Koulutukset ja valmennukset
Lähdetkö kauemmaksi kalaan? Koulutus on nopein tie viennin, kansainvälisen kaupan ja liiketoiminnan kehittämiseen.

Vientikoulutus

Vientikoulutus – menestystekijä kansainväliseen liiketoimintaan

Suomi on pieni markkinatalous ja kaikille kasvaville kotimaisille yrityksille tulee väistämättä vastaan kasvun esteet. Vastauksena on yleensä aina vienti – halu kasvaa Suomen rajojen ulkopuolelle. Ilman osaamista se ei kuitenkaan onnistu. Vientikoulutus on rakennettu kansainvälistyvien ja kasvavien yritysten tarpeisiin. Vientikoulutuksen kautta voidaan nostaa organisaation henkilöstön osaamista kansainvälisessä liiketoiminnassa.

Kun liiketoimintaa viedään valtion rajojen yli, nousee tyypillisesti esiin iso joukko osaamisen ongelmia. Millaisten sääntöjen mukaan liiketoimintaa tehdään, millaisia sopimuksia tarvitaan, millaisia riskejä osaamme tunnistaa, miten varaudumme näihin riskeihin, miten hallitsemme jälleenmyyntikanavia? Kaikki nämä ovat olennaisia vientikoulutukseen liittyviä osaamisalueita. Usein yrityksillä on se harha, että Suomessa opittu ammattimainen toiminta ei poikkea merkittävästi kansainvälisestä liiketoiminnasta. Tämä harhaluulo saattaa kuitenkin maksaa yrityksille isoja summia ja tuo pahimmillaan isoja riskejä ja tappioita. Investointi vientikoulutukseen auttaa merkittävästi näiden riskien minimoinnissa

Vientikoulutuksen sisällöt ja kohderyhmät

Vientikoulutus on erityisen hyödyllinen kansainvälisten yrityisten johtajille, jotka tekevät kriittiset päätökset. Tälle kohderyhmälle toteutettava vientikoulutus kannattaa pitää strategisella tasolla. Teemoina johdon vientikoulutuksessa voivat olla mm. kansainvälistymisstrategia, investoinnit ja riskit.

Vientipäälliköt ja -assistentit tarvitsevat paljon yksityiskohtaisempaa vientikoulutusta. Heille sopivia teemoja ovat erityisesti kansainvälisen kaupan käytännöt, jolloin sisältöinä ovat esimerkiksi:

Vientikoulutuksissa on käsitellään valtavasti erittäin yksityiskohtaisia ja tärkeitä sisältöjä. Usein haasteena onkin, että kaikki vientikoulutusta tarvitsevat eivät sitä yrityksissä saa. Tämän takia Fintra suosittelee yrityskohtaisesti räätälöityjä toteutuksia erilaisista vientikoulutuksista.

Vientikoulutuksen tekijät

Fintran koulutuksissa kouluttaa kokeneimmat kouluttajat. Kaikki vientikoulutuskouluttajat ovat asiantuntijoita ja tehneet kansainvälistä liiketoimintaa useiden vuosikymmenten ajan. Fintran vientikoulutukset ovatkin sekä sisältönsä että käytännönläheisyytensä osalta aivan omassa luokassaan.

Esimerkiksi viennin käytännöt vientikoulutus nojaa yli 30 vuoden kokemukseen kansainvälisen liiketoiminnan asiakirjoista, verotuskäytännöistä ja sopimusmalleista. Vastaavasti kansainvälisen jakeluverkoston hallinnan kouluttaja ja asiantuntija on henkilökohtaisesti johtanut usean suuren suomalaisen yrityksen jakeluverkostoa.

Vientikoulutuksissa tekemisen vuorovaikutteisuus on yksi isoista hyödyistä. Osallistujat kokevat erittäin tärkeäksi vientikoulutuksessa, että heillä on mahdollisuus kiinnostavan oppisisällön pohjalta kysyä kysymyksiä oman liiketoimintansa näkökulmasta. Vientikouluttajat osaavat ottaa yrityksen tilanteen huomioon ja vastaavat osallistujian kysymyksiin konsultoivalla ja klinikkamaisella lähestymistavalla.

 

Tutustu myös ammattitutkintoihimme!

Pysy ajantasalla
Tilaa maksuton uutiskirje

Tilaamalla Management Institute of Finland MIF Oy:n uutiskirjeen kuulet mm. ajankohtaisista koulutuksista ensimmäisten joukossa, saat tietoa maksuttomista seminaareista ja oppaista sekä mielenkiintoisista blogikirjoituksista. Uutiskirjeemme ilmestyy sähköpostiisi 1–2 kertaa kuussa – sen tilaus on maksutonta, ja voit perua sen koska tahansa kirjeen lopussa olevasta linkistä.

Tilaa uutiskirje