Johtamiskoulutus

Kestävä kehitys Soprano Groupissa – hiilijalanjälkeämme pienentämässä

Julkaistu 03.06.2022
Soprano pienentää hiilijalanjälkeään

Ensi sunnuntaina on YK:n maailman ympäristöpäivä, jota on vietetty vuodesta 1972 lähtien kesäkuun 5. päivänä. Päivän tavoitteena on rohkaista meitä kaikkia ympäristöä vaaliviin toimiin. Tämän vuoden teemana on #OnlyOneEarth.

Me Soprano Groupissa olemme huomioineet ympäristönäkökohdat jo pitkään. Pyrimme valinnoissamme vaikuttamaan sekä henkilöstömme että asiakkaidemme hiilijalanjälkeä madaltavasti.

Valintoja hiilijalanjälki edellä

Keskeisen sijaintimme ansioista Töölönlahden kampuksellemme Helsingissä on helppo tulla julkisilla joka suunnasta. Kävelymatka Helsingin rautatieasemalta kestää noin 15 minuuttia, ja liki kaikki bussit Elielinaukiolle ja sieltä poispäin ajavat ohitsemme. Myös muiden kaupunkien toimipisteidemme sijainnit ovat keskeiset.

Valmistellessamme muuttoa takaisin Töölönlahden kampukselle Mannerheimintie 15:een peruskorjattavalle kampukselle valittiin mahdollisimman ekologiset ratkaisut. Koko kiinteistössä on matalakulutuksinen LED-valaisinjärjestelmä sekä automaattinen valonkatkaisujärjestelmä. Lämmitys- ja viilennysjärjestelmänä on energiaa säästävä kaukolämpö- ja kylmäjärjestelmä. Myös muissa materiaaleissa huomioitiin ympäristönäkökulma. Lisäksi lämpöä säästävät kunnostetut ikkunat takaavat, että hukka on mahdollisimman vähäistä.

Kompensoimme tulostamisemme

Olemme jo usean vuoden ajan panostaneet tulostamisen ja kopioinnin vähentämiseen. Tulostamme vain täysin tarpeeseen. Koulutustemme osalta olemme panostaneet sähköisiin oppimisympäristöihin ja sähköiseen materiaalin jakoon. Tällä takaamme niin parhaimman mahdollisen oppimistuloksen kuin mahdollisimman pienen hiilijalanjäljen.

Tulostamisen ja kopioinnin osalta saamme automaattiset ympäristöraportit paperinkulutuksestamme. Niiden pohjalta kompensoimme hiilijalanjälkemme.

Istutimme toukokuussa puita, joilla kompensoimme kolmen vuoden kopioinnin ja tulostuksen.

Katse tulevaisuuteen

Voidaksemme jatkossa määritellä selkeät askelmerkit hiilijalanjäljen pienentämiseksi aloitimme systemaattisen työn jalanjälkemme laskemiseksi tänä keväänä. Odotan innolla tämän prosessin tuomia tuloksia tänä vuonna ja tulevaisuudessa.

Toivotan kaikille hyvää ympäristöpäivää. Pidetään yhdessä maapallosta huolta! #OnlyOneEarth

 

Tietoa kirjoittajasta:

Pauliina Lautanen-Nissi

Lautanen-Nissi Pauliina

Soprano Oyj:n toimitusjohtaja ja Informator Tieturi Groupin liiketoimintajohtaja Pauliinalla on pitkä kokemus koulutusyhtiöiden johto-, myynti ja kehitystehtävistä. Pauliina innostuu elinikäisestä oppimisesta ja sen tukemisesta. Vapaa-aikanaan hän nauttii luonnonrauhasta mökkimaisemissa

Muita liittyviä sisältöjämme

Blogi

Webinaarit

26.02.2024

Keskustelukulttuurin johtaminen

Webinaaritallenne, jossa kouluttajamme Minja Wahlsten ja Tauno Taajamaa keskustelevat terveen keskustelukulttuurin rakentumisesta. Samanmielisyys supistaa perspektiiviä ja aiheuttaa näköalattomuutta, mutta miten…

Lue lisää

Ajankohtaista

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa

Tilaa maksuton uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme kuulet mm. ajankohtaisista koulutuksista ensimmäisten joukossa, saat tietoa maksuttomista webinaareista ja oppaista sekä mielenkiintoisista blogikirjoituksista. Uutiskirjeemme ilmestyy sähköpostiisi 2–4 kertaa kuussa.