Esimies, arvosta alaistasi!

Tänään vietetään Arvosta alaistasi-päivää. Vaikka arvostavan kohtelun pitäisi olla osa aivan jokaista päivää, nyt on mainio hetki pohtia, miksi arvostavaan kohteluun todella kannattaa panostaa – tai miksi siihen ei ole varaa olla panostamatta.

Esimiehen arvostava ja kunnioittava kohtelu vaikuttaa laajalti

Esimiehen osoittaman arvostavan kohtelun vaikutukset näkyvät sekä työpaikalla että sen ulkopuolella.

Työpaikalla esimiehen arvostava kohtelu saa alaiset sitoutumaan yhteisiin tavoitteisiin ja yhteistyöhön. Se suojaa työstressiltä sekä lisää tyytyväisyyttä työhön.  Erityisesti muutostilanteissa esimiehen osoittama arvostava kohtelu toimii ikään kuin bufferina muutoksen uhkaaviksi koettuja elementtejä vastaan.

Työpaikan ulkopuolella arvostava kohtelu vaikuttaa jopa yöuniimme. On tieteellisesti todistettu, että reilun esimiehen alaiset nukkuvat paremmin.

Photo by Tim Gouw on Unsplash

Arvostava kohtelu muovaa identiteettiämme

Tiesitkö, että esimiehen osoittama kunnioittava kohtelu heijastuu myös identiteettiimme? Siihen, miten näemme itsemme – millaisia koemme olevamme.

Tämä löydös tulee vahvasti esille omassa väitöskirjassani.

Esimiehen kunnioittava kohtelu saa meidät pitämään itseämme arvostettuina työryhmän jäseninä. Se saa meidät uskomaan, että oma asemamme työryhmässä on vakaa ja arvostettu.

Tämä puolestaan vaikuttaa haluumme ponnistella ryhmän tavoitteiden eteen. Ilman tätä kokemusta työryhmässä työskentely on usein tehotonta – ja monesti ryhmästä pyritään lähtemään hyvinkin pian.

Kuuntele, huomioi, kunnioita

Esimies, panosta siis toiminnassasi erityisesti alaistesi arvostavaan kohteluun. Kuuntele, huomioi ja toimi kunnioittavasti.

Arvostava kohtelu lähtee pienistä seikoista, joilla on valtava merkitys.

 

Kirjoittaja: Satu Koivisto

Satu Koivisto on tutkinut ja kehittänyt johtamista 15 vuoden ajan. Väitöskirjassaan Satu Koivisto yhdisti johtamistutkimuksen organisaatioissa tehtyyn oikeudenmukaisuustutkimukseen. Koivisto toimi Aalto-yliopistossa tutkijatohtorina 2017 huhtikuuhun saakka, toukokuussa 2017 hän siirtyi Management Institute of Finlandin ajatusjohtajaksi ja tutkimuspäälliköksi. 

 

 

Haluaisitko vahvistaa omia esimiestaitojasi? Lue lisää Johtamistaidon opisto JTOn esimiesvalmennuksista, esimerkiksi Esimiestaidot käyttöön tai Matkalla huippuesimieheksi – syvennä esimiestaitojasi -koulutuksistamme!

Like and share with your friends:Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email