Vaikuttava viestintä

Infor viestinnän tehopäivät

Tule mukaan Infor viestinnän tehopäiviin päivittämään tietosi ajankohtaisista viestinnän trendeistä ja ketterästä viestinnästä.

Koulutus järjestetään hybridinä.

Infor viestinnän tehopäivät

Viestinnän toimintaympäristössä tapahtuu kiihtyvällä tahdilla merkittäviä muutoksia. Monet viestinnän ammattilaiset pohtivat mm. miten tekoäly vaikuttaa viestijöiden ammattiin? Miten sisäisellä johtamisviestinnällä vaikutetaan organisaation resilienssiin, kun eletään epävarmuuden ajassa niin taloudellisesti kuin yhteiskunnallisesti? Miten onnistutaan viestinnän palvelumuotoilulla luomaan kiinnostavaa ja vaikuttavaa viestintää eri kohderyhmille?

Ensimmäisenä päivänä saamme ajankohtaisen katsauksen viestinnän vuoden 2023 megatrendeistä. Mitä sosiaalisen median kanavissa tapahtuu ensi vuonna? Missä kanavissa kannattaa olla juuri nyt? Miten rakentaa organisaation ajatusjohtajuutta? Miten tehdä oikeita päätöksiä ja kehittää viestintäorganisaatiota vastaamaan tämän ajan haasteisiin?  
 
Toisena päivänä keskitymme ketterään viestintään. Mitä ketteryys tarkoittaa viestinnässä, millainen on ketterä viestintästrategia ja mitä se tarkoittaa käytännössä? Tarkastelemme ketteryyttä viestinnän eri osa-alueiden kautta, kuten työyhteisöviestintä, asiakas- ja sidosryhmäsuhteet sekä mediat ja julkisuudet. Lähtökohtamme on muutos, joka voi olla meneillään tai tuloillaan samaan aikaan sekä organisaation sisällä että toimintaympäristössä. Päivä rakentuu ketteryyden filosofian ja sen käytännön toteutuksen ympärille.  
 
Kouluttajina toimivat alan kovimmat konkarit, viestinnän ammattilaiset Lilly Korpiola ja Elisa Juholin sekä ketterän toimintatavan asiantuntija ja kouluttaja Anssi Rusanen

Kenelle Infor viestinnän tehopäivät on tarkoitettu?

Koulutus sopii sinulle viestinnän ammattilainen, joka haluat oppia uutta tai päivittää jo aiemmin opittua. Aiemmista viestinnän koulutuksista voi olla jo vierähtänyt aikaa tai haluat pysyä ajan tasalla viestinnän muutoksessa ja muuttuvassa toimintaympäristössä. Haluat vahvistaa osaamista ja kehittää ammatti-identiteettiä, ottaa haltuun viestinnän muuttuvia virtauksia.   

Pääset vahvistamaan osaamistasi ammattilaisten esimerkkien ja monipuolisten harjoitteiden avulla. Tule verkostoitumaan alan kollegoiden kanssa ja ota viestinnän uusimmat käytänteet haltuun!  

Vahvistat samalla osaamistasi viestinnän ammattilaisena.  

Viestinnän tehopäivät soveltuu sinulle, joka 

 • toimit viestintätehtävissä
 • haluat päivittää osaamisesi viestinnän uusista virtauksista (olet voinut aiemmin käydä Viestintäpäällikön koulutusohjelman VPK tai Viestintäjohtajan kehittymisohjelman VPK Executive
 • haluat kehittää omaa ammatti-identiteettiä viestijänä 
 • kaipaat uusinta tietoa ja esimerkkejä muuttavasta viestinnän toimintakentästä 
 • haluat verkostoitua viestinnän ammattilaisten kanssa  

Ammattinimikkeelläsi ei siis ole väliä. Tärkeintä on halu kehittyä viestinnän ammattilaisena ja kuulla viestinnän uusimmista käytänteistä.  

Infor viestinnän tehopäivät -koulutuksen sisällöt

1. päivä: Lilly Korpiola

Verkostoitumisaamiainen koulutuspäivän aamuna klo 8.30 – 9.15 

Viestinnän megatrendit syksyllä 2023 ja viestinnän kehittäminen muuttuvassa toimintaympäristössä 

Viestinnän toimintaympäristössä tapahtuu koko ajan kiihtyvällä tahdilla merkittäviä muutoksia. Viestinnän 1. tehopäivässä tartumme mm. seuraaviin ajankohtaisiin aiheisiin, joita monet viestinnän ammattilaiset pohtivat:

 • Miten tekoäly vaikuttaa viestijöiden ammattiin?
 • Mitä on viestinnän palvelumuotoilu?
 • Mitä sosiaalisen median kanavissa tapahtuu ensi vuonna?
 • Missä kanavissa kannattaa olla juuri nyt?
 • Miten sisäisellä johtamisviestinnällä vaikutetaan organisaation resilienssiin, kun eletään epävarmuuden ajassa niin taloudellisesti kuin yhteiskunnallisesti?
 • Miten rakentaa organisaation ajatusjohtajuutta?
 • Miten tehdä oikeita päätöksiä ja kehittää viestintäorganisaatiota vastaamaan tämän ajan haasteisiin?

