Johtamiskoulutus

Miksi osallistua coaching koulutukseen?

Julkaistu 14.06.2017
Kaisa Vikkula interviews coach Leda Turai-Petrauskiene - trainer of Certified Coach Training | Johtamistaidon opisto JTO

Coach-valmentajamme Leda Turai-Petrauskiene kertoo ajatuksiaan coachauksesta ja sen hyödyistä – niin organisaatioille kuin osallistujalle itselleenkin. Haastattelupäivä on syksyllä 2016 alkaneen Certified Coach Trainingin päätöspäivä.

Haastattelijana Sopraano Oyj:n toimitusjohtaja Kaisa Vikkula, joka oli muuten osallistujana juuri tässä valmennusryhmässä. Kaisan ja muiden osallistujien ajatuksia ja tuntemuksia artikkelin lopussa.

Kuinka kuvailisit suomalaisia osallistujia?

Leda: ”He ovat todella uteliaita. Tykkään heidän kysymyksistään”.

Suomalaiset eivät halua ainoastaan kuulla listauksia hyvistä asioista, vaan ovat kiinnostuneita ymmärtämään ja oppimaan. He suhtautuvat asioihin intohimoisesti. Kysytään ”kuinka se oikein toimii?”, ”mikä on tämän menetelmän pohjana oleva filosofia?”, ”entä taustalla oleva teoria?”. Lisäksi heillä syntyy loistava vuorovaikutussuhde muiden osallistujien kanssa.

”Todella tykkään työskennellä suomalaisten kanssa.”

Video 0:55 minuuttia:

Miksi yritysten tulisi investoida työntekijän coach-koulutukseen?

Leda: ”Yritykset, joissa on vahva coaching-kulttuuri, pärjäävät taloudellisesti paremmin verrattuna muihin. Lisäksi heillä on paljon parempi luottamussuhde johdon ja henkilöstön välillä, mikä on hyvin tärkeää tänä päivänä. ”

Johtajat hyötyvät coachauksesta ajatusten selkiyttäjänä. Toimintaympäristö on yhä monimutkaisempi, informaatiota on todella paljon  – ja kaikki tämä muuttuu nopeasti. Punainen lanka hämärtyy helposti.

Couchaustaitoinen esimies saa porukat mobilisoitua. Hän inspiroi henkilöstön näkemään asiat eri tavalla.
Tutkimukset ovat osoittaneet, etteivät ihmiset sitoudu työhönsä enää luonnostaan. Coachingin avulla on mahdollista sitouttaa. ”He alkavat ajatella enemmän yrityksen etua, ikään kuin he ”omistaisivat” yrityksen, sekä tietenkin tekevät paljon parempaa työtä”, Leda sanoo.

Coaching on esimerkiksi yksi parhaimmista tavoista johtaa Milleniaaleja.

Video 2:13 minuuttia:

Mitä sanoisit niille, jotka miettivät lähtevätkö mukaan ohjelmaan?

Leda: ”Meillä on yhdessä hauskaa, mutta silti me opiskelemme yhdessä paljon”, vastaa Leda selvällä Suomen kielellä. ”Jonkin verran teoriaa ja paljon harjoituksia.”

Tulemalla Certified Coach Training -koulutukseen kehität ensisijaisesti itseäsi. Osallistujat oppivat paremmin tuntemaan itseään kurssin aikana. He lähtevät johtamiskoulutuksesta tietäen millä tavoilla voi coachata ja miten.

”Lisäksi on todella iso ilo huomata, että pystyy tekemään merkittäviä positiivisia muutoksia omalla työurallaan. Mutta tietenkään et tule couchiksi vain itsesi takia vaan muiden”, Leda sanoo. Huomaat, että pystyt myötävaikuttamaan heidän elämänlaatuunsa ja yleiseen hyvinvointiin.

Videot 0:54 ja 1:15 minuuttia:

Certified Coach Training 2016-ryhmän osallistujien ajatuksia tuoreeltaan

Katso videolta, miten osallistujat kuvaavat tuntemuksiaan huikean matkansa viimeisenä päivänä, kun todistukset on jaettu ja täytekakku syöty.

video 1:39 minuuttia:

 

Muita liittyviä sisältöjämme

Blogi

Webinaarit

26.02.2024

Keskustelukulttuurin johtaminen

Webinaaritallenne, jossa kouluttajamme Minja Wahlsten ja Tauno Taajamaa keskustelevat terveen keskustelukulttuurin rakentumisesta. Samanmielisyys supistaa perspektiiviä ja aiheuttaa näköalattomuutta, mutta miten…

Lue lisää

Ajankohtaista

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa

Tilaa maksuton uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme kuulet mm. ajankohtaisista koulutuksista ensimmäisten joukossa, saat tietoa maksuttomista webinaareista ja oppaista sekä mielenkiintoisista blogikirjoituksista. Uutiskirjeemme ilmestyy sähköpostiisi 2–4 kertaa kuussa.