Johtamiskoulutus

3 isoa muutosta työn tekemisessä – seuraako johtamisosaaminen mukana?

Julkaistu 17.09.2021
webinaari

Viimeisen viiden vuoden aikana on organisaatioiden toiminnassa tapahtunut rakenteellisia muutoksia, jotka kyseenalaistavat perinteisen tavan ajatella johtamistoimintaa ja sen kehittämistä. Tässä kolme tunnistettua ilmiötä:

1. Kontrollia on yhä vähemmän ja tarve koordinointiin on kasvanut hurjasti

  • Organisaatioiden arvoketjut ovat muuttuneet arvoverkoiksi, joissa suuri osa tuotettavasta asiakasarvosta ei ole organisaation omassa kontrollissa

2. Sukupolvijohtaminen on samalla verkostojohtamista

  • Eri sukupolvien suhde työntekoon ja työpaikkaan on erilainen, samoin heidän odotusarvonsa johtamiselta. Myös juridiset suhteet organisaatioon vaihtelevat verkostomaisissa arvoketjuissa.

3. Analyyttinen data- ja kontrollijohtaminen korvautuu muilla taidoilla

  • Tekoälyn edistyessä ja analytiikan automatisoituessa myös johtajuuden avaintaidot muuttuvat – kohti tunteen johtamista. Mitä se tarkoittaa käytännössä?

Katso JTO:n webinaaritallenne, jossa johtamisen asiantuntijat Tauno Taajamaa ja Pia Aalto keskustelevat johtamisosaamisen kehittämisen nykytilanteesta.

Muita liittyviä sisältöjämme

Blogi

Webinaarit

26.02.2024

Keskustelukulttuurin johtaminen

Webinaaritallenne, jossa kouluttajamme Minja Wahlsten ja Tauno Taajamaa keskustelevat terveen keskustelukulttuurin rakentumisesta. Samanmielisyys supistaa perspektiiviä ja aiheuttaa näköalattomuutta, mutta miten…

Lue lisää

Ajankohtaista

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa

Tilaa maksuton uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme kuulet mm. ajankohtaisista koulutuksista ensimmäisten joukossa, saat tietoa maksuttomista webinaareista ja oppaista sekä mielenkiintoisista blogikirjoituksista. Uutiskirjeemme ilmestyy sähköpostiisi 2–4 kertaa kuussa.