Koulutuspäivässä saat päivityksen siitä, missä viestinnän ja median maailmassa mennään juuri nyt. Viestintäorganisaatiot kaipaavat ’konmaritusta’ – selkeistä päätöksiä mihin keskittyä, mitä karsia ja mihin kohdentaa resurssit. Mediayhteiskunnassa viestintä ei ole vain tukitoiminto, tai johdon ’postilaatikko’, vaan se on strateginen kyvykkyys: Kuinka suunnitella viestintää strategisella, taktisella ja operatiivisilla tasolla? Miten vastata sidosryhmien ja eri mediasukupolvien kasvaviin odotuksiin?  

Koulutuspäivän aikana saat vankan tutkittuun tietoon perustuvan teoriapäivityksen, jonka pohjalta teemme paljon nopeita ja vuorovaikutteisia harjoituksia oman työn kehittämistä ajatellen. 

Tehopäivän jälkeen sinulla on valmiudet suunnitella tulevaa ja perustella päätöksiä organisaation johdolle. 

 2. päivä: Elisa Juholin ja Anssi Rusanen

Verkostoitumisaamiainen koulutuspäivän aamuna klo 8.30 – 9.15 

Ketterä toimintatapa viestinnän voimavaraksi  
– miten parantaa viestintävalmiuksia jatkuvassa muutoksessa?

Viestinnän 2. tehopäivässä tartumme mm. seuraaviin aiheisiin:

 • Miten maailman ja lähiympäristön muutokset heijastuvat viestintään?
 • Mitä tarkoitetaan strategisella ketteryydellä viestinnässä?
 • Miten viestinnän strategioita kannattaisi muotoilla uudelleen siirryttäessä ennustettavasta ennakoimattomaan toimintaympäristöön?
 • Miten toimimme samaan aikaan tulevaisuussuuntautuneesti sekä tässä ja nyt?
 • Entä millaisista osaamisista syntyy viestinnän huipputiimi?
 • Miten voimme kehittyä yksilöinä, tiiminä ja koko organisaationa sekä saada parempia tuloksia?

Tule mukaan ja omaksu viestinnän suunnitteluun ja toteutukseen joustavampia ja luovempia, myös tehokkaampia ratkaisuja.

Tarkastelemme ketteryyttä viestinnän eri osa-alueiden kautta, kuten työyhteisöviestintä, asiakas- ja sidosryhmäsuhteet sekä muuttuva mediaympäristö. Lähtökohtamme on muutos, joka voi olla meneillään samaan aikaan organisaation sisällä ja toimintaympäristössä. Päivä rakentuu ketteryyden filosofian ja sen käytännön toteutuksen ympärille. Harjoittelemme erilaisista viestintätilanteista ja haasteista selviytymistä. Analysoimme ketteryyden vahvuuksia ja haasteita tiimitöiden tulosten pohjalta.  

Hyödyt ja tavoitteet

 • saat luotauksen ajankohtaisiin viestinnän trendeihin  
 • ymmärrät tekoälyn vaikutukset viestintään 
 • tiedät missä kanavissa kannattaa olla mukana ja mihin keskittyä 
 • saat konkreettisia eväitä oman työn kehittämiseen 
 • saat vankan teoriapäivityksen siitä, mitä viestinnän rintamalla tapahtuu ja mistä puhutaan 
 • ymmärrät mitä ketteryys on - ja mitä se ei ole 
 • saat aineksia siihen, miten viestinnän strategioita voisi muokata nykyisessä toiminta- ja viestintäympäristössä 
 • muotoilet uudelleen viestinnän suunnittelukäytäntöjä 
 • omaksut joustavia viestinnän toimintatapoja  
 • saat tiimityössä omia kokemuksia ja näkemyksiä ketteryydestä ja sen mahdollisuuksista  
 • tuuletamme rennossa hengessä ajatuksiamme ja asenteitamme yhteisin harjoittein ja keskusteluin. 

Hinta 1490 € (+ alv 24%)

Koulutuksen järjestää Infor. Osallistumismaksu 1 490 € (+ alv. 24 %) sisältää koulutuksen, oppimateriaalit sekä lähitoteutuksessa lounaan ja taukotarjoilut. Koulutuspäivät järjestetään hybridinä, voit siis osallistua myös etäyhteyksin.

Kysy ryhmähintaa useammalle osallistujalle samasta organisaatiosta!

Koulutuskortilla maksettaessa: 1 koulutuskorttipäivä.

Haluatko kysyä lisää tai tilata vastaavan koulutuksen organisaatiollesi?

Ota meihin yhteyttä!

Tutustu myös näihin

Nelikenttiä, prosessikaavioita ja portaita eli viestintätiimin strategista johtamista

Vaikuttava viestintä Minä rakastan nelikenttiä ja prosessikaavioita. En siksi, että pääni olisi insinöörimäisen systemaattinen vaan päinvastoin. Koska ajatukseni juoksevat innokkaasti laukalle heti, kun joku ehdottaa jotain uutta, ...

Tarinoista voimaa vastuullisuusviestintään

Vaikuttava viestintä Vuosia sitten olin matkalla New Yorkiin. Vieressäni matkustanut herra paneutui tarkasti tekstiin, joka näytti jonkinlaiselta raportilta. Sitten hän kääntyi minua kohti. ”Tiedätkö, kuinka paljon on ...