Vaikuttava viestintä

Tiedon visualisointi – tehosta viestiä infografiikan keinoin

Aloitus: 4.12.2019 klo 9.00 - 16.00 / Paikka: Helsinki

Kaipaatko uusia ideoita ja konkreettista tukea tiedon visuaaliseen esittämiseen? Tule ja opi, miten voit hyödyntää tiedon visualisointia organisaatiosi viestinnän tukena!

Aloitus: 4.12.2019 klo 9.00 - 16.00
Paikka: Helsinki

Tietomäärä on kasvanut räjähdysmäisesti, ja samaan aikaan maailma on visualisoitunut voimakkaasti. European Communication Monitor 2017 -tutkimuksen mukaan visuaaliset elementit ovat yhä tärkeämmässä roolissa myös tulevaisuuden strategisessa viestinnässä.

Tiedon visualisointi on kuitenkin haastavaa: Miten tehdä tieto näkyväksi ja erottua tiedon tulvasta? Miten tiivistää tietoa ja nostaa olennainen esille? Miten esittää monimutkainen tieto visuaalisesti helpossa, nopeassa, ymmärrettävässä, selkeässä ja yksinkertaisessa muodossa?

Tiedon visualisointi -koulutuksessa saat rautaisannoksen tiedon visualisoinnin teoriaa ja pääset itse harjoittelemaan tiedon visualisointia käytännössä!

Kenelle Tiedon visualisointi -koulutus on tarkoitettu?

Koulutus on tarkoitettu kaikille viestinnän ja markkinoinnin tekijöille sekä asiantuntijoille, jotka haluavat kehittyä tiedon visualisoijina. Koulutus tarjoaa uusia ideoita ja konkreettista tukea tiedon visuaaliseen esittämiseen sekä viestin tehostamiseen infografiikan keinoin.

Aika ja paikka

  • ke 4.12.2019 klo 9–16

Koulutus pidetään Helsingissä Töölönlahden koulutuskampuksella osoitteessa Mannerheimintie 15. Aamukahvia tarjolla klo 8.30 alkaen.

Tiedon visualisointi -koulutuksen sisällöt

Ei ole vain yhtä ja oikeaa tapaa visualisoida tietoa, mutta lopputuloksen pitää aina olla kohderyhmälle ja omalle yleisölle ymmärrettävä. Päivän aikana opit helpon menetelmän, jonka avulla voit lähestyä mitä tahansa informaatiota sisältävää tai välittävää tietoa muutamien kysymysten ja reunaehtojen avulla.

Tiedon visualisointi -koulutuspäivä jakautuu kahteen osaan:

  • Aamupäivällä saat rautaisannoksen tiedon visualisoinnin teoriaa. Opit lisää tiedon visualisoinnin lainalaisuuksista, perusperiaatteista ja keinoista sekä tehokkaista tekniikoista ja toimivista työkaluista.
  • Lounaan jälkeen pääset itse harjoittelemaan tiedon visualisointia käytännössä. Työstät oikeaa projektiasi entistä visuaalisemmaksi ja saat sekä annat palautetta toisten projekteista. (Ks. ”Mitä tarvitset mukaan Tiedon visualisointi -koulutukseen?”)

Tiedon visualisointi -koulutus antaa vastauksia muun muassa seuraaviin kysymyksiin:

  • Milloin dataa on järkevää esittää visuaalisin keinoin?
  • Mistä lähden liikkeelle, kun haluan kertoa asiani visuaalisesti?
  • Miten saan suunnitelman liikkeelle? Mikä on paras tapa hahmotella ja hahmottaa toteutusta? Miten pääsen onnistuneesti maaliin?
  • Miten voin vaikuttaa viestin selkeyteen visuaalisin keinoin?
  • Miten lähestyä tiedon visuaalista esitystapaa? (Aikataulu, kohderyhmä, käytettävissä oleva tila ja mediaympäristö)
  • Osaanko lukea kuvaa? Ymmärränkö näkemäni?
  • Yksinkertaistaminen on vaikeinta – mutta vastaanottaja kiittää!

Mitä tarvitset mukaan Tiedon visualisointi -koulutukseen?

Ota koulutuspäivään mukaasi jokin tiedon visualisointiin liittyvä oikea projekti, jota haluat työstää päivän aikana ja jonka olet valmis altistamaan myös muiden ajateltavaksi ja palautteelle. Projekti voi olla jokin ajankohtainen työ tulevaisuutta varten tai jokin organisaatiosi vanha tuotos, josta haluaisit visuaalisemman kuin se on ollut.

Voit ottaa projektin mukaan joko sähköisessä muodossa tai printattuna. Työskentely tapahtuu käsin ja ajattelemalla, joten et tarvitse mitään muuta mukaan.

Ideana on, että pääset hyödyntämään aamupäivän oppeja käytännössä jo heti iltapäivän aikana. Luvassa siis ensiluokkainen yhdistelmä tiedon visualisoinnin teoriaa ja toimintaa!

Hinta 790 € (+ alv. 24 %)

Koulutuksen hinta 790 euroa (+ alv. 24 %) sisältää koulutuksen, materiaalit, lounaan ja taukotarjoilut.

Tule ja opi visuaalista vaikuttamista!

Haluatko kysyä lisää tai tilata vastaavan koulutuksen organisaatiollesi?

Ota meihin yhteyttä!

Pysy ajantasalla
Tilaa maksuton uutiskirje

Tilaamalla Management Institute of Finland MIF Oy:n uutiskirjeen kuulet mm. ajankohtaisista koulutuksista ensimmäisten joukossa, saat tietoa maksuttomista seminaareista ja oppaista sekä mielenkiintoisista blogikirjoituksista. Uutiskirjeemme ilmestyy sähköpostiisi 1–2 kertaa kuussa – sen tilaus on maksutonta, ja voit perua sen koska tahansa kirjeen lopussa olevasta linkistä.

Tilaa uutiskirje