Pätevyyskurssit

Henkilöstön kouluttamisen uudet muodot – itseopiskelu, virtuaalitodellisuus ja kansainvälisyys

Julkaistu 08.02.2021

Monessa yrityksessä pohditaan ja on pohdittu viime aikoina mitä yritykseltä edellytetään, kun olosuhteet ovat haasteelliset, prosessit monimutkaisia ja toimintaa useissa eri maissa. Neleksen Suomen valmistustoimintojen työturvallisuuspäällikkö Jani Timonen valottaa, miten heidän yrityksessään edistetään työturvallisuutta ja miten virtuaalitodellisuutta hyödynnetään sekä arkipäivän toiminnassa kuin henkilöstönkin kehittämisessä.

”Kansainväliset sertifikaatit helpottavat ja joustavoittavat yhteistyötä ja kanssakäymistä.”

”Neles toimittaa luotettavia virtauksensäätöratkaisuja koko prosessiteollisuudelle noin 40 maassa. Valmistamme siis kriittisiä teollisuusventtiilejä, toimilaitteita ja älykkäitä asennoittimia, ja näiden yhdistelmiä. Toimintamme Hakkilan tehtaalla on painottunut ratkaisemaan asiakkaidemme tuotannon haasteita, joissa prosessit ja olosuhteet kuten korkea lämpötila tai prosessipaine asettavat toiminnalle omat erityispiirteensä.” Näin Jani Timonen kuvailee yrityksensä toimintaa. Teollisuusventtiileiden valmistuksessa osaamisen ja työturvallisuuden pitää olla huippuunsa hiottua. ”Kansainväliset sertifikaatit helpottavat ja joustavoittavat yhteistyötä ja kanssakäymistä niin asiakkaiden kanssa kuin yrityksen eri toimipisteiden välillä, kun turha vertailu yhteensopivista sertifikaateista jää pois.”

”Itseopiskelumahdollisuuksien lisääminen antaa työntekijöille joustavuutta”

Neleksellä on jo osittain siirrytty hyödyntämään henkilöstön kouluttamisessa erilaisia verkkokursseja ja itseopiskelumateriaaleja. Jani Timonen näkee, että itseopiskelumahdollisuuksien lisääminen antaa työntekijöille joustavuutta – jokainen saa suorittaa tarvittavat opinnot ja kurssit omaan tahtiin aika- ja paikkariippumattomasti ilman aikataulupaineita.

Yrityksen toiminnassa on mukana kiinteästi myös virtuaalitodellisuus – ajankuvaan sopien. Neleksen Hakkilan tehtaasta on tehty virtuaalinen kopio, jota onkin jo hyödynnetty pidemmän aikaa asiakkaiden kanssa. ”Asiakkaamme ovat kovasti kiinnostuneita virtualisoinnista. Virtuaalimallien avulla voimme helpottaa yhteisen näkemyksen saavuttamista. Näemme, että tulevaisuudessa toimintamalli tulee osaksi arkipäivää”, Timonen kertoo.

”Haluamme tarjota henkilöstöllemme aina jotakin uutta ja mielenkiintoista näkökulmaa kouluttaessamme heitä. VR-harjoitteiden toistettavuus ja räätälöitävyys tarjoaa rajattomat mahdollisuudet.”

Jani Timonen näkee, että vihdoin myös työturvallisuuden saralla virtuaalimallit ovat kehittyneet huimasti ja tulevaisuudessa virtuaaliharjoittelu tulee varmasti olemaan osana henkilöstön kouluttamista, erityisesti työturvallisuuden saralla. ”Haluamme tarjota henkilöstöllemme aina jotakin uutta ja mielenkiintoista näkökulmaa kouluttaessamme heitä. Virtuaaliharjoitukset ovat väsymätön ja tasalaatuinen kouluttaja, joka pystyy antamaan puolueetonta palautetta eri ihmisille kaikissa tilanteissa. VR-harjoitteiden toistettavuus ja räätälöitävyys tarjoaa hienot mahdollisuudet – pystymme niiden avulla luomaan autenttisia ja oikeita tarpeita vastaavia ympäristöjä sekä viemään osaamisen osallistujan selkärankaan”, Jani Timonen kuvailee VR-harjoittelun hyötyjä.

Neleksessä varmistetaan toiminnan turvallisuus ja henkilöstön osaaminen panostamalla erityisesti turvallisuuskoulutuksiin. ”Turvallisuuskulttuurin luonnissa, ylläpidossa ja kehittämisessä on tärkeää panostaa kouluttamiseen. ”

 

Jani Timonen, Neles Oyj

Katso Neleksen kokemuksia:

Katso koko tarina täällä »

Muita liittyviä sisältöjämme

Blogi

07.04.2021

Onko sähköä ilmassa?

Sähkötöiksi luokitellaan sähkölaitteen korjaus- ja huoltotyöt sekä sähkölaitteiston rakennus-, korjaus- ja huoltotyöt. Kaikki sähkötyöt sisältävät aina erilaisia riskejä, joita voidaan…

Lue lisää

Webinaarit

Ajankohtaista

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa

Tilaa maksuton uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme kuulet mm. ajankohtaisista koulutuksista ensimmäisten joukossa, saat tietoa maksuttomista webinaareista ja oppaista sekä mielenkiintoisista blogikirjoituksista. Uutiskirjeemme ilmestyy sähköpostiisi 2–4 kertaa kuussa.