Vaikuttava viestintä

Kuinka teet hyvän vuosikertomuksen? [Lataa ohje]

Terhi Lambert-Karjalaisen laatimat ohjeet vuosikertomuksen tekijälle on poimittu Inforin julkaisemasta teoksesta Communicare! Viestinnän tekijän käsikirja (Infor, 2017) . Lisää ohjeita vuosikertomuksen tekoon ja talousviestintään löydät Communicaresta.

Vuosikertomus on nimensä mukaan kertomus siitä, mitä yhtiössä tapahtui kertomusvuonna sekä yhä useammin myös kuvaus siitä, mitä seuraavalta vuodelta odotetaan. Vuosikertomus tehdään analyytikoille, asiakkaille, henkilöstölle, osakkeenomistajille, sijoittajille ja muille sidosryhmille, jotka tarvitsevat tietoa yhtiön tilasta tai ovat yhtiöstä muuten kiinnostuneita.

Vuosikertomuksen suunnittelussa on tärkeää kiinnittää huomiota seuraaviin asioihin:

  • Toimintakertomuksessa on oltava kattava kuvaus siitä, mitä yhtiössä tapahtui vuoden kuluessa: siinä kerrotaan merkitykselliset, sekä myönteiset että kielteiset asiat.
  • Kertomuksesta pitää käydä selvästi ilmi yhtiön hallituksen näkemys siitä, missä ollaan nyt ja mihin ollaan menossa.
  • Toimialat, teollisuudenalat tai tulosyksiköt ja niiden tulokset käsitellään omina kokonaisuuksinaan.
  • Yrityksen tai sen toimialan erityispiirteet pitää tuoda esiin, jos se on tarpeellista lukijalle, joka ei tunne yritystä.
  • Pörssiyhtiön vuosikertomuksen pitää olla sijoittajalle selkeä ja tiivis tietopaketti, jonka perusteella hän pystyy arvioimaan yhtiötä.

Lisää aiheesta maksuttomassa Vuosikertomuksen suunnittelijan ohjeessa.

Lataa maksuton vuosikertomuksen suunnittelijan ohje täältä.

Tilaamalla ohjeen hyväksyt tietojesi käsittelyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.

Ilari Hylkilä

Asiakkuuspäällikkö, FM
Lähetä sähköpostia
Pysy ajantasalla
Tilaa maksuton uutiskirje

Tilaamalla Management Institute of Finland MIF Oy:n uutiskirjeen kuulet mm. ajankohtaisista koulutuksista ensimmäisten joukossa, saat tietoa maksuttomista seminaareista ja oppaista sekä mielenkiintoisista blogikirjoituksista. Uutiskirjeemme ilmestyy sähköpostiisi 1–2 kertaa kuussa – sen tilaus on maksutonta, ja voit perua sen koska tahansa kirjeen lopussa olevasta linkistä.

Tilaa uutiskirje