Henkilöstöjohtaminen koulutus, Johtamiskoulutus

Miksi muutosjohtaminen on tunnejohtamista?

Julkaistu 19.01.2024
Johtamiskoulutus muutosjohtaminen

Organisaation johtamisen ajattelutyön ytimessä on jatkuva pohdinta siitä, miten kilpailukyvykkyyden kautta toimintaa tulee arvioida ja kehittää. Siksi varsinainen johtamistyö näkyy organisaatiolle erilaisten muutosten käynnistämisenä. Johdon näkökulmasta muutos on tyypillisesti tavoitteellinen asia tai suunnitelma; esimerkiksi uusi tapa organisoitua, uusi järjestelmä, uusi prosessi, uudet tavoitteet tai uusi tapa viestiä.

Muutos herättää aina tunteita organisaatiossa. Siksi muutokseen liittyy aina paitsi suunnittelu ja tekeminen, myös muutokseen liittyvien tunteiden kohtaaminen ja käsittely. Johdettaville muutos yleensä aina tarkoittaa luopumista tutusta tavasta tehdä sekä uudelleen oppimisen haasteen. Nämä ovat useimmille meistä työläitä ja hankalia sisäisiä prosesseja, jotka helposti näkyvät ulospäin haluttomuutena ja vastustuksena. Siksi muutoksen johtaminen on ensisijaisesti tunnetason omistajuuden rakentamista henkilöstössä.

Teemasta keskustelevat kouluttajamme Petra Bedda ja Sabina Schröder-Majuri.

Jos video ei näy selaimessasi, voit katsoa sen täällä >

Vaihtoehtoisesti voit kuunnella webinaarin Spotifyssa >

Muita liittyviä sisältöjämme

Blogi

Webinaarit

Ajankohtaista

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa

Tilaa maksuton uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme kuulet mm. ajankohtaisista koulutuksista ensimmäisten joukossa, saat tietoa maksuttomista webinaareista ja oppaista sekä mielenkiintoisista blogikirjoituksista. Uutiskirjeemme ilmestyy sähköpostiisi 2–4 kertaa kuussa.