Johtamiskoulutus

Kyselytutkimus yritysten tuottavuuskoulutusten tarpeista

Julkaistu 12.11.2019

Kyselyyn vastasivat pääasiassa yritysjohdon edustajat ja tuottavuuden kehittämisestä vastaavat henkilöt. Vastaajat edustivat varsin tasaisesti yrityksiä kokoluokasta 20–100 henkeä aina yli 500 hengen yrityksiin.

Tuottavuuden kehittämisen avainroolissa ovat esimiehet ja suunnittelijat

Tuottavuuskoulutusta kohtaan oli paljon kiinnostusta ja tunnistettiin useita koulutustarpeita. Tärkeimmiksi nostettiin mm. tuotteiden ja esivalmisteiden kehittäminen, läpimenoaikojen lyhentäminen, työturvallisuus, työmenetelmät sekä jatkuva parantaminen. Kyselytutkimuksen mukaan koulutuksen kohderyhminä olisi erityisesti esimiehet ja henkilöstö. Suunnittelu on myös merkittävä tekijä, sillä suunnittelijat mainittiin erityisenä kohderyhmänä useassa vastauksessa.

Tärkeimmäksi ryhmäksi nousi kuitenkin esimiehet, jotka ovat kyselyn perusteella tärkein tuottavuuskoulutuksen kohderyhmä. Pk-yritysten esimiesresurssit ovat yleisesti hyvin rajalliset, eikä esimiehillä ole aikaa irrottautua työpaikalta lähteäkseen erilliseen koulutukseen.

Koulutuksen sisällössä tulee huomioida tuottavuuden merkitys yrityksen menestymisen kannalta, aliarvioimatta yksittäisten toimintojen tehokkuusvaatimuksia. Henkilöstölle olisi saatava nykyistä parempi tietämys tuottavuuden kehityksen merkityksestä yrityksen kilpailutekijänä.

Tuottavuuden kehittäjät ry on tuottavuuden kehittämisen ammattilaisten henkilöyhdistys. Yhdistys toimii tuottavuuden kokonaisvaltaiseksi kehittämiseksi.

Yhdistyksen tarkoituksena on edistää tuottavuus- ja työntutkimustoimintaa suomalaisessa työelämässä ja yritystoiminnassa sekä edistää myönteistä suhtautumista tuottavuuden kehittämistä kohtaan. Yhdistyksen tarkoituksena on lisäksi toimia tuottavuus- ja työntutkimustoiminnassa toimivien henkilöiden yhdyssiteenä, tukea työn tuottavuuden kehittäjien verkottumista sekä kehittää ja ylläpitää jäsentensä ammattitaitoa tuottavuus- ja työntutkimustoimintaan liittyen.

Lisätietoa tuottavuuskoulutuskyselystä ja yhdistyksen toiminnasta antaa puheenjohtaja Jukka Tiihonen, p. 040 821 8705, jukka.tiihonen@palkkataito.fi.

Muita liittyviä sisältöjämme

Blogi

Webinaarit

26.02.2024

Keskustelukulttuurin johtaminen

Webinaaritallenne, jossa kouluttajamme Minja Wahlsten ja Tauno Taajamaa keskustelevat terveen keskustelukulttuurin rakentumisesta. Samanmielisyys supistaa perspektiiviä ja aiheuttaa näköalattomuutta, mutta miten…

Lue lisää

Ajankohtaista

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa

Tilaa maksuton uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme kuulet mm. ajankohtaisista koulutuksista ensimmäisten joukossa, saat tietoa maksuttomista webinaareista ja oppaista sekä mielenkiintoisista blogikirjoituksista. Uutiskirjeemme ilmestyy sähköpostiisi 2–4 kertaa kuussa.