Johtamiskoulutus

Henkilöstöstä huolehtiminen poikkeustilanteen aiheuttamissa sopeuttamistoimissa

Julkaistu 25.03.2020

Pandemian aiheuttama tilanne maailmantaloudessa on pakottanut monet yritykset ja organisaatiot tekemään nopeita sopeuttamistoimenpiteitä. Tällaisessa tilanteessa vastuulliset ja tulevaisuuden kilpailukykyä rakentavat yritykset ja organisaatiot pyrkivät auttamaan työntekijöitään muutoksessa päivittämällä henkilöstönsä osaamista vastaamaan tulevaisuuden haasteita tai tukemalla uuden työn löytämisessä.

Management Institute of Finland MIF Oy tarjoaa parhaat kouluttajat sekä rautaisen valmennusosaamisen tueksesi muutostilanteessa

Management Institute of Finlandilla on yli 25 vuoden kokemus yritysten auttamisesta sopeuttamis- ja muutostilanteissa. Olemme kouluttaneet ja päivittäneet niiden henkilöstön osaamista hyödyntäen laajaa koulutustarjontaamme. Lomautus- ja irtisanomistilanteissa olemme auttaneet myös löytämään uusia työpaikkoja työvoimakoulutuksiemme avulla. Olemme olleet mukana mm. Google Digital Garagessa, jossa järjestetään digitaitojen parantamiseen tähtäävää koulutusta työnhakijoille ja yrittäjille. Räätälöimme palvelumme henkilöstövähennyksiin joutuvan yrityksen kulloiseenkin tarpeeseen sopiviksi.

Muutosturvalaki astui voimaan vuonna 2017 ja sen tavoitteena on irtisanottujen työntekijöiden nopeampi työllistyminen ja muutoksen aikaisen turvan lisääntyminen myös käytännössä. Rahallisen korvauksen sijasta työnantajat haluavat usein tukea irtisanottuja ihmisiä mm. koulutuksella, jotta lähtijät voivat kehittää omaa osaamistaan ja löytää sen avulla uutta työtä. Lisäksi irtisanottujen tukeminen uuden työn löytämisessä auttaa yritystä positiivisen maineen rakentamisessa.

Muutoskoulutus parantaa irtisanottujen työllistymismahdollisuuksia

Muutoskoulutuksella yritys voi kantaa vastuuta työntekijöidensä tulevaisuudesta silloin, kun työt loppuvat, yritys irtisanoo tuotannollisista tai taloudellisista syistä henkilöstöään tai tilanteissa, joissa henkilöstöä lomautetaan toistaiseksi ja paluu aiempaan työhön on epävarmaa.

Muutoskoulutuksessa irtisanotuille työntekijöille järjestetään osallistujien tarpeiden mukaista koulutusta, jonka minimikesto on 10 päivää. Koulutuksen tavoitteena on vahvistaa näiden henkilöiden osaamista vastaamaan työmarkkinoiden tarpeita, jotta he voisivat löytää uuden työpaikan mahdollisimman nopeasti.

Muutoskoulutuksen rahoittavat työnantaja (20 prosenttia kokonaishinnasta) ja työ- ja elinkeinohallinto yhdessä. Se sopii myös julkisen sektorin työnantajille.

Täsmäkoulutus päivittää osaamista lomautusten ja irtisanomisien estämiseksi

Täsmäkoulutus on räätälöity koulutusratkaisu yrityksen nykyiselle henkilöstölle. Se soveltuu erityisen hyvin tilanteisiin, joissa yrityksen toimintaolosuhteet muuttuvat voimakkaasti ja/tai yrityksen tai kilpailijoiden käyttämä teknologia uudistuu merkittävästi. Täsmäkoulutuksen avulla voidaan päivittää sekä yrittäjän että työntekijöiden osaamiset vastaamaan uusia vaatimuksia ja tilanteita. Koulutuksen kesto on vähintään 10 koulutuspäivää/ osallistuja.

Täsmäkoulutuksen avulla pyritään estämään henkilöstön lomautukset tai irtisanomiset. Koulutus voidaan toteuttaa joko määräaikaisten lomautusten aikana tai niiden asemesta. Koulutukseen voivat osallistua henkilöstön lisäksi myös yrittäjä itse sekä yrityksen vuokratyöntekijät. Täsmäkoulutusta voi hankkia myös julkinen sektori – valtio, kunnat, kuntayhtymät ja seurakunnat.

Muita liittyviä sisältöjämme

Blogi

Webinaarit

26.02.2024

Keskustelukulttuurin johtaminen

Webinaaritallenne, jossa kouluttajamme Minja Wahlsten ja Tauno Taajamaa keskustelevat terveen keskustelukulttuurin rakentumisesta. Samanmielisyys supistaa perspektiiviä ja aiheuttaa näköalattomuutta, mutta miten…

Lue lisää

Ajankohtaista

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa

Tilaa maksuton uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme kuulet mm. ajankohtaisista koulutuksista ensimmäisten joukossa, saat tietoa maksuttomista webinaareista ja oppaista sekä mielenkiintoisista blogikirjoituksista. Uutiskirjeemme ilmestyy sähköpostiisi 2–4 kertaa kuussa.