search login
Koulutukset ja valmennukset
Kunnianhimo ja katse kohti tulevaa – asiantuntija varmista tietojesi ja taitojesi tasapaino, se kannattaa!

Esiintymiskoulutus

Miksi Esiintymiskoulutus on tärkeää

Työn tekeminen on muuttunut yhä enemmän yhteistyön tekemiseen. Useimmissa työtehtävissä onnistuminen vaatii jatkuvaa yhteistoimintaa ja panoksia monilta erilaisilta asiantuntijoilta ja sidosryhmiltä. Esiintymiskoulutus pyrkii vastaamaan tarpeeseen, joka nousee tästä muutoksesta. Esiintymiskoulutuksen tavoitteena on auttaa asiantuntijoita ja ammattilaisia viestimään paremmin ja tehokkaammin tilanteissa, joissa he pyrkivät vaikuttamaan kohderyhmän ajatteluun. Esiintymiskoulutusta voidaan tarvita tilanteissa, joissa asiantuntijat tai esimiehet haluavat kouluttaa jotain teemaa, he joutuvat esittämään tai myymään tuotetta, ratkaisua tai sisältöä pienillä tai isoilla foorumeilla. Esiintymiskoulutus voi olla myös vaikuttamista erilaisissa tilanteissa, joissa joudut vakuuttamaan toisen osapuolen hyvinkin rajatussa ajassa. Hyvä esiintymiskoulutus auttaa tiivistämään oman ajattelunsa selkeisiin ydinkohtiin sekä katsomaan haluttuja viestintäsisältöjä kuulijan kannalta. Parhaimmillaan esiintymiskoulutus pysäyttää osallistujan ajattelemaan omaa viestintäänsä kokonaisvaltaisesti. Useimmat meistä ovat keskittyneitä enemmän kertomiseen kuin kuulemiseen, sisältölähtöiseen kuin kuulijalähtöiseen viestintään. Esiintymiskoulutuksessa aloitettu ajattelutavan muuttaminen voi suoraan vaikuttaa menestykseen asiantuntijan ja esimiehen omassa työssä.

Esiintymiskoulutuksen uusimmat tuulet

Vanha viisaus, harjoitus tekee mestarin, on esiintymiskoulutuksen kohdalla edelleen vahvasti voimassa. Paremmaksi esiintyjäksi kehittyy vain esiintymällä ja erityisesti saamalla palautetta omasta esiintymisestään. Esiintymiskoulutus on edelleen hyvä ja turvallinen paikka saada näitä molempia. Siinä mielessä esiintymiskoulutusten ydin ei ole muuttunut mihinkään vuosien saatossa. Edelleen esiintymiskoulutuksen ydin on oman esityksen valmistelussa, ohjatussa esiintymisessä, palautteen saamisesta ja palautteen perusteella uudestaan esittämisestä. Suurin haaste esiintymiskoulutuksille on kuitenkin ihmisten rajallinen aika. Aiemmin osallistujilla oli mahdollisuus keskittyä esiintymiskoulutukseen kahdesta kolmeen päivään, nyt esiintymiskoulutus on toteutettava maksimissaan päivässä, usein jopa puolessa päivässä. Siksi esiintymiskoulutuksen rakennetta on jouduttu muuttamaan enemmän itseohjautuvaan ja paremmin valmisteltuun suuntaan. Iso osa esiintymiskoulutuksen oppisisällöistä on Inforilla digitaalisessa muodossa ja itseopiskelumateriaaleina. Samoin puolen päivän esiintymiskoulutuksessa on ryhmissä aikaa yhdelle esitykselle ja ryhmän antamalle palautteelle. Palautteen pohjalta parannettu toinen esitys toteutetaan nykyisin henkilökohtaisena virtuaaliesityksenä Inforin asiantuntijan kanssa. On myös tapauksia, joissa esiintymiskoulutus on täysin virtuaalinen. Tällainen esiintymiskoulutus on sovelias tilanteissa, joissa osallistujat joutuvat esiintymään joka tapauksessa virtuaalisena. Tämä lähestymistapa ei kuitenkaan muuta esiintymiskoulutuksen runkoa, joka perustuu harjoitteluun ja palautteeseen.

Palaute esiintymiskoulutuksista

Tyypillinen palaute esiintymiskoulutuksista on aito innostus. Esiintymiskoulutus on niitä harvoja koulutustapahtumia, joissa kehittymisen pystyy todentamaan miltei heti. Toinen merkittävä palaute esiintymiskoulutuksista on Inforin kouluttajien asiantuntemus. Asiakkaat kertovat palautteessaan huomioita, miten kouluttajan asiantuntemus on auttanut kiinnittämään huomioita juuri oikeisiin kehityskohteisiin, jotka tuovat nopeita tuloksia.

Pysy ajantasalla
Tilaa maksuton uutiskirje

Tilaamalla Management Institute of Finland MIF Oy:n uutiskirjeen kuulet mm. ajankohtaisista koulutuksista ensimmäisten joukossa, saat tietoa maksuttomista seminaareista ja mielenkiintoisia blogikirjoituksia. Uutiskirjeemme ilmestyy sähköpostiisi 1–2 kertaa kuussa – sen tilaus on maksutonta, ja voit perua sen koska tahansa kirjeen lopussa olevasta linkistä.

Tilaa uutiskirje