Esimies, arvosta alaistasi!

Julkaistu 06.03.2018

Esimiehen osoittama arvostava ja kunnioittava kohtelu vaikuttaa laajalti

Esimiehen osoittaman arvostavan kohtelun vaikutukset näkyvät sekä työpaikalla että sen ulkopuolella.

Työpaikalla esimiehen arvostava kohtelu saa alaiset sitoutumaan yhteisiin tavoitteisiin ja yhteistyöhön. Se suojaa työstressiltä sekä lisää tyytyväisyyttä työhön.  Erityisesti muutostilanteissa esimiehen osoittama arvostava kohtelu toimii ikään kuin bufferina muutoksen uhkaaviksi koettuja elementtejä vastaan.

Työpaikan ulkopuolella arvostava kohtelu vaikuttaa jopa yöuniimme. On tieteellisesti todistettu, että reilun esimiehen alaiset nukkuvat paremmin.

Arvostava kohtelu muovaa identiteettiämme

Tiesitkö, että esimiehen osoittama kunnioittava kohtelu heijastuu myös identiteettiimme? Siihen, miten näemme itsemme – millaisia koemme olevamme.

Tämä löydös tulee vahvasti esille omassa väitöskirjassani.

Esimiehen kunnioittava kohtelu saa meidät pitämään itseämme arvostettuina työryhmän jäseninä. Se saa meidät uskomaan, että oma asemamme työryhmässä on vakaa ja arvostettu.

Tämä puolestaan vaikuttaa haluumme ponnistella ryhmän tavoitteiden eteen. Ilman tätä kokemusta työryhmässä työskentely on usein tehotonta – ja monesti ryhmästä pyritään lähtemään hyvinkin pian.

Kuuntele, huomioi, kunnioita

Esimies, panosta siis toiminnassasi erityisesti alaistesi arvostavaan kohteluun. Kuuntele, huomioi ja toimi kunnioittavasti.

Arvostava kohtelu lähtee pienistä seikoista, joilla on valtava merkitys.

Muita liittyviä sisältöjämme

Blogi

Webinaarit

Ajankohtaista

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa

Tilaa maksuton uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme kuulet mm. ajankohtaisista koulutuksista ensimmäisten joukossa, saat tietoa maksuttomista webinaareista ja oppaista sekä mielenkiintoisista blogikirjoituksista. Uutiskirjeemme ilmestyy sähköpostiisi 2–4 kertaa kuussa.