Viestintäkoulutus
Miten päivän saisi paistamaan risukasaan?
- Etusivu
- Blogi
- Viestintäkoulutus
- Miten päivän saisi paistamaan risukasaan?
Kevätaurinko paistaa yhä lämpimämmin, mutta globaali tilanne on heittänyt meidät risukasaan. Risut ovat pikaisen uudistumisen paineita, uusien työtapojen aiheuttamia vaatimuksia ja ennalta arvaamattomia tilanteita.
Vaikka aika risukasassa on hämmentävää ja vähän ärsyttävääkin, niin se tarjoaa myös mahdollisuuksia. Organisaation toimivuus – tai toimimattomuus – konkretisoituu viimeistään nyt. Koska pää on jo risukasassa, sitä ei voi pistää pensaaseen. Sen sijaan, että toimimattomat asiat painetaan villaisella, niitä pitää alkaa muuttaa. Muutokseen tämä aika on oivallinen siksi, että kun ihmisen totuttuja kuvioita hämmennetään, hän on yleensä myös vastaanottavaisempi uudelle.
Me MIFissä olemme oppimisesi tukena tänäkin keväänä. Tässä kolme syytä siihen, miksi tämä aika on kuin luotu uuden oppimiselle.
1) Resilienssin arvostus nousee.
Muutos on pysyvä olotila nykymaailmassa, halusimme sitä tai emme. Viimeistään nyt nousee näkyviin selviytymiskyvykkyyden eli resilienssin tärkeys. Älä ajattele ”miksi” vaan ”miksipä ei” ja luo itsellesi aktiivisesti uutta osaamispääomaa.
2) Valmennus on aivoja virkistävä tauko puurtamisen keskellä.
Työtä saattaa olla paljon ja niiden tekeminen saattaa vaatia huomattavasti normaaliarkea enemmän. Välillä on hyvä ajatella muuta. Valmennuksissamme saat käytännön työkaluja arjen etätyön helpottamiseksi.
3) Uudet asiat on omaksuttu siihen mennessä, kun arki normalisoituu.
Kun poikkeustila jonain päivänä helpottaa, on markkinoilla tungosta ja ihmisillä kiire. Siinä vaiheessa on huomattavaksi eduksi, että olet jo omaksunut uudet toimintatavat ja voit lähteä tekemään työtäsi höystettynä uusilla ideoilla ja käytännöillä.
Kuin kuumille kiville
Tällä hetkellä ilmaisten webinaarien ja verkkokurssien tarjonta on laaja. Vaikka isolle yleisölle suunnattu kurssi voikin tarjota joitain käyttökelpoisia ideoita, niitä saatetaan kuunnella hieman sivukorvalla töiden teon lomassa. Töihin keskittymisestäkään ei silloin tule oikein mitään. Parasta vastinetta ajankäytölle saa, kun valmennus on räätälöity täsmällisesti osallistujien tarpeisiin ja tavoitteisiin.
Näin tapahtui eräällä monikansallisella yritysasiakkaallamme, jolle räätälöidyt valmennukset varattiin loppuun parissa tunnissa ja lisää tilattiin pikavauhtia. Kyseisessä organisaatiossa haasteena oli, miten kaikki saadaan käyttämään etätyökaluja ja johtamaan tiimejä mahdollisimman tehokkaasti. Lisäksi paneuduttiin menetelmiin, jolla henkilöstö oppisi toteuttamaan laadukkaita etäpalavereita sekä johtamaan itseään ja omaa työtään poikkeusolosuhteissa.
Ajankäytöstä osallistuminen ei siis voi jäädä kiinni. Edellä mainitussa esimerkissä valmennukset olivat englanninkielisiä 1,5 tunnin mittaisia osallistavia webinaareja. Suomeksi olemme toteuttaneet 2,5 tunnin interaktiivisia valmennuksia seuraavista aiheista:
• Etätyön johtaminen
• Etäpalaverien toteuttaminen (sisältäen organisaation käytössä olevien työkalujen käytön)
• Oman työn johtaminen etätyössä
Näistä ja muista Inforin etäjohtamisen ja -työskentelyn räätälöidyistä valmennuksista saat lisätietoa klikkaamalla tästä >>
Risukasaankin on kuin onkin siis mahdollista saada hitunen päivänvaloa. Uskon vakaasti, että tästä pandemiasta seuraa loppujen lopuksi myös paljon hyvää: uusia tapoja toimia, innovaatioita ja olennaiseen keskittymistä myös siinä vaiheessa, kun pääsemme jälleen tavallisen arjen pariin.
Paljon energiaa ja terveyttä tähän kevääseen!