Koulutukset ja valmennukset
Kunnianhimo ja katse kohti tulevaa – asiantuntija varmista tietojesi ja taitojesi tasapaino, se kannattaa!

Esiintymiskoulutus

Miksi Esiintymiskoulutus on tärkeää

Työn tekeminen on muuttunut yhä enemmän yhteistyön tekemiseen. Useimmissa työtehtävissä onnistuminen vaatii jatkuvaa yhteistoimintaa ja panoksia monilta erilaisilta asiantuntijoilta ja sidosryhmiltä. Esiintymiskoulutus pyritään vastaamaan tähän muuttuneeseen tarpeeseen.

Esiintymiskoulutuksen tavoitteena on auttaa asiantuntijoita ja ammattilaisia viestimään paremmin ja tehokkaammin tilanteissa, joissa pyritään vaikuttamaan kohderyhmän ajatteluun. Esiintymiskoulutus tulee tarpeeseen esimerkiksi tilanteissa, joissa asiantuntijat tai esimiehet haluavat kouluttaa jotain teemaa tai joutuvat esittelemään tuotetta, ratkaisua tai sisältöä erikokoisilla foorumeilla. Lisäksi esiintymiskoulutus auttaa tilanteissa, joissa joudut vakuuttamaan toisen osapuolen hyvinkin rajatussa ajassa.

Useimmat meistä ovat keskittyneitä enemmän kertomiseen kuin kuulemiseen, sisältölähtöiseen kuin kuulijalähtöiseen viestintään. Hyvä esiintymiskoulutus auttaa osallistujaa tiivistämään oman ajattelunsa selkeisiin ydinkohtiin sekä katsomaan haluttuja viestintäsisältöjä kuulijan kannalta. Parhaimmillaan esiintymiskoulutus pysäyttää osallistujan ajattelemaan omaa viestintäänsä kokonaisvaltaisesti. Esiintymiskoulutuksessa aloitettu ajattelutavan muuttaminen vaikuttaa menestykseen asiantuntijan ja esimiehen omassa työssä.

Esiintymiskoulutuksen uusimmat tuulet

Vanha viisaus, harjoitus tekee mestarin, on esiintymiskoulutuksen kohdalla edelleen vahvasti voimassa. Paremmaksi esiintyjäksi kehittyy vain esiintymällä ja erityisesti saamalla palautetta omasta esiintymisestään. Esiintymiskoulutus on edelleen hyvä ja turvallinen paikka saada näitä molempia.

Esiintymiskoulutuksen ydin on oman esityksen valmistelussa, ohjatussa esiintymisessä, palautteen saamisesta ja palautteen perusteella uudestaan esittämisestä. Suurin haaste esiintymiskoulutuksille on kuitenkin ihmisten rajallinen aika. Aiemmin osallistujilla oli mahdollisuus keskittyä esiintymiskoulutukseen kahdesta kolmeen päivään, nyt esiintymiskoulutus on toteutettava maksimissaan päivässä, usein jopa puolessa päivässä. Siksi esiintymiskoulutuksen rakennetta on muutettu enemmän itseohjautuvaan ja paremmin valmisteltuun suuntaan.

Iso osa esiintymiskoulutuksen oppisisällöistä on Inforilla digitaalisessa muodossa ja itseopiskelumateriaaleina. Samoin puolen päivän esiintymiskoulutuksessa on ryhmissä aikaa yhdelle esitykselle ja ryhmän antamalle palautteelle. Palautteen pohjalta parannettu toinen esitys toteutetaan nykyisin henkilökohtaisena virtuaaliesityksenä Inforin asiantuntijan kanssa. Opiskelu esiintymiskoulutuksessa on siis erittäin joustavaa ja helppoa myös kiireiselle!

Esiintymiskoulutus voidaan järjestää myös täysin virtuaalisena. Tällainen esiintymiskoulutus on sovelias tilanteissa, joissa osallistujat joutuvat esiintymään joka tapauksessa virtuaalisena. Tämä lähestymistapa ei kuitenkaan muuta esiintymiskoulutuksen runkoa, joka perustuu harjoitteluun ja palautteeseen.

Palaute esiintymiskoulutuksista

Tyypillisimmin saamamme palaute esiintymiskoulutuksista on aito innostus.

Esiintymiskoulutus on niitä harvoja koulutustapahtumia, joissa kehittymisen pystyy todentamaan miltei heti, mikä innostaa oppimaan. Toinen merkittävä palaute esiintymiskoulutuksista on Inforin kouluttajien asiantuntemus. Asiakkaat kertovat palautteessaan huomioita, miten kouluttajan asiantuntemus on auttanut kiinnittämään huomioita juuri oikeisiin kehityskohteisiin, jotka tuovat nopeita tuloksia.

 

Tutustu myös viestinnän koulutusohjelmaamme!

Pysy ajantasalla
Tilaa maksuton uutiskirje

Tilaamalla Management Institute of Finland MIF Oy:n uutiskirjeen kuulet mm. ajankohtaisista koulutuksista ensimmäisten joukossa, saat tietoa maksuttomista seminaareista ja oppaista sekä mielenkiintoisista blogikirjoituksista. Uutiskirjeemme ilmestyy sähköpostiisi 1–2 kertaa kuussa – sen tilaus on maksutonta, ja voit perua sen koska tahansa kirjeen lopussa olevasta linkistä.

Tilaa uutiskirje