Siirry sisältöön

Koulutukset ja valmennukset

Työntutkimus ja kehittäminen

Toiminnan kehittäminen ja tuottavuuden parantaminen vaativat sekä osaamista että systemaattista työtä.

työntutkimus ja työn kehittäminen

Itsensä johtaminen

Itsensä johtaminen on tyypillisesti vaikein johtamisen laji. Meillä kaikilla on oma ainutlaatuinen geneettisen perimän ja ympäristön muokkaama tapa jäsentää maailmaa ympärillämme ja tehdä itsensä johtamista. Haasteena on, että olemme sokeita sille tavalle, miten itseämme johdamme.

Itsensä johtaminen on tullut tärkeäksi työympäristön muuttuessa. Yhä useammin jokaisella meistä on yhä suurempi vapaus ja vastuu johtaa itseään. On luonnollista, että joillekin itsensä johtaminen on luontaisesti helpompaa ja vastaavasti jotkut kohtaavat merkittäviä haasteita itsensä johtamisen saralla. Usein myös se täysin luontainen tapa johtaa itseä ei ole optimaalinen yhteistyöhön ja ihmissuhteisiin työympäristössä tai yksityiselämässä. Siksi onkin tärkeää määritellä ensin, mitä itsensä johtaminen tarkoittaa ja miten sitä kehittää. Tätä varten on itsensä johtamisen -koulutuksia.

Mitä itsensä johtaminen tarkoittaa?

Itsensä johtamisessa on useampi osa-alue. Ehkä kaikkien tyypillisin itsensä johtamisen teema on ajanhallinta. Miten pystyt toimintasi ohjaamisen kautta vapauttamaan aikaasi niihin asioihin, jotka haluat saada tehtyä ja miellät tärkeiksi? Vastaavasti tärkeää on johtaa itseäsi niin, että mielestäsi turhiin asioihin menee yhä vähemmän aikaa. Ajanhallinta mielletään usein pelkästään työkaluiksi, kuten kalentereiksi yms., mutta kokonaisvaltaisesti ajanhallinta on kuitenkin itsensä johtamisen olennaisimpia kohtia. Taustalla on ajatus siitä, että tunnistat sinulle tärkeät ja merkitykselliset tehtävät ja tietoisesti johdat omaa toimintaa siihen, että saat ne aikaiseksi.

Toinen tärkeä teema itsensä johtamisen -koulutuksissa on oman toiminta- ja vuorovaikutustyylin tunnistaminen. Voit johtaa itseäsi, vain jos tunnistat millainen olet. Ne lähestymistavat ja työkalut, jotka toimivat yhdelle, ovat itsensä johtamisen näkökulmasta turhia toiselle. Paras tapa lähestyä itsensä johtamista onkin tutustua omaan luontaiseen vuorovaikutus -ja ajattelutyyliin. Vasta sitten kannattaa katsoa mitkä itsensä johtamisen työkalut olisivat sinulle sopivimpia

Miten ylläpitää itsensä johtamista?

Huono itsekuri on useimmille meistä suurin itsensä johtamisen este. Meillä voi olla hyviä tavoitteita ja tarkoitusperiä. Meillä voi olla jopa sopivia työkalujakin, mutta itsensä johtaminen valuu hukkaa ilman itsekuria. Itsekurin harjoittaminen on henkilökohtainen prosessi. Omista motivaatiotekijöistä täytyy tunnistaa ja päättää keinot itsekuriin. Meissä kaikissa on kyvykkyys siihen, mutta useimmat meistä tarvitsevat apua varsinkin itsensä johtamisen alkutaipaleella. Tyypillisin esimerkki itsensä johtamisen ja itsekurin maailmasta on elintapamuutos, liikunnan aloittaminen ja ylläpito, nautintoaineesta luopuminen. Samat itsensä johtamisen lainalaisuudet pätevät myös työelämässä. Oman motivaatiorakenteen ja vuorovaikutusmallien tunnistaminen, oman ajan hallinta ja selkeät itselle sopivat työkalut ovat välttämättömiä muutoksen saamiselle aikaan. Paradoksaalisesti itsensä johtaminen tarvitsee alkutaipaleellaan yleensä aina ulkopuolista tukea onnistuakseen.

Koulutukset

Itsensä johtaminen koulutus

Itsensä johtaminen on tämän päivän ja tulevaisuuden tärkeimpiä työelämätaitoja. Kaikille tämä ei ole luontaisesti helppoa, mutta onneksi tätäkin taitoa voi opetella. Itsensä johtamisen koulutuksissa osallistujat oppivat mm. tunnistamaan omat motivaatirakenteensa ja hallitsemaan omaa ajankäyttöä tehokkaammin. Itsensä johtamisen koulutukset auttavat myös osallistujia tunnistamaan oman vuorovaikutustyylinsä vahvuudet ja kehityskohteet. Itsensä johtamisen koulutukset vahvistavat osallistujien tavoitteellista ja suunnitelmallista toimintaa, vähentävät stressiä, auttavat priorisoimaan työtehtäviä paremmin ja tiedostamaan oman ajankäytön kulmakivet. Parhaimmillaan itsensä johtamisen koulutus tehostaa paitsi osallistujan työskentelyä ja työskentelytapoja, mutta myös välillisesti tiimin ja koko organisaation työskentelyä sekä tuottavuutta.

 

Lue myös henkilöstön kehittämisestä ja tutustu ammattitutkintoihimme!

Ota yhteyttä

Lähetä yhteydenottopyyntö

Referenssit

asiakaskohtaiset ratkaisut
Referenssit

Poimintoja asiakkaistamme

Olemme listanneet alle poimintoja Management Institute of Finland MIF Oy:n, Inforin ja MIF Tutkintojen asiakkaista viime vuosilta. Olemme toteuttaneet asiakaskohtaisia...

Lue lisää

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa

Tilaa maksuton uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme kuulet mm. ajankohtaisista koulutuksista ensimmäisten joukossa, saat tietoa maksuttomista webinaareista ja oppaista sekä mielenkiintoisista blogikirjoituksista. Uutiskirjeemme ilmestyy sähköpostiisi 2–4 kertaa kuussa.