistä liiketoimintaa vuosikymmenien ajan. MIFin vientikoulutukset ovatkin sekä sisältönsä että käytännönläheisyytensä osalta aivan omassa luokassaan.

Esimerkiksi viennin käytännöt vientikoulutus nojaa yli 30 vuoden kokemukseen kansainvälisen liiketoiminnan asiakirjoista, verotuskäytännöistä ja sopimusmalleista. Vastaavasti kansainvälisen jakeluverkoston hallinnan kouluttaja ja asiantuntija on henkilökohtaisesti johtanut usean suuren suomalaisen yrityksen jakeluverkostoa.

Kansainvälisen liiketoiminnan koulutuksissamme tekemisen vuorovaikutteisuus on yksi isoista hyödyistä. Osallistujat kokevat erittäin tärkeäksi, että heillä on mahdollisuus kiinnostavan oppisisällön pohjalta kysyä kysymyksiä oman liiketoimintansa näkökulmasta. Kansainvälisen liiketoiminnan kouluttajamme osaavat ottaa yrityksen tilanteen huomioon ja vastaavat osallistujan kysymyksiin konsultoivalla ja klinikkamaisella lähestymistavalla.

 

Tutustu myös ammattitutkintoihimme!

Ota yhteyttä

Lähetä yhteydenottopyyntö

Referenssit

asiakaskohtaiset ratkaisut
Referenssit

Poimintoja asiakkaistamme

Olemme listanneet alle poimintoja Management Institute of Finland MIF Oy:n, Inforin ja MIF Tutkintojen asiakkaista viime vuosilta. Olemme toteuttaneet asiakaskohtaisia...

Lue lisää

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa

Tilaa maksuton uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme kuulet mm. ajankohtaisista koulutuksista ensimmäisten joukossa, saat tietoa maksuttomista webinaareista ja oppaista sekä mielenkiintoisista blogikirjoituksista. Uutiskirjeemme ilmestyy sähköpostiisi 2–4 kertaa kuussa.