Yleiset

Miten lean parantaa tuottavuutta?

Julkaistu 15.05.2024
työhyvinvointipäällikön kehittämisohjelma

Lean-ajattelun ydin

Lean-ajattelu on monien menestyvien yritysten perusta eri puolilla maailmaa. Meillä MIF:ssä katsomme, että lean ei ole vain työkalujen kokoelma tai menetelmien sarja, vaan se on kulttuuri ja ajattelutapa, joka keskittyy jatkuvaan kehittämiseen ja asiakkaalle arvon tuottamiseen. Lean-filosofian keskiössä on prosessien sujuvoittaminen ja turhan – kaiken ylimääräisen toiminnan – karsiminen.

Kun työskentelemme leanin periaatteiden mukaan, saamme selkeämmän kuvan prosesseista, mikä auttaa tunnistamaan ja poistamaan esteitä. Tämä johtaa sujuvampaan työnkulkuun ja näin ollen tuottavuuden kasvuun. Koulutuksissamme, kuten ”Lean perusteet”, tarjoamme osallistujille taidot ymmärtää leanin periaatteita ja soveltaa niitä käytännössä.

Jatkuva parantaminen ja työhyvinvointi

Lean-johtamisen ja työhyvinvoinnin kehittämisen yhdistäminen on tärkeää tuottavuuden lisäämisessä. Jatkuva parantaminen ei ole vain päämäärä, vaan matka, jolla oppiminen ja kehittyminen ovat keskeisiä. MIF:ssä painotamme, että työhyvinvointi on sijoitus, joka maksaa itsensä takaisin parempana tehokkuutena ja vähentyneinä sairauspoissaoloina.

Koulutuksissamme, kuten ”Työhyvinvoinnin jatkuvan parantamisen ytimessä”, keskitymme siihen, miten lean-ajattelua voidaan käyttää työhyvinvoinnin edistämisessä. Käytännönläheinen lähestymistapamme auttaa osallistujia löytämään konkreettisia keinoja työhyvinvoinnin ja tuottavuuden parantamiseen omassa työympäristössään.

Lean sopii kaikille

Lean-menetelmät eivät ole tarkoitettu vain suurille valmistusyrityksille. MIF:ssä uskomme, että leanin periaatteet voidaan sovittaa mihin tahansa organisaatioon ja toimialaan. Yksinkertaisuus on voimavara myös leanissa – monimutkaisuuden vähentäminen ja prosessien selkeyttäminen hyödyttävät jokaista.

Markus Jaatisen, yli kahden vuosikymmenen kokemuksella lean-menetelmistä, ohjauksessa olemme luoneet koulutuksia, jotka auttavat ymmärtämään, miten lean voidaan integroida osaksi päivittäistä työtä ja toimintaa. Tämä lähestymistapa auttaa organisaatioita saavuttamaan parempia tuloksia ja lisäämään työntekijöiden tyytyväisyyttä.

Työntutkimus ja lean

Työntutkimus on tärkeä osa leanin toteuttamista käytännössä. Se auttaa ymmärtämään työn tekemisen tapoja ja löytämään mahdollisuuksia toiminnan tehostamiseen. MIF:ssä tarjoamme koulutuksia, kuten ”Miten jalostavan työn osuutta voidaan lisätä – Työntutkimus ja mittaus”, joissa opetamme, miten työntutkimuksen avulla voidaan tunnistaa ja poistaa turhaa toimintaa.

Koulutuksissamme yhdistämme teorian ja käytännön, jotta osallistujat voivat soveltaa oppimaansa suoraan omassa työssään. Tämä ei ainoastaan paranna tuottavuutta, vaan myös syventää työntekijöiden ymmärrystä omasta työstään ja sen merkityksestä laajemmassa kontekstissa.

Muita liittyviä sisältöjämme

Blogi

Webinaarit

Ajankohtaista

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa

Tilaa maksuton uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme kuulet mm. ajankohtaisista koulutuksista ensimmäisten joukossa, saat tietoa maksuttomista webinaareista ja oppaista sekä mielenkiintoisista blogikirjoituksista. Uutiskirjeemme ilmestyy sähköpostiisi 2–4 kertaa kuussa.