Työntutkimus ja kehittäminen

Krooniset häiriöt toiminnan pullonkaulana

Julkaistu 24.04.2023
MIF webinaari

Työssä on odottelua; koneissa ja laitteissa toistuvia häiriöitä, joita ratkotaan erilaisilla vippaskonsteilla; tietojärjestelmät eivät toimi… Kuulostaako tutulta? Nämä ovat esimerkkejä kroonisista häiriöistä työn tekemisessä.

Tällaisille häiriöille on usein yritetty tehdä toimenpiteitä aikanaan siinä onnistumatta ja sitten ne ovat muovautuneet osaksi jokapäiväistä toimintaa. Ikään kuin ne kuuluisivat työhön. Nämä ovat usein suurimpia aikasyöppöjä toiminnassa. Ne heikentävät työhyvinvointia, aiheuttavat jopa työpahoinvointia. Pahimmillaan niistä johtuva ylimääräinen tekeminen aiheuttaa jossain vaiheessa työtapaturman, sillä ylimääräistä tekemistä ja erilaisia vippaskonsteja ei todennäköisesti ole huomioitu riskienhallinnassa.

Katso tallenteelta, miten tunnistat krooniset häiriöt ja mitä niille voisi tehdä. Asiantuntijoina Peter Kanerva (JTO Lean Learning Center), Sauli Kankaanpää (Netrate Oy) ja Jukka Tiihonen (Palkkataito Oy).

Tilaisuus järjestetään yhdessä Tuottavuuden kehittäjät ry:n kanssa.

Jos upotettu video ei näy selaimessasi, voit katsoa sen täällä >

Muita liittyviä sisältöjämme

Blogi

Webinaarit

Ajankohtaista

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa

Tilaa maksuton uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme kuulet mm. ajankohtaisista koulutuksista ensimmäisten joukossa, saat tietoa maksuttomista webinaareista ja oppaista sekä mielenkiintoisista blogikirjoituksista. Uutiskirjeemme ilmestyy sähköpostiisi 2–4 kertaa kuussa.