Johtamisen tärkein sana on me

Ajattele johtamaasi ryhmää – tiimiä, yksikköä, organisaatiota tai organisaatiorajat ylittävää verkostoa. Miten puhut tästä ryhmästä? Onko ryhmä puheessasi ”me”? Vai puhutko ryhmällesi käyttämällä sanoja ”te” ja ”minä”?

Puhetavallasi on suuri merkitys kyvyllesi johtaa ryhmää.

Me-puheella on valtava voima

On havaittu, että puheessaan useammin ”me”-sanaa käyttävät nousevat ryhmässään todennäköisemmin johtajan asemaan kuin johtajaehdokkaat, jotka puhuvat minä-muodossa. ”Meidän tavoitteemme on suunnitella markkinoiden kilpailukykyisin ratkaisu” motivoi ryhmää aivan eri tavoin kuin lausahdus ”minun tavoitteeni on saada teidät suunnittelemaan markkinoiden kilpailukykyisin ratkaisu”.

Mutta yksin puhe ei riitä.

 

Me-puhe vaatii ”meidät”

Me-puhe ei tehoa, jos sinut nähdään ryhmästä ulkopuolisena tai jos ryhmältä puuttuu yhteinen identiteetti – jos ei ole mitään ”meitä”. Me-puheen inspiroiva voima nousee yhteisestä identiteetistä, eräänlaisesta ”me-hengestä”. Vain samaa ryhmää edustavan johtajan me-puhe onnistuu vaikuttamaan ryhmään halutulla tavalla.

Tämä väite saa tukea aivotutkimuksen saralta: on huomattu, että aivoalueemme aktivoituvat eri tavoin eri ryhmiä edustavien johtajien me-puheelle. ”Meidän” ryhmämme johtajan me-puhe aktivoi sementtisia aivoalueita, jotka liittyvät merkityksenantoon ja tulkintaan – eli asioihin, jotka ovat tärkeitä oman motivaatiomme herättelyyn. Jotain toista ryhmää, ”heidän ryhmäänsä” edustavan johtajan me-puhe ei onnistu aktivoimaan näitä samoja aivoalueita.

Esimerkiksi viesti ”meidän visiomme on nostaa asiakastyytyväisyys uuteen ulottuvuuteen” herättää aivan erilaisen innostuksen riippuen viestijän taustasta. Keitä ovat me? Jaammeko me tämän vision todella vai onko se jonkun muun ryhmän visio?

Yhteisen identiteetin rakentamisen apuja

Ajatus me-puheen merkityksestä sekä yhteisen identiteetin tärkeydestä on hyvin intuitiivinen. Silti siihen ei perinteisessä suomalaisessa johtamisessa ja johtamiskoulutuksessa panosteta kovinkaan paljon. Kuitenkin esimerkiksi ryhmän motivoinnissa me-puhe sekä ryhmän yhteinen identiteetti ovat avainasemassa: onnistutko rakentamaan ryhmästäsi sisäisesti motivoituneen, yhdessä vaikeudet voittavan huipputiimin?

Tutustu uuteen, pian lanseerattavaan Team Identity Compass-koulutukseemme. Me-puheen voimaan perehdytään myös pian alkavassa Viestintäjohtajan kehittymisohjelma VPK Executivessa.

Kirjoittaja: Satu Koivisto

Satu-Koivisto-ajatusjohtaja-tutkimuspäällikkö-MIF.png

Management institute of Finlandin ajatusjohtajana ja tutkimuspäällikkönä toimiva Satu Koivisto on tutkinut ja kehittänyt johtamista 15 vuoden ajan. Satu Koiviston osaamisen ydintä on yhteistyön johtamisen kehittäminen ja johtaminen yhteisen identiteetin kautta. Tällä hetkellä Satu kehittää yhdessä työryhmänsä kanssa yhteistyön johtamisen täysin uudenlaista koulutuskokonaisuutta, Team Identity Compassia. 

Like and share with your friends:Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email