Työntutkimus ja kehittäminen

Yhteiskehittäminen organisaation voimavarana

Julkaistu 26.03.2024
Työntutkimus ja kehittäminen yhteiskehittäminen

Olisiko välillä hyvä pysähtyä yhteiskehittämisen äärelle? Tervetuloa webinaarimme 26.4.2024 klo 10–11 kuulemaan lisää yhteiskehittämisen mahdollisuuksista.

Käytännössä yhteiskehittämisessä on kyse siitä, osaammeko pysähtyä saman haasteen äärelle yhdessä. Mitä moniulotteisempi arjen haaste, sitä merkityksellisempää on miten sujuvasti ja mutkattomasti saamme asian ratkaistua.

Useassa organisaatiossa haaste ei ole osaamisen tai taidon puute. Haasteena on hajanaisuus. Menetelmäkehityksen, työn opastuksen, kustannuslaskennan, työn mitoittamisen ja tutkimuksen sekä arjen asiantuntijuuden osaaminen eivät kohtaa. Venytämme haasteiden kestoa, kun jokainen pyrkii ratkomaan arjen haasteet omilla erityistaidoillaan. Lopputulemana on yksilösuorituksia, joilla arjen ongelmia ratkotaan vain osittain. Jokainen ammattilainen kohtaa ja ratkoo eteentulevia ongelmia omilla työkaluillaan.

Yhteiskehittämisen taidot eivät kehity. Kannustamme haluamattamme yksilösuorituksiin. Lean-periaatteen mukainen kerralla kuntoon asetelma vesittyy. Huonoimmillaan palaamme yksitellen eri asiantuntijuuden silmälasein saman ongelman äärelle kerta toisensa jälkeen. Kasvatamme näin alustaa ikuisuusongelmille. Meillä on prosessimme ongelmia, joita kukaan asiantuntija ei ole saanut ratkaistua yksin.

Sujuvien tuotanto- ja palveluprosessien taustalla on parhaimmillaan joukkuetyötä, joka mahdollistaa vakioidut ja laadukkaat työkäytännöt. Jokainen arvoa tuottava vakioitu prosessi edellyttää tuekseen joukkueen, joka tekee sujuvan työn ja sen jatkuvan kehittämisen mahdolliseksi.

Teemasta keskustelevat kouluttajamme Jalmari Eklund, Peter Kanerva ja Harri Emaus. Tervetuloa webinaariin!

Muita liittyviä sisältöjämme

Blogi

Webinaarit

Ajankohtaista

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa

Tilaa maksuton uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme kuulet mm. ajankohtaisista koulutuksista ensimmäisten joukossa, saat tietoa maksuttomista webinaareista ja oppaista sekä mielenkiintoisista blogikirjoituksista. Uutiskirjeemme ilmestyy sähköpostiisi 2–4 kertaa kuussa.