Viestintäkoulutus

Paulan unelma: ”Viestijöiden pitää kasvaa palomiehen roolista yrityskulttuurin arkkitehdeiksi”

Julkaistu 19.06.2017

Inforin asiakkuuspäällikkö Paula Pauniaholla alkaa uusi vaihde elämässä hänen siirtyessään kesällä vapaarouvattareksi. Paulan työ viestintäosaamisen kehittämisen parissa palkittiin upeasti  ProCom Suomen viestinnän ammattilaiset ry:n elämäntyöpalkinnolla.

”Paula on tehnyt vuosikymmenten ajan tarmokkaasti ja itseään säästämättä työtä suomalaisen viestintäväen aikuiskoulutuksen hyväksi. Pauniaho on taitava organisaattori, taustavaikuttaja ja pidetty esimies. Kuten viestijän työhön usein kuuluu, Pauniahokin on vaikuttanut etupäässä organisaation sisällä, piilossa julkisuudelta. Pauniahon myönteinen persoona ja monipuoliset verkostot ovat vuosi vuodelta lisänneet hänen vaikutusvaltaansa alan kehittäjänä.”

Lähde ProCom ry:n tiedote 5.6.2017

Haastattelimme Paulaa juhannuksen kynnyksellä ja kuvasimme pienen videon Paulan unelmasta.

 

Miten organisaatioiden viestintäosaaminen on mielestäsi urasi aikana kehittynyt?
-Viestintäosaaminen on varmasti ollut koetuksella, koska niin monet muutosaallot ovat iskeneet viestijöiden arkeen samanaikaisesti kuten työelämän, median ja sosiaalisen median murrokset. Ne ovat vieneet paljon aikaa ja energiaa oman työn pitkäjänteiseltä suunnittelulta ja arvioinnilta, erityisesti strategisessa viestinnässä. Some on otettu hyvin haltuun.

Millaisena näet viestijöiden tulevaisuuden? Millaista osaamista tarvitaan?
-Se on täynnä monia hienoja mahdollisuuksia, nyt pitäisi vain rohkeasti irrottaa vanhasta. Tulevaisuudessa pärjää, kun uudistaa omia roolejaan esim. johdon, esimiesten ja asiantuntijoiden viestintäsparraajana. Tulevaisuudessa tarvitaan liiketoiminnan businesspartnereita, yrityskulttuurin arkkitehteja ja luovia moniosaajia, jotka uudistavat työelämää eivätkä vain mukauta omaa osaamistaan sen muutoksiin.

Millaisissa tunnelmissa astut uuteen elämänvaiheeseen?
-Ristiriitaisissa. Uusi vaihe kiehtoo ja vanhasta irrottaminen on haikeaa. Koitan ajatella, että veneilyssäkin pääsee eteenpäin, kun irrottaa köydet laiturista.

Mitä jäät kaipaamaan työelämästä?
-Ihmisiä – työkavereita, verkostovalmentajia ja asiakkaita. Ja sellaisia onnistumisen hetkiä, kun on saanut jotain uutta aikaiseksi heidän kanssaan.

Mitä aiot tehdä eläkkeellä?
-Ihan aluksi lähden nauttimaan Saaristomerestä – kalastan, soutelen ja ihmettelen. Syksymmällä täytyy varmaan konsultoida Inforin ajanhallinnan kouluttajaa siitä, miten saan mahtumaan kalenteriini kaiken sen, mitä nyt on mielessä!

Inforilaiset kiittävät Paulaa työtoveruudesta ja toivottavat ihania eläkepäiviä!

videokuvaus ja editointi: Johannes Laine

Muita liittyviä sisältöjämme

Blogi

Webinaarit

Ajankohtaista

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa

Tilaa maksuton uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme kuulet mm. ajankohtaisista koulutuksista ensimmäisten joukossa, saat tietoa maksuttomista webinaareista ja oppaista sekä mielenkiintoisista blogikirjoituksista. Uutiskirjeemme ilmestyy sähköpostiisi 2–4 kertaa kuussa